Emelkedik a kenyér ára, pedig jó a hazai búzatermés. Mi minden lehet ennek az oka? Milyen árakra számíthatnak a búzatermelők?Kettészakadni látszik a sütőipar. A fogyasztók egy jelentős része nem veszi meg a minőségi, és magasabb áron elérhető termékeket, ők a multik olcsó megoldását részesítik előnyben. A pékáru-ipar azonban tapasztalja egy erős réteg jelenlétét is, a kézműves, prémium termékek iránt érdeklődőkét. A közepes méretű sütőipari cégek helyzete viszont egyre nehezebbé kezd válni.„Hat tonnás termésátlag van az országban, ami rekordnak számít, és a gabona minősége sem rossz. Az ár részben azért emelkedett meg, mert a termelők visszatartják a búzát, és megvárják, amíg magasabb összegért tudják eladni. Emiatt nagyon kevés gabona van a piacon. A kialakult keresleti piac pedig – a nagy termés ellenére – megemeli a búza árát” – nyilatkozta Lakatos Zoltán, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének alelnöke.

Forrás: agroinform.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.