A világ számos vezetője emlékezett meg a magyar államalapítás ünnepéről Áder János köztársasági elnöknek írt táviratban – írja az MTI. 

Áder Jánosnak üzentek a világ vezetői
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ferenc pápa azt írta: készülve a Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételére, Szent István mennyei közbenjárásáért imádkozik, hogy a magyar emberek élvezhessék majd a mindenható Isten bőséges áldását.

II. Erzsébet brit királynő táviratában azt hangsúlyozta: az elmúlt nehéz év után bízzanak abban, hogy sikerül leküzdeni a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők várnak a jövőben.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arra is emlékeztetett, hogy idén van az évszázados évfordulója a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatoknak. Az elnök reményét fejezte ki , hogy a két ország kapcsolatai tovább mélyülhetnek olyan értékek mentén, mint a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság.

Hszi Csing-pin, a Kínai Népköztársaság elnöke kiemelte, hogy a kínai-magyar kapcsolatoknak nagy jelentőséget tulajdonít és készen áll arra, hogy tovább dolgozzanak együtt közösen a két ország, a két nép érdekében.

Megemlékezett a magyar államalapítás ünnepéről Frank-Walter Steinmeier, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke; Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke; Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke; Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke; Alexander Van der Bellen, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke és Ram Nath Kovind, az Indiai Köztársaság elnöke.

Az államalapítás ünnepére írt köszöntők a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján olvashatók.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Illyés Tibor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hszi Csing-pin melyik két nép érdekére gondolhatott? A kinai és orosz nép érdekére? Mert, hogy a magyar polgároknak semmi érdeke nem fűződik sem a kínai vasúthoz sem az egyetemükhöz az biztos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 10:11 ◘ És kimaradt, Moszkva ( 12,5 millió fő ) 13. kerülete lesz Magyarország.
ómió
@Eladott Ország: 2/3-a ugyanúgy volt (már 3x is!), ahogy a bolsi tetüfajtádnak 94-ben! A testvérpártotokat meg ne más, hanem a saját tetübandád nevében üdvözöld!
Nyírfa
@Eladott Ország: Én csak azon aggódom, hogy nem szül-e majd nemzetközi konfliktust, ha Kína és az oroszok is maguknak követelik az országot.
Egyébként tök mindegy, melyikük gyarmatosítja, egyik kutya, másik eb.
Nyírfa
@Eladott Ország: 10.34

2018-ban , ilyen eredmények mellett nem lett volna szabad beülnie a Parlamentbe az "ellenzéknek".
Ennek a legitimációs hibának a következménye az ország bel- és külpolitikai ellehetetlenülése. Nem mellesleg Jakab Péter, a homofób törvény megszavazásával pontosan ezt a baklövést követte el, ki is esett a pikszisemből.
Lepényleső
Részesülhetünk Isten bőséges áldásában,- de addig ezek által csak a bőséges kirablásunkban?
(Önmagukat vélhetően legitimitást nélkülözve uralkodónak tartókat üdvözölni... hát így néz az ki?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.