Az Eurochild mint Európa legnagyobb nemzetközi gyermekjogi szervezete állásfoglalást adott ki a melegellenes módosításokkal ellátott pedofilellenes törvényről – adta hírül a telex.hu.

Európa legnagyobb gyermekjogi szervezete szerint a homofób törvény veszélyezteti a gyerekeket és sérti jogaikat
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szervezet mély aggodalmát fejezte ki a jogszabállyal kapcsolatban, hiszen véleményük szerint a törvény a gyermekvédelmet ürügyként felhasználva korlátozza a gyermekek jogait – írja a telex.hu.

Az Eurochild szerint a törvény „egyértelműen sérti a gyermekeknek, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye (UNCRC) által rögzített jogait, amely egyezményhez Magyarország 1991-ben, az elsők között csatlakozott”.

A következőképpen fogalmaznak:

a gyermekeknek joguk van az egészséges fejlődéshez, a szabad véleménynyilvánításhoz, az önazonossághoz, a befogadó oktatáshoz és az igazságszolgáltatáshoz való hozzáféréshez. Az újonnan elfogadott jogszabály megsérti mindezeket a jogokat, és azzal a kockázattal jár, hogy éppen azoknak a gyermekeknek árt, akiket védeni akar. Emellett hozzájárul egy félelemmel teli légkörhöz, és aggodalomra ad okot az összes gyermek és a társadalom jóllétét illetően.

Szintén komoly problémának tartják, hogy „ha ezt a törvényt végrehajtják, a gyermekek nem jutnának hozzá a szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos információkhoz, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a szexuális visszaélések megelőzésében és a szexuális visszaélésekkel kapcsolatos tudatosság növelésében”.

Emellett kiemelték, hogy a bejelentett intézkedések „ellentétesek az egyenlőség és a megkülönböztetésmentesség uniós értékeivel. Megbélyegzik az LMBTQI+ személyeket, és azzal a kockázattal járnak, hogy fokozzák az LMBTQI+ gyermekekkel szembeni megkülönböztetést, zaklatást és erőszakot”. Ez pedig szintén aggodalomra ad okot. 

Felszólítjuk az Európai Tanácsot, hogy biztosítsa, hogy Magyarország megfeleljen a gyermekek jogainak védelmére, valamint az egyenlőség és a diszkrimináció tilalma értékeinek előmozdítására vonatkozó uniós kötelezettségvállalásoknak

– zárták az állásfoglalást.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
@solidedge: Nem tetszik nektek zavarodottaknak, hogy Orbán kormánya normálisan gondolkodik ezen ügyben? Nincs már kicsi gyerekem de ha lenne nem szeretném ha buzi meséket nézne és játszana az oviban vagy iskolában.
Rockxy
ki mondta a hülyéknek, hogy a szarfaszú politikusok döntéseit el kell fogadni?
vacsi
Az én gyerekeim, unokáim jogait meg az sérti, hogy az idióta Európa gyermekjogi szervezete beleszól a neveltetésükbe! Ezt hagyják a magyarokra!
tudode
Azok után, hogy a regnáló kormánynak már megvolt a népesség minden csoportja, a gyermekek sem maradhatnak ki a buliból, azzal együtt, amire nem volt példa, hogy az állam az elkövető
.
Btk. 332. §-a szerint:
.
„ Aki nagy nyilvánosság előtt (((( az egész világ előtt )))))
.
a) a magyar nemzet ellen,
.
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport, illetve annak tagja ellen, vagy
.
c) a lakosság egyes csoportjai, illetve azok tagjai ellen - különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel - erőszakra vagy gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
---------------------
.
Ilyen az, amikor nem első alkalommal visszanyal a fideSS fagyi
.
www.youtube.com/watch?v=c7d437Mppag
-----------------------
.
Jobban tenné a regnáló kormány ha visszavonná ezt a "félreérthető", vagy milyen törvényt, mint a keretszámokat
.
------ Keretszámok és liftajtó
www.youtube.com/watch?v=nbcpz46gOYo&t=4s
------------------------
.
Kedvenc videóm amiatt, ahogy átmentek a kedves vezető alárendeltségébe tartozók "kustiba"!!!
magyar1
@Horizont: Te meg mindig übereled magad a rossz oldalon. Gonosz, buta stb.
ómió
Az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye a szervezett buzivá-nevelés jogát, netán szükségességét rögzíti, vagy ezt kell belehazudni, efftársak!? És, aki nem buzit nevel, az már "homofób" is, efftársak?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.