2020 második félévében mindegyik nagy szolgáltató jelentős keresletnövekedésről számolt be, ami a tavaszi átmeneti leállás után következett be – derült ki a Portfolio riportjából.

A közegészségügy romokban, a magánegészségügy fejlődésnek indult
Kép:Pixabay

A közegészségügy finanszírozásának hiánya, valamint a hálapénz kivezetése miatt az állami kórházak teljesítménye nem tud lépést tartani a betegek igényeivel, akik így egyre többen és egyre több betegségükkel szorulnak ki az állami ellátórendszerből.

Az árbevétel alapú sorrend élén valószínűsíthetően a Medicover áll, azonban a társaság még nem hozta nyilvánosságra a tavalyi beszámolóját, viszont 2019-ben már 10,5 milliárdos árbevételt jelentett.

A második a Budai Egészségközpont, ahol az egyéb bevételeknek is köszönhetően 10 százalékos bevételbővülés következett be, a harmadik az Affidea és a negyedik helyen áll a TritonLife Csoport.

2020-ban a vizsgált 22 cég közül csupán 7 szenvedett el veszteséget ameddig 2019-ben ez az arány 4 volt a 23 esetből.

Az egészségügyi szolgálati jogviszony életbe lépése miatt van, ahol érzik az állami egészségügyből felmondott orvosok helykeresését és megnövekedett érdeklődését klinikájuk irányába.

Több cég új beruházásokat, projekteket indított el, köztük új építkezések, felvásárolható cégek átvilágítása, új működési terület kialakítása és digitalizációs fejlesztések is szerepeltek.

Forrás: Portfolio 
Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Mészárosnak van már magánkórháza? És adjunktus-e már ez a kíváló Hazaffy?!
Emmersson71
@Mirabilis: Na..ugye, hogy okosabb, mint Cukiberg :)
ómió
A közegészségügy, bizony, még a böszmei vizitdíjas, "széfberuházással dúsított" kórházritkítások évadaiban volt az "efftársi topon"!
Pipás
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni a sok alulképzett, segélyből élő fideSS (borsodi bizonyos rasszból valő) szavazó, mikor fizetni kell majd a szolgáltatásért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.