Etikai vizsgálatot kezdeményezett a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője, Szabó Balázs a szintén jobbikos Bereczki Miklós ellen.

Párttársa jelentette fel a jobbikos politikust, mert felvonult a Pride-on

MTI/Balogh Zoltán

A vizsgálat oka, hogy Bereczki (aki egyébként a párt soroksári alapszervezetének elnöke) részt vett, sőt egy molinót maga elé tartva vonult is a hétvégi Pride-on.

Szabó Balázs szerint – írta erről a Mandiner, amelyet a hvg.hu idéz – Bereczki vétett az alapszabály ellen, amely úgy fogalmaz:

Fegyelmi vétségnek minősül különösen, ha a tag a) más politikai szervezetek vagy politikai ellenfelek gyűlésein, avagy egyéb helyen és módon, nyilvánosan a párt elfogadott politikájával szemben foglal állást, illetőleg ekként folytat közéleti tevékenységet; továbbá f) bármely módon olyan magatartást tanúsít, vagy olyan cselekményt követ el, amely a Jobbik hátrányos megítélésére, avagy a Jobbikba vetett bizalom megingatására alkalmas.

Szabó a portál megkeresésére azt is közölte, Bereczki Miklós részvétele a Budapest Pride-on magánszemélyként is összeegyeztethetetlen

nem csupán a Jobbik szellemiségével, de jelenkori világnézetével is

Frissítés:

A Jobbik cáfolja, hogy etikai eljárás indul a Pride-on vonuló politikusuk ellen.

Nem sokkal ezelőtt megérkezett a párt közleménye is. Cáfolják, hogy etikai vizsgálatot indítottak volna, azt írják: „miközben a Jobbik nem vett részt Pride-on, ugyanakkor nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé.”

Forrás. hvg.hu/mandiner.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Hát, ez a bolsevista-nyilas "szolidaritás"!?
Nessy
Tessék mondani, honnan méltóztatik tudni a Mandinernek, hogy aki felvonult az valóban mind "buzi" e ? Tudom, hogy a szolidaritás fideszéknél ismeretlen fogalom, ha nem az érdekeiket szolgálja. Normális esetben még nyomokban kis hazánkban is létezik, egyenlőre.
csak úgy....
@Nessy: fidesz szeme mindent lát,még pedíg úgy ahogy azt ök akarják és az érdekük megkívánja.
Csizmás Kond
@Pegero: A jobbik sorsát a szögedi csanád beépített zsidógyerök pöcsétölte meg...
csak úgy....
@Csizmás Kond: a fideszben nincs "beépített zsidó",-hisz buzeráns is vót (tán még van is) ?!
csak úgy....
@Pegero: te mikor leszel fölvilágosítva származásilag ? állítólag houdini is magyar gyerek vót...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.