Még hat nap van a korábban Orbán Viktor által beígért, augusztustól kezdődő harmadik körös oltási tervnek, de a szabályozásról, hogy ki milyen oltást kaphat, még semmit sem tudni.

A Népszava cikke szerint több háziorvosnak azelőtt kellett rendelnie vakcinát, hogy egyáltalán tudta volna, hogy mi alapján kell választania. A kormányzat ugyanis – hiába ígérte be korábban Orbán Viktor minsizterelnök, hogy augusztustól indul a harmadik oltási kör – még hat nappal az újabb vakcináció előtt sem közölte a vonatkozó szabályokat (például hogy ki, hol és milyen oltásért jelentkezhet).

Vaktában kell vakcinát rendelniük a háziorvosoknak, mert a kormány még nem állt elő a szabályozással

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az egészségügyért is felelős EMMI hétfő este a cikk szerint csak annyit közölt, egy szakmai testület kidolgozta az eljárásrendet, ezt megköldték az operatív törzsnek, és még a kormány elé kell terjeszteni. Azt ugyanakkor nem közölték, hogy mi áll az oltási tervben és hogy miért a kormány dönt egy szakmai kérdésben.  minisztérium közleménye szerint az eljárásrendet a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészégügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői határozták meg egyhangúan.

A Népszava információi szerint a páciensek majd az elektronikus szolgáltatási tér időpontfoglaló rendszerén keresztül jelentkezhetnek az oltásért, de tájékoztató erről még egy sem jelent meg.

"Egyes kormányhivatalok csak arról tájékoztatták a háziorvosokat, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) készíti azt az eljárásrendet, ami alapján beadható a harmadik oltás. E levélben annyit megírtak, hogy harmadik vakcinát azok kaphatnak, akiknek megvan mindkét oltásuk (illetve a Janssen-nel oltottak esetében elegendő egy is), és az utolsó felvételétől már letelt a négy hónap.

A praxisok hetente jelezhetik a vakcinaigényüket a kormányhivatalokban működő oltási munkacsoportoknak, ezek a testületek osztják majd ki a szükséges mennyiséget a körzetekben. A fővárosban például már e hét közepéig kell jelezniük a háziorvosoknak, hogy az augusztus első hetében beadandó oltásokhoz mennyi és milyen vakcinákat kérnek"

- olvasható a cikkben.

Egy háziorvos ezzel kapcsolatban a lapnak elmondta, fogalma sincs, hogy mit írjon a megrendelőlapra, miután az eljárásrend hiányában a páciensek sem tudnak jelentkezni. Vidéki háziorvosok a Népszavának elmondták, ők még annyi tájékoztatást sem kaptak, mint fővárosi kollégáik. Pedig az emberek naponta érdeklődnek, hogy ki milyen harmadik oltást kaphat. Választ ugyanakkor egyelőre egyiküknek sem tudtak adni.

Forrás: nepszava.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
Nincs itt semmi látnivaló,csak olajozottan működik a tömegek megvédése az élettől!Nagy a drágaság!
Macskaszem
Egyszerű, rendeljenek Pfizert. Ez az, amit senki nem fog visszautasítani ha oltakozni akar.
ómió
Az "egészségügyi okosok" se tudják, ki milyen oltást kaphat? Sebaj, efftársak! Hazudjátok a "Zorbánra"!
kereső
@Nessy: Igy készül a "szakértő" kormány a delta variáns okozta negyedik hullámra. Szörnyű, és elkeseritő!! Folytatják!-, hogy ember életekkel játaszadoznak. Sirj Hungária- a kormány=fideSS az életedre tör.(ráront a nemzetére). :(((((((((((((((((((((((((
balos
@ómió: A lényeg,hogy okosba megoldják,amiből neked a szarjuk jut!Azért szereted,hogy itt hirdeted!
ómió
@balos: Látom, te a szarjukat fogyasztod, baromarc! Biztos attól lettél ekkora bunkó szarkupac! Vagy szedsz még ráerősítőt is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.