Egyszerre öt jelentős szállodaberuházás zajlik Debrecenben, amiknek egy részéhez fejenként 3-4 milliárd forinttal az állam is hozzájárul - számol be róla az mfor.

Debrecen lesz Budapest 2? Orbánék úgy öntik a pénzt a városba, mintha nem lenne holnap
Kép:Pixabay

A város lassan felkerül a hotelfejlesztők térképére, sőt, mivel a Mercure lánc is megjelenik, immár egy nagy nemzetközi hálózatba is bekapcsolják a kormánypárti városvezetés által csak 2. fővárosnak álmodott települést, az utóbbi évek tendenciája remekül körvonalazódik a cívisvárosban.

Az önkormányzat cége, a Debreceni Gyógyfürdő Zrt., amely idén januártól már Aquaticum Debrecen Kft. néven fut egy négycsillagos hotelt építtet, ehhez 4,4 milliárd forintos támogatást kap a kormánytól. Az idei tervezés után jövő tavasszal kezdhetnek a kivitelezéshez. A cégnek egyébként már van üzemeltetési gyakorlata is, az elegáns Hotel Lycium és az Aquaticum Hotel ugyanis hozzá tartozik.

A Szinorg Csoport ernyője alatt működő Bajcsy Invest Kft. szintén a négycsillagos kategóriára összpontosít: elvileg pár héttel a jövő évi választások elé időzítve adja át saját, 155 szobás négycsillagos szállodáját, amit majd a Mercure lánc fog üzemeltetni. A munkáért 8,2 milliárd forintot számlázhat, ebből ugyanis 3,45 milliárd forint lesz az állami pénz amit a Kisfaludy-programon keresztül kap meg.

Egyébként a Szinorg Csoporthoz tartozik az a Hunép is, amely egy sor közbeszerzésen sikeresen szerepelt az elmúlt években.Ugyanez a cég építi a városban a lélegeztető gépekhez szükséges szenzorokat gyártó üzemet a svájci Sensirion cég számára, az a beruházás 3,5 milliárd forintba kerül.

2019-ben Gulyás Gergely a kormányinfón elismerte, hogy korábban felmerült a kormányzat részéről az az ötlet, hogy Debrecen legyen Magyarország fővárosa.

Forrás: mfor.hu
Címlapkép: Pixabay

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
Ha fejlesztés van, az a baj, ha nincs fejlesztés az a baj. Idióta majom összefosás.
rokker33
Budapest már rég nem méltó arra hogy Magyarország fővárosa legyen! Karigeri aa magyar zászló mellé tette a szivárványos buzi zászlót! A város romokban az utcák mocskosak a forgalom elviselhetetlen zajjal jár az utak siralmas állapotban vannak a bkv elavult közlekedési nyújt a fizető utasoknak! Nem bánnám ha már nem Budapest lenne Magyarország fővárosa, mert förtelem ami ott folyik évtizede óta!
Emmersson71
De szép lenne, ha Orbán és széljobber hívei elhúznának gyönyörű szülővárosomból!
magyar1
Nagyon helyes, de kevés több vidéki várost is fejleszteni kell. Bp. már amúgy is élhetetlen, na meg adót vidéken is fizetni kell.
Az úthálózatot is kellene az egész országban. Falun is a polgármesterek csak bulikat szervezik, fizetik a cirkuszt a népnek.
Sámannus
Természetesen ott vetették meg legjobban a lábukat putyinék.
Emmersson71
Nekem bejönne, ha Budapest egy Monaco szerű miniállam lenne és a fidesznyikek mind Debrecenbe költöznének! Húzzon az egész Fityma-KáderMp a pitsába falura, ahová valók, suttyók, szotyialisták, eresztények, pedofilok és buzzancsok gyülekezete!!! A hívek meg mehetnek utánuk a szarcsíkot követve seqqet nyalni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.