Engedélyt sem kért a Jobbik pártelnöke ahhoz Vörös Istvántól, hogy egy Prognózis-dal szövegét átírja és felhasználja a dalt.

Mint ismert, Jakab Péter szombaton tett fel a Facebook-oldalára egy videót arról, ahogy Zágráb Nándor jobbikos képviselőjelölt gitáronkísérete mellett előad egy Prognózis-nótát (Kié ez az ország), aminek kissé átírta a szövegét.

Kiakadt Jakab Péterre a szerző, hogy fölhasználta és átírta a dalát

Fotó: Facebook/Jakab Péter/videórészlet

A Telex cikke szerint a dalt szerző Vörös István, a Prognózis frontembere nagyon nem örült sem a dal fölhasználásának, sem pedig annak, hogy a szöveg is át lett írva – ráadásul a megkérdezése és engedélye nélkül. Facebook-bejegyzésében fel is szólította a Jobbik pártelnökét, hogy szedje le a videót az oldaláról. 

Jakab Péter a Telex megkeresésére a következőt nyilatkozta a dal kapcsán:

A felvételen egy spontán éneklés történt az egyik barátommal. Nem átírtam a dalt, hanem egy, az országjárás során megtapasztalt életérzést öntöttem éneklés közben improvizálva szavakba, megfelelve a dal eredeti üzenetének: ez az ország a tied is. Ma inkább a Mészáros Lőrinceké, akik – ahogy a dal is mondja – elverik a pénzt, miközben mások csak robotolnak.

Jakab szerint amúgy nem a zenekar volt a meghatározó a dalválasztásban számára, hanem maga a szerzemény és szövege, mivel szerinte nagyon jól leírja a mostani állapotokat.

Nem a zenekar a meghatározó, hanem ez a dal. Tökéletesen ráillik a mai közállapotokra, ami ellen lázadni kell

- mondta el a Telexnek a pártelnök.

A cikk szerint a Jobbik jogászai még vizsgálják, hogy le kell-e venniük a felvételt a Facebookról, vagy sem.

Forrás: telex.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy váltás után ő ajánlgatná és tapsikolna az átirathoz.
Most még az Orbán osztja a pénzt. Ellenzékihez nem közelít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Pálinkás Pál: Azért mert jogtalanul felhasználták azt ami az Övé és ennek megfelelően lépéseket tesz!??Jakabnak lekell venni a zenét, mert nem az övé, hiszen jogtalanul használta fel és ráadásul még át is írta, ami bizony törvénybe ütközik!
Pálinkás Pál
@rokker33: nem azt írtam hogy vörösnek jogilag nincs igaza, hanem hogy szar ember...
rokker33
@Pálinkás Pál: Miért volna szar ember? Ott van Pityinger Nagy Feró Pataki és még sorolhatnám. Köszönik szépen jól vannak. Beálltak a sorba ahol jobb haknikat osztogatnak, amúgy már nem érdekelné a kutyát sem a produkciójuk !Úgy finoman fogalmazva lejárt lemez mind!
terlasz
A Jobbik jogászai már a közzététel előtt vizsgálódhattak volna. A szerzői jogokról nem kellene megfeledkeznie Jakabnak. Némi tapasztalattal rendelkező laikus számára is elég egyértelműnek tűnik a jogsértés.
Pálinkás Pál
@rokker33: nos...pont ezért egy kalap kakát sem érnek ...
ómió
Ellopni valamit? Az efftársilag sosem volt "ügy"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.