Hangosan követelte Kásler Miklós lemondását több ezer egészségügyi szakdolgozó a Hősök terén. Óriási tömeg gyűlt össze, minden megye egészségügyi dolgozói képviselték magukat.

Így követelték hangosan Kásler Miklós lemondását a Hősök terén, az emberminiszter levelét is feldúltan, füttyszóval fogadták a demonstrálók – videó

Fotó: MTI/Vajda János

Fehér pólóban és fehér ingben jelentek meg a demonstrálók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gyűlésén, melyet szombat délelőttre hirdettek meg a Hősök terére. Már korábban is akartak tüntetni a méltánytalanságok és az új szolgálati jogviszony miatt, de a koronavírus-járvány alatt a betegek mellett volt a helyük.

A szakdolgozók a méltánytalanságok és az új szolgálati jogviszony miatt is tüntetnek, ami az ápolókat és a szakdolgozókat is érinti, ők viszont nem kaptak jelentős béremelést, így tovább nőtt az orvosok és a velük dolgozó ápolók közötti bérszakadék.

Az esemény kezdetére néhány ezren gyűltek össze a téren, majd fehér lufikat engedtek a levegőbe. A tüntetésen felolvasták Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere levelét is, de mindkettőre hatalmas, percekig füttyszó érkezett.

Az eseményt a hvg.hu élőben közvetítette:

A helyszínen a 24.hu is forgatott:

Forrás: 24.hu, HVG.hu

Címlapkép: MTI/Vajda János

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Annyi kurázsi sem volt bennük,hogy odamenjenek. Ócska ,szar emberek ,mint a többi fideszes
134.bátor
Annyi kurázsi sem volt bennük,hogy odamenjenek. Ócska ,szar emberek ,mint a többi fideszes
ómió
Szóval, nem sikerült "kivívniuk" önmaguktól egy bérlenyulást, a'la Böszme? Pedig ezirányú elvonási tüneteik már igen kínzóak lehetnek!
balos
@ómió: Remélem ezen vered a bránered bele a húsdarálóba!
ómió
@balos: Ne izgulj! Nem veszem el Gréczy verőlegény efftársad "kenyerét"! A lopás a ti "műfajotok"!
istván irén
vén rohadt geci ,hogy rák zabálná már fel

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.