A Mészáros Csoport stratégiai megállapodást kötött öt hazai egyetemmel. Az alkalom kapcsán dr. Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya is megszólalt – írja a Blikk.hu.

Megszólalt Mészáros Lőrinc lánya: büszkeséggel töltötte el az ünnepélyes alkalom
Fotó: MTI/Komka Péter

A Mészáros Csoport a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel kötött stratégiai megállapodást

- jelentették be a Mészáros Alapítvány jubileumi, idén Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján.

A megállapodások célja az együttműködésben részt vevő campusokon folyó kutatásfejlesztések elősegítésén túl a közös termékfejlesztéseken át gyakorlati képzés biztosítása, valamint a doktori képzés támogatása, megnyitva ezzel a hallgatók számára a sikeres karrierutat

- olvasható a Mészáros Csoport közleményében.

A Mészáros Alapítvány V. konferenciájának megnyitóján előadást tartott Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki elmondta:

Abban, hogy Magyarország élen jár a gazdaság újraindításában és a válságkezelést nemzetközi összehasonlításban is megnyertük, a gazdaságpolitikai intézkedések mellett nagy szerepe van azon vállalatoknak, amelyek a versenyképesség megtartása érdekében nem halasztották el beruházásaikat és innováltak. Ebben segítették őket a kormány azon intézkedései, amelyek a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését és a beruházások ösztönzését szolgálták

Az államtitkár kiemelte:

A kormány kitartott a munka- és tudásalapú társadalom mellett a válság ellenére is, és ez kifizetődött: ma többen dolgoznak Magyarországon, mint az elmúlt 25 évben valaha. De itt nem állhatunk meg, a foglalkoztatást tovább bővítjük Magyarországon, az olyan kezdeményezések segítségével is, mint a Tanítsuk Magyarországért Program és a Mészáros Alapítvány ösztöndíjprogramja, amelynek keretében segítjük a diákokat és az egyetemi hallgatókat, hogy a bennük rejlő tehetséget kibontakoztathassák

A megnyitót követően került sor a Mészáros Csoport és 5 hazai egyetem stratégiai együttműködésének ünnepélyes aláírására.

A megállapodás értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel oly módon, hogy a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt.

Az egyetemek a gyakorlatorientált képzések biztosítása jegyében a Mészáros Csoport szakembereit bevonja az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemekkel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket.

A bejelentésen elhangzott:

a gyakornoki idő alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára a program ösztöndíjat biztosít, a legjobban teljesítő hallgatók számára a cégcsoport hosszútávú munkalehetőséget kínál, növelve ezzel az egyetemi képzésben résztvevők elhelyezkedési mutatóit.

A stratégiai megállapodást a Mészáros Csoport részéről aláíró dr. Mészáros Beatrix az együttműködésről szólva hangsúlyozta:

Minden felelős vállalatvezető tisztában van a kutatás-fejlesztés fenntartható növekedésben betöltött szerepével. Azonban nem elégedhetünk meg a már meglévő eredmények gyakorlati alkalmazásával. Nekünk, akik végfelhasználói vagyunk ezen tudományos eredményeknek, a kutatás-fejlesztések motorjaként élére kell állnunk az újabb és újabb vívmányok megszületésének. Magyarország egyik vezető vállalatcsoportja nevében büszkeséggel tölt el, hogy hazai viszonylatban az egyik legjelentősebb ilyen együttműködést írtuk alá a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel, amelyet várhatóan a jövőben továbbiak követnek.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: MTI/Komka Péter

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy ilyen eseményre azért mégiscsak illett volna nem az otthonkájában elmenni. Ugyan pénzéhes az új mostohamami, de ebben segített volna neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Ez a némber a képen,,,nem a mutterod ,?
volvós
Az ilyen vidéki buta pichára mondta Rózsa Sándor a betyár : " Hiiii be csúf ! "
mint egy ki em elégített rossz luvnya...Apja lánya...
ómió
@Clavigo: Nem. És a tiéd se? Vagy te a magadét fel se ismered?
simmering73
A lányok a papára hasonlítanak. Ha ennek a némbernek nem hord félre a szeme, akkor őt nem Gyuri, az egyetemes mester csinálta.
simmering73
@Málna: Utoljára József Attila anyukája hordott ilyen divatos rucit. Te is mosónő vagy?
Málna
@simmering73: Mondom, hogy túl öregek vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.