A főpolgármester a Diákváros tervezett helyszínén bejelentette: a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal kötött megállapodását, ezért javasolja, hogy a fővárosi közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

Karácsony Gergely megvétózza az atlétikai vb-t
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A Telex cikke szerint főpolgármester már áprilisban jelezte, hogy ha nem épül meg a ferencvárosi Diákváros, akkor a főváros kész lemondani a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséről. A Fudan-ügyről Karácsony Gergely benyújtott egy népszavazási kérdést, amelyről eddig nem tárgyalt a Nemzeti Választási Bizottság. A főpolgármester addig is online kezdett aláírásokat gyűjteni.

A lap felidézi, hogy az atlétikai vb rendezési jogát 2018-ban ítélte oda Budapestnek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. A magyar pályázatot Monte-Carlóban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkára, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, valamint Gyulai Márton, a pályázati bizottság vezetője mutatta be, ekkor más város már nem volt versenyben a rendezésért.

A vb-stadion építéséhez az ellenzéki vezetésű főváros és a IX. kerület is csak alku árán járult hozzá korábban, ennek volt az a része, hogy megépül a Diákváros.

Forrás: Telex.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ez az! De mi lesz a stadionnal? Kell az nekünk? Parkokat, ligeteket, sétányokat és játszótereket szeretnék, amerre csak a szem ellát. Legyenek mosdók, kis kávézók, egy-egy büfé, ha megéheznének a szabadidejüket a tiszta levegőn, szép környezetben töltők.
Már látom, ahogy a diákvárosból kiözönlenek a gyerekek, csoportokban ülnek a fűben, miközben megváltják a világot, tanulnak és zenélnek...ilyen jövőt akarok.
Gergely, maradj főpolgármester!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@kereső: ...melyik díszleteket hiszed a demokráciáénak ?
Nyírfa
@sgl: Született egy írásbeli megállapodás, hogy a főváros abban az esetben támogatja a vb megtartását és egyáltalán a stadion felépítését, ha...és itt jöttek azok a feltételek, amelyeket a kormány képviselője aláírt. Azt kizártnak tartom, hogy Karácsony csapatában ne lennének felkészült jogászok, tehát a HVG cikke erősen sántít. Olyan nincs, hogy a fővárosnak egyáltalán ne legyen beleszólása abba, hogy mi épül, mi történik az általa felügyelt, igazgatott területen, amelyért , s amelynek lakosságáért felelősséget vállalt, ellátva a mindenkori érdekképviseletet.
ómió
@Clavigo: Nafene! Te az efftársaidat dugod, bolsi fajgörény!? Akkor, nyilván ez az aberrobolsi fajtád egyik "fő erőssége", amivel még "prájdoltok" is, idiótája! Már ezt is másokra hazudnád?
Nyírfa
@sgl: Ahhoz, hogy bizonyosságunk legyen, látnunk kellene a szerződést. A szó elszáll, az írás megmarad.
Nyírfa
@sgl: Éppen ez indokolja, hogy nyilvánosságra kerüljön, mit írt alá a főváros és a kormány a vb, a diákváros kapcsán.
Szevasztok
@Horizont: Ja, tapasztalatból beszélsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.