A kórházakban még csend van, de az oltási kedv csökkent, és ha ez így marad, Zacher Gábor szerint megint nagy lesz a baj – írja az Index.

Zacher Gábor: "Ez döbbenetes! Nagy lesz a baj, a járványhullámok tetőzésekor annyian haltak mintha naponta 30 buszbaleset lett volna"
Kép:YouTube

Az, hogy Európa oltás tekintetében itt-ott jól áll, nem jelent semmit. Az jelent valamit, hogy Afrika, Ázsia egyes országai nagyon cudarul állnak, és onnan jöhetnek az új mutánsok, amelyek már akár a delta utáni görög ábécét is kimerítik.

– véli a doktor. Meglátása szerint a gyermekek oltását nem az utolsó két napra kellett volna hagyni, és sok az ezzel kapcsolatos megválaszolatlan kérdés.

A főorvos külön véleményezte az augusztus 20-ai ünnepet is a lapnak. Szerinte ilyenkor Budapest kiürül, vidék meg feljön a fővárosba. A mentősök készülnek, 60 autónál is több lesz a városban.

Arról nem nyilatkozom, hogy ez mennyit tesz hozzá a fokozódó járványhelyzethez, itt inkább az iskolakezdés, ami többek szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a negyedik hullám berobbanjon – teszem hozzá, ezt két-három hétre jósolják. Nő a szűréseknek a száma, noha a napi gyakorlatban egyelőre még nem találkozunk az eddiginél több koronavírusos beteggel, és a kórházakban is csak egy-egy koronavírus-teszt mutat pozitív eredményt. Most még béke van. Most még a rendszer tök jól bírja, de hogy meddig lesz így, nem lehet tudni

– tette hozzá a főorvos.

Arra a hírre, hogy a Honvédkórház Róbert Károly körúti telephelyén a sürgősségi betegellátás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején leáll, úgy reagált:

az eseményre külön terv kell, hiszen egymilliónál is több embert várnak, ami mellett egy normál osztályos forgalmat nem lehet csinálni. Ez egy teljesen normális felkészülés.

Mint mondta, a Pfizer biztató kísérleteket mutat az öt év felettiek oltásában is, reményei szerint ez újra meghozhatja az oltási kedvet. Úgy ítéli, hogy korosztályonként 95 ezer gyermekkel kell számolni, és ha 10-20-30 százalék felvenné az oltást, győztesen kerülhetne ki az ország.

A szülőknek még több információra lenne szükségük az iskolások oltásával kapcsolatban. Miért fontos? Mit okoz? Hogyan jelenik meg? A szakirodalomban is olvasható, hogy sok gyerek volt, van kórházban. Jó eséllyel nem fognak belehalni, de ez mégiscsak egy komoly vírusbetegség, ami a szervezetet nagyon letudja rombolni. Ráadásul a poszt-Covid a gyerekeknél is megjelenhet, erről pedig egy csomó mindent nem tudunk

– emlékeztet a toxikológus.

Ezek a balesetek szerencsére nem mindennaposak, de épp a koronavírus-járvánnyal állítottuk párhuzamba orvoskollégáimmal a tragédiát; hiszen sajnos sok olyan nap volt, amikor 200-300 haláleset volt a járvány miatt. Ez azt jelenti, hogy a korábbi járványhullámok tetőzésekor annyian haltak meg Magyarországon, mintha naponta 30 buszbaleset lett volna. Ez döbbenetes!

– mondta Zacher Gábor, aki a tömegszerencsétlenséggel kapcsolatban megjegyezte, hogy a helyszínen nagyon komoly mentőerők voltak. 

Forrás: Index
Címlapkép: YouTube

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Most nézem a civil a pályán ismétlését, ahol ez a fazon piros rövidnadrágban ül a kamerák előtt...és így mondja az okosságait...
division
@Gazella: Te meg csak szimplán hülye vagy.
division
@Mirabilis: Neked mindenki nyalonc aki nem mindenért a Fideszt hibáztatja. Persze most igaza van Zachernek, az emberek túl barmok ahhoz hogy ne lihegjenek most majd három napig egymás nyakába.
Nessy
@division: Ez a költséges cili - buli kell a népszerűséghez. Azért meg semmi sem drága! Az emberek egészsége sem. Viszont tényleg senkinek nem kötelező ott tolongani, de ezt azt hiszem hiába próbálnád elmondani sok embernek. Régi szép idők, még mikor élt életempárja, az ilyen alkalmakkor lehúztunk a Balatonhoz, fel a hegyoldalba, a kis házba. Békésen ültünk a teraszon, és néztük az "ezüst hidat" a Balatonon.
division
@Nessy: Most majd nézd meg hogyan fognak kinézni a városok a bulik után. A szórakozó fiatalok. Ilyenkor persze nem tud vihar meg zivatar lenni.
Pálinkás Pál
ez a zacher nevű szarzsák pontosan így ajvékolt a terasznyitáskor is...elitta már az eszét...
tudode
Nem csak Zacher,
.
.
--- Megszólalt Szlávik János a negyedik hullámról: "Ijesztő lehet, hogy milyen sok új eset lesz, többnyire fiatalok"
propeller.hu/itthon/3701544-megszolalt-szlavik-janos-negyedik-hullamrol-ijeszto-lehet-hogy
-----------------
.
Az országnak ugyan még nem sikerült lerántani magáról a gyalázatot, de őfélesége good by-t intett a szájkosarának
.
Azzal együtt, hogy ki tudja kiben milyen vér csordogál a megszállóktól hetedíziglen, várva azt a pillanatot, amikor beleszúrják a kliensbe az ötmilliomosik vak chinát:
.
----- Orbán Viktor: Kedves maszk, viszlát!
nlc.hu/trend/20210522/orban-viktor-kedves-maszk-viszlat/
----------------------
.
Vajon a mutáns megvárja-e, amíg újraéleszti őfélesée a millitartizált csipet, csapatát!
division
@Mirabilis: Nyalonc az eszed tokja te ökör.
Megkeseredett egy vénember lehetsz.
A fő barmok igenis az emberek, én és a családom miért nem megyünk tömegbe attól függetlenül, hogy lehetne? Miért oltattam be a 12 éven felüli gyerekeimet is? Semmi köze annak Orbánhoz, hogy ki mekkora barom.
ESCOBAR
@Mirabilis: Na, egy biztos, hogy @division tuti nem az! Abszolut korrekt!
ESCOBAR
@Mirabilis: Magyarul írtam le, hogy ő nem FIDESZ nyalonc!
Rockxy
semmi baj,karikó zsolti megmenti a zembereket:
youtu.be/GX1W4-C7ZoE
a videóból kiderül, hogy a vaccina tkp. méreginjekció.
Nessy
@Mirabilis:" Bocsánat, hogy a csapos közbeszól!" De most valóban nincs igazad. Orbán bedobta a lovak közé a gyeplő! Most a hétvégén, a Pápai misén, a Vadász kiállításon boldog, boldogtalan részt vehet. Hétvégére tömegeket várnak, akik fognak is jönni, és valóban rengetegen lesznek, egymás nyakába.A vírus pedig teszi tiszteletét.Ő is kiváncsi a rendezvényekre, meg a résztvevőkre.
fűre lépni szabad
Büdös kis Zachar geci, anyádat félemlítsd meg!
Nessy
@Mirabilis: Abban, hogy Divisiont szidod, holott sajnos igaza van, ha kicsit gorombán fogalmazott is! Az emberek nem gondolkoznak! Ebben a három napban mindenhol tömegek lesznek, nincs veszélyérzetük, sem magukkal, sem másokkal szemben.
division
@Mirabilis: Felelősséget?? Van neked bármi fogalmad is a virológiáról? Bármi fogalmad a covidról, a vakcinákról? Azt sem tudod eszik vagy isszák ezeket. Azért oltattam be őket, hogy megvédjem egy esetleges komoly lefolyású fertőzéstől, egy későbbi long covidtól. Éppen hogy felelősségteljesen gondolkoztam. Ellenben te mit csinálsz? Gyűlölködsz egyfolytában. Vigyázz, mert gyengíti az immunrendszert, nehogy lélegeztetőn végezd.
division
@Nessy: Hagyd Nessy, ezt a tagot csak az élteti hogy itt gyűlölködik, én csak mosolygok már az ilyeneken. Az emberek zöme képtelen vállalni azt, hogy nagyon is felelősek lesznek majd azért, ha berobban a járvány, Orbán lesz az oka mindennek. Tudod én sem tudom mit tennék a helyében, mert ha most tilt, azért támadnák, ha nem, akkor meg azért. A nyúl és a sapka tipikus példája.
Nessy
@division: Azért most, ha már több milliárdot elherdálnak a nép szórakoztatására, hogy feledje az elmúlt időszakot, és növelje a fidesz és a saját népszerűségét nem fogja holmi következő pandémia miatt lefújni! Aztán utána az Eucharisztikus kongresszus, ahova ráadásul zarándokok jönnek mindenhonnan, az lesz a hab a tortán. Nem hiszem, hogy bármilyen határellenőrzés lesz, mint a szomszédainknál, ahol még az átutazáshoz is védettség, vagy negatív PCR teszt kell. Tényleg nem árt, ha a Pápa Isten segítségét kéri kis hazánk számára!
division
@Nessy: Igen tudom. Amennyiben én lennék a Miniszterelnök nem lenne itt semmiféle féktelen bulizás, hogy aztán szeptember közepétől megint zárjunk mindent. Vállalnám a következményeit.
Nessy
@division: De itt most a hatalomról, a tavaszi választásról ( ha lesz) van szó, és azért semmi sem drága.
division
@Nessy: Tudom. Éppen ezért kellene az embereknek otthon maradniuk, az komoly pofára esés lenne. De nem ez lesz.
division
@Gazella: Annyira sötét vagy hogy az már fáj. Mit dolgozol, közmunka?
Gazella
Neked kellene legjobban tudnod, hogy miis folyik valójában az állitólagos virussal... NEKED fizetett fasz.
Málna
@Nessy: Ugye az semmit sem számít, hogy a turizmus, a vendéglátás egy kis bevételhez jut? Naná, hiszen így már mindjárt kevésbé lehet szidni a kormányt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.