Nemzeti Filmintézet a Hunyadi-tévésorozatnak közel 77 millió forintos gyártáselőkészítési támogatást ítélt meg – írja a HVG.hu.

Az igazán fontos dolgokra van pénz – milliárdokat ad a kormány a Hunyadi-tévésorozatra
Fotó:MTI/Cseke Csilla

A lap azt írja

az alkotás kimondva-kimondatlanul ahelyett a Hunyadi-film helyett készül, amelyről a kormánypropaganda már előre kijelentette, nem lesz elég hazafias, és végül Szász János rendező is kiszállt a projektből.

A Nemzeti Filmintézet most közleményben tudatta a részleteket azzal felütéssel, hogy

Európa megmentőjéről, Hunyadi Jánosról készül korábban sosem látott nemzetközi léptékű tévésorozat külföldi partnerekkel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával és a TV2 közreműködésével.

Káel Csaba, a magyar filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet elnöke összegezte:

Hunyadi és a nándorfehérvári csata óriási jelentőségű volt a középkorban, évtizedekig meghatározta földrészünk sorsát. Ma, a felülmúlhatatlanul népszerű sorozatok korában látványos, szívhez-lélekhez szóló élményként tudjuk eljuttatni a közönséghez világszerte ezt a dicső történetet. A hazai filmgyártás eddigi léptékét túlszárnyaló alkotást élvonalbeli filmesekből álló nemzetközi stáb közép-európai helyszíneken forgatja. A páratlan alapanyag, a kiváló hazai szakemberek, a világsikereket jegyző Robert Lantos, a Beta Cinema világforgalmazó és a kormány jelentős támogatása együtt biztosítja, hogy a hazai sorozatgyártás nemzetközi szintre lépjen

A közlemény szerint a 10 részes Hunyadi-sorozat állami támogatásának többségét, kormányhatározat alapján

6,9 milliárd forintot a kormány biztosítja,

míg a

Nemzeti Filmintézet saját keretéből 3,6 milliárd forint támogatást nyújt.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép:MTI/Cseke Csilla

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
A Nemzeti Filmintézetnek mégis honnan van a pénze?! Azt is a kormány adja, de hogy tud ennyit adni a "sajátjából"? Nyilván eleve többet kapott, mint a müködési költsége... gondolom én.
tudode
Már opera feldolgozás született, mint pl.
.
---- Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ - Meghalt a cselszövő
www.youtube.com/watch?v=uUvsk9Hvm70
----------------------
.
Azzal együtt, hogy saját sírját is megáshatja a Hunyadi tévésorozattal, ha nem hagyják ki a fenti jelenetet!
RonaGyuri
Mindegy mire, csak a lopás számít!! =))
Eladott Ország
Igen érdekes cikket leltem a PestiSrácok nevű Pártlapban Huth Gergely lerántja a leplet az itt ragadt kommunistákról. Na, nem a főnökéről, dobtáras munkásör Stefka Istvánról van szó, hanem. Tessék szépen megkapaszkodni! Andy Vajnáról. Vajna poszkommunista káderekkel töltötte fel a Filmalapot (direkt, hogy kiszorítsa onnan a keresztény gyökerű jobboldali értelmiséget), azok aztán váratlanul balliberálisokká változtak és most aljaskodnak, dúlnak és rombolják a hovatartozásunkat. Például filmet csinálnak Hunyadi Jánosról, ami nem is róla fog szólni, hanem Dugovics Titusz és testvére lesz a középpontban. A tervezett film kapcsán mindenkiről lerántódik a lepel, de számomra Andy Vajna nyílt letámadása az érdekes (talán ez a háttérben meghúzódó Soros-Gyurcsány szál?). Nem elégedett Orbán gazda Vajnával? Mi a baj? Túl sokat lopott? Vagy túl önállóvá kezdett válni? Kihúzták a gyufát a Capo di tuttinál. Szólni kell Kásler őfelsége archeológusának is. Még a végén Orbánt hozzák ki trónörökösnek. Ha jól tudom a Hunyadiaknak is van Oláh kötödésük.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/148833785_1636978826666668_3774314728356269635_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=KSilWqvfNv4AX9tblA5&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4f90a46f2d7a3c1a7685e20dc5f12cb1&oe=60F617D8
Csak nehogy az Orbán családban találják meg Mátyás király DNS-ét. Földi László ex(?)kommunista hírszerző, a Fidesz és a kormánypárti média méltán hatalmas lieblingje és beavatott szakembere a Kossuth rádió nevű valamiben elmondta, hogy ma a normalitások ki vannak téve mindenféle támadásnak, különféle erők fel akarják számolni a normalitást, s miközben a magyar nemzet ezer éves történetének a lényege és fennmaradásának kulcsa a paraszt család volt, most a generációk tudatos szembeállítása zajlik, s miután egy szűk csoport irányítja a gépeket, a megoldás az, hogy „le kell kapcsolni az internetet.”
Clavigo
@Shikari: Te olyan kretén vagy öreg,,hogy a hullámvasuton is csak felfelé szoktál sikítani...Idióta.
szegfue
@Shikari: Huuuuu, a nemjóját! Biztos ezért kellett a mohácsi csatának is miniszteri biztost kinevezni, nem?!
szegfue
@Shikari: Hahahaha... Te kibirod nevetés nélkül?!
Nessy
Minden film alkotás a saját hazája dicsőségét emeli ki! Különben is évszázadok múltán mindent megszépít az idő. Némi kis "elfogultság" belefér. Lényeg, hogy ne olyan korszakról meséljen mást, mint ahogy akkor megtörtént, ha még élnek, akik valóban átélték. Ebbe a hibába olykor beleesik kormányunk. Különösen azok a tagjai, akiket akkor még meg sem hozott a gólya.
gina
@Shikari: Te idióta agyhalott, azzal az IQ val ami neked is van, nem irogatnék itt, már mindenki tudja micsoda agyhalott senkiházi vagy, ne erölködj
Néro
Az igazán fontos dolgokra van pénz. Ez igazán fontos ?
jesz
bár Káel Csaba csak a pálya széléről drukkol a sorozat sikeréért, de a neve garancia arra, hogy tökéletes történelmi film lesz...

(lásd. Rónai Egon beszélgetett Káel csabával... élmény az a pasi)
szegfue
@Shikari: 15:52 Na menj a rákba! Magyar lakcimkártyám, személyim, utlevelem van, akkor szerinted én mi vagyok?! Bizonyára kipcsák... Egyszerüen nem akarom elhinni, hogy a gyerekeidet/unokáidat arra oktatod, hogy egy magyar állampolgár a nézetei alapján nem lehet magyar! Egyébként szerintem ebbe fogsz beleőrülni: a libsik nem magyarok... bár ebben igen jól haladsz... :(
szegfue
@Shikari: De!!! Pontosan a magyarokról beszéltél! Mármint, hogy Te magyar vagy. Csak ugy megjegyzem: a nemzetellenesség azt jelenti, hogy az URALKODÓ OSZTÁLY ÉRDEKEI ELLEN CSELEKSZIK, NYILATKOZIK. Ugyhogy pont nem érdekel az uralkodó osztály, a Fidesz és akár a Te érdeked, hiszen mégis mit képzeltek Magatokról?! És akkor hol van a demokrácia?! Hirdetheted ezt az "igét", de ez nekem nem jön be...
szegfue
@Shikari: Lehet, hogy Nálad ez a "nemzetellenesség", de az értelmező szótár szerint:
" olyan , aki, amely a nemzetnek, valójában az uralkodó osztálynak az (érdekei) ellen cselekszik, nyilatkozik. "
szegfue
@Shikari: Nem is értem miért fárasztom magam, hogy 1-1 "elvi" dolgot megértessek Veled?! De, ha Te "bután" szeretnél meghalni... ám legyen. Egyébként meg ezt nem én találtam ki, hanem benne van az értelmező szótárban, amit nálunknál jóval okosabbak készitettek.
kissé felnőttem
akkor a végén a viktort meg is koronázzák? ennyi pénzért akár, az igazság igy isúgy is oda: 1490 óta.
szegfue
@Shikari: Hahaha! Ötletem nekem is van, hogy Te minek a "tartalmát tedd magadévá"?:))) Tényleg, egészen ide hallatszik, amikor a gondokodással "töröd a fejed"... csak ugy döng minden:))
istván irén
@Eladott Ország: helytelen meg nevezés pesti suttyók az igazi nevük
istván irén
A Hunyadik nem a libsiktől védték Európát ha nem a török haverjaitoktól
FL4K
Nem érted, ugye?
A múltat a múltban élők elcseszték. Az akkor élők megszenvedték.
Ezek az "emlékezők", meg a jelenünket is az elcseszett múlttal mérgezik!
Szenvedd meg TE a múltat, de minket, akinek a jövő számít, hagyjatok békén !!!

"Aki a múltban él, beleragad a múltba."

A múlttal az a baj, hogy nem lehet megváltoztatni (meghamisítani lehet, de még úgy is szar... sőt, úgy még szarabb!).
A múlthamisító "emlékezők"-kel az a baj, hogy a fake múlt miatt képesek feláldozni a jövőt.

Ünnepelje a kurva anyád, hogy mit basztak el a régen élt faszarcú magyarok!

Hunyadi korában mi vót - vót, nem vót? Ha vót, hogy vót, ha nem vót, hogy nem vót (hol volt, hOl nem volt)?
Agyilag díszmagyar, erre varrjál díszgombot - a KURVA ANYÁD, TE BÚDÖS MAGYAR PARASZT !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.