A világ minden tájáról érkező zarándokoknak a védettségüket sem kell semmilyen dokumentummal igazolniuk.

Hetven országból több tízezer részvevőt várnak a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Ferenc pápa misézésének napján pedig akár százezret is megközelítheti a résztvevők száma, mondta Fábry Kornél atya, a kongresszus főtitkára a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Nem lesznek járványügyi korlátozások az eucharisztikus kongresszuson, mert remélik, nem akkor lobban be a negyedik hullám – Maszk és védettségi se kell

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje a debreceni Szent Anna-székesegyházban 2018. május 30-án. A keresztet a budapesti kongresszusig valamennyi egyházmegyébe elviszik. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Népszava tudósítására hivatkozva a 24.hu azt írja: az atya arról is beszélt, hogy

„abban bíznak”,

hogy a negyedik hullám nem a kongresszus ideje alatt fog berobbanni. Külön járványügyi intézkedések – például kötelező maszkviselés, távolságtartás – azonban nem lesznek, és a zarándokoknak a védettségüket sem kell semmilyen dokumentummal igazolniuk.

Azzal kapcsolatban, hogy több ezer résztvevőt budapesti egyetemi kollégiumokban szállásolnak el, Fábry Kornél azt mondta, a kollégiumi férőhelyeket felajánlásként kapták, és a résztvevőket nemcsak itt szállásolják el, hanem plébániákon, illetve családoknál is.

A szeptember 5-től 12-éig tartó eseményre mintegy hetven országból több tízezer résztvevőt várnak. A zárónapon, Ferenc pápa miséjén akár a százezret is megközelítheti a résztvevők száma Fábry szerint.

A kongresszus több ezer résztvevőjének budapesti egyetemi kollégiumokban is biztosítanak szállást, hét felsőoktatási intézmény mintegy 5500 férőhelyet szabadított fel a rendezvény idejére. A résztvevőket nemcsak itt szállásolják el, hanem plébániákon, illetve családoknál is.

Forrás: 24.hu/nepszava.hu

Címlapkép: MTI / Czeglédi Zsolt

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Majd Isten megóvja a híveket a fertőzéstől! Ha nem, akkor így jártunk. Még jön a vadászkiállítás is! Azokért a látogatókért, és értünk Semjén fog imádkozni! Ez aztán a felkészülés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Remélik. Mert ez így megy: hátha nem jön az a covid, miért is jönne pont most?
A covid pedig ugyanolyan kajánul röhög, ahogy orbán szokott. Két kaján, ha találkozik...
nezelodo
Azt hirdeti az anyaszentegyház, hogy "Isten azokat bünteti, akiket szeret". Akkor ennek a seregletnek a résztvevői tudják, hogy őket nem szereti a teremtő és azért ilyen bátrak, vagy az intelem csak a nyájnak, és nem a vezetőinek szól. A harmadik lehetőség pedig a boldog tudatlanság.
Nyírfa
@Horizont: Nem találom a cikket, amit neked akartam linkelni a kormányváltás utáni jogi lehetőségekről. Majd elém kerül, ha már nem kajtatom. :)
ómió
"Meglássuk"! Még a vak is azt mondta!
Nyírfa
@Horizont: Szívesen! Egy kis remény. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.