A világ számos vezetője emlékezett meg a magyar államalapítás ünnepéről Áder János köztársasági elnöknek írt táviratban – írja az MTI. 

Áder Jánosnak üzentek a világ vezetői
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ferenc pápa azt írta: készülve a Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételére, Szent István mennyei közbenjárásáért imádkozik, hogy a magyar emberek élvezhessék majd a mindenható Isten bőséges áldását.

II. Erzsébet brit királynő táviratában azt hangsúlyozta: az elmúlt nehéz év után bízzanak abban, hogy sikerül leküzdeni a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők várnak a jövőben.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arra is emlékeztetett, hogy idén van az évszázados évfordulója a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatoknak. Az elnök reményét fejezte ki , hogy a két ország kapcsolatai tovább mélyülhetnek olyan értékek mentén, mint a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság.

Hszi Csing-pin, a Kínai Népköztársaság elnöke kiemelte, hogy a kínai-magyar kapcsolatoknak nagy jelentőséget tulajdonít és készen áll arra, hogy tovább dolgozzanak együtt közösen a két ország, a két nép érdekében.

Megemlékezett a magyar államalapítás ünnepéről Frank-Walter Steinmeier, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke; Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke; Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke; Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke; Alexander Van der Bellen, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke és Ram Nath Kovind, az Indiai Köztársaság elnöke.

Az államalapítás ünnepére írt köszöntők a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján olvashatók.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hszi Csing-pin melyik két nép érdekére gondolhatott? A kinai és orosz nép érdekére? Mert, hogy a magyar polgároknak semmi érdeke nem fűződik sem a kínai vasúthoz sem az egyetemükhöz az biztos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Hszi Csing-pin melyik két nép érdekére gondolhatott? A kinai és orosz nép érdekére? Mert, hogy a magyar polgároknak semmi érdeke nem fűződik sem a kínai vasúthoz sem az egyetemükhöz az biztos.
tudode
Mintha Vlagyimir, az ikertesó kimaradt volna a kötelező protokolljával, lehet, hogy pipás az öcsire -- többek között -- amiatt, mert
.
---- Az orosz külügy történelemhamisítással vádolja Orbánt
magyarnarancs.hu/belpol/az-orosz-kulugy-tortenelemhamisitassal-vadolja-orbant-134516
-------------------------
.
Ez van!
.
Őfélesége mindig azokhoz szól, akik éppen jelen vannak amikor képes naponta ellentmondani magának egy kis buksisimogatásért, tetszelgésért, mint pl. az iszlámról
.
---- Orbán Viktor és az iszlám
www.youtube.com/watch?v=thI7GhctOeE
---------------------
.
Amely az afganisztáni tragédia miatt aktuális feladat lesz, hogy egyet sem!
ómió
És Antanték nem "fájlalták", hogy ezt a szűk 1/3-ot "hülye fejjel" mégis meghagyták?
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:51 ◘ A fidesznek sosem volt kétharmada, de még feles többsége sem!
fidesz szavazó: 2 824 551 fő - 49,27 % Már ilyen kevesen vagyunk? A többiek már elkötöztek az országból, az "Antanték"-hoz?
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/92595069_2656046767960671_713635556696784896_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=RwMsadNz72MAX-tAOlQ&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d2500de8b47ea41625c36d7e8ab9afba&oe=6146A781
49,27 %-ból lett kétharmad ! 49,27 % = 2/3-dal fideszes matek?!
2018 választások végeredménye
www.valasztas.hu/ogy2018
A legnagyobb kisebbség irányítja teljhatalommal az országot
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--AgpS1U6p--/w_1160/78xZG3XkQJ5oYiMWs.jpeg
A fideszt túlkompenzálja a saját választási rendszere
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MHuNfM4p--/w_1160/78vrGiMKetqZYjMWs.png
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 10:11 ◘ És kimaradt, Moszkva ( 12,5 millió fő ) 13. kerülete lesz Magyarország.
ómió
@Eladott Ország: 2/3-a ugyanúgy volt (már 3x is!), ahogy a bolsi tetüfajtádnak 94-ben! A testvérpártotokat meg ne más, hanem a saját tetübandád nevében üdvözöld!
Nyírfa
@Eladott Ország: Én csak azon aggódom, hogy nem szül-e majd nemzetközi konfliktust, ha Kína és az oroszok is maguknak követelik az országot.
Egyébként tök mindegy, melyikük gyarmatosítja, egyik kutya, másik eb.
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.34

2018-ban , ilyen eredmények mellett nem lett volna szabad beülnie a Parlamentbe az "ellenzéknek".
Ennek a legitimációs hibának a következménye az ország bel- és külpolitikai ellehetetlenülése. Nem mellesleg Jakab Péter, a homofób törvény megszavazásával pontosan ezt a baklövést követte el, ki is esett a pikszisemből.
Lepényleső
Részesülhetünk Isten bőséges áldásában,- de addig ezek által csak a bőséges kirablásunkban?
(Önmagukat vélhetően legitimitást nélkülözve uralkodónak tartókat üdvözölni... hát így néz az ki?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.