Elfogadta a kormány a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatát, amely szerint a látvány-csapatsportágakat érintő tao-támogatás jelenlegi 100 milliárd forintos összegét vissza kell emelni a korábbi 125 milliárd forintra – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden az operatív törzs ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

Novák Katalin azt mondta: az általa vezetett operatív törzs keddi ülésén arról született javaslat, hogy a kormány négy vidéki, sport- és közösségi létesítmény fejlesztésére biztosítson forrást a közösségi élet újraindításáért és megerősítéséért.

Dől a lé! 125 milliárd forint lesz újra a csapatsportágak tao-támogatása

FTC – dunaszerdahelyi DAC barátságos mérkőzés Budapesten, a Groupama Arénában 2021. június 30-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára arról beszélt: a koronavírus-járvány alatt nagyon fontos volt, hogy a sportlétesítmények fejlesztései ne álljanak le. A kormány döntéseinek és támogatásának köszönhetően ez így is történt, és jelenleg is sok projekt vár fejlesztésre országszerte – tette hozzá az államtitkár.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Vissza. Az embernek hánynia kell. Nyugger megnyugodhat neki nem kell. Nincs mit.
ómió
Sporttámogatás? Hát, az nem "efftársi"!
namihami
@ómió: De igen. Mint láthatod, a fideszes ""efftársak"" szépen osztogatják is egymás között. Lassan minden csapat a kezükben van.
Az pedig, hogy negyedével nő (tehát ennyivel csökken a közös) semmi másnak nem köszönhető, mint a Fradi 1 (EGY) illetve a válogatott 2 (KETTŐ) pontjának és az érdemi megmérettetésből való rövid úton történő kiesésének. De a pénz nemhogy marad, még a negyedével nő.
magyar1
Tartsák el a kormányt a sportolók, elvenni az összes vagyonukat és annyit hagyni amit a sportolók megkerestek. Sportkormány. Nem a dolgozó emberek kormánya azoktól csak elvesz és akik felnevelték őket azoktól is.
magyar1
Szájsebészeten meg több mint egy hónapot kell várni - erre nincs eszük.
Nessy
@magyar1: Ez a prioritás a kormánynál! A többi terület oldja meg az életét, ha meg nem tudja, szűnjön meg.
Egészségügyi ellátás helyett tessen focimeccsre járni!
ómió
@namihami: Mindig "eltévedsz" az "élet dzsungelében"? Ha efftársakat keresel, csak figyelj! Őket ott találod, amikor együtt harsogod velük a "szent zsoltár" Internacionálétokat! Az mind az lesz - kár másra hazudnod a magadéit! Vagy szégyelled őket? Aztán majd, ha a magyar egy szuicid pillanatában megint benneteket választ - mert már államcsőd-hiánya lesz - akkor nyugodtan "visszaterelhetitek" a sportot a libalegelőkre meg a halastavakra - a sportlétesítmények tőletek úgyis összedőlhetnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.