A hálapénz elfogadását tiltó táblát kifüggesztették a kórházba, de a rendelkezést már nem tartották be. A pénzből egyikük asszisztense is részesült.

Bilincsben vittek el két budapesti főorvosnőt, mert hálapénzt fogadtak el, 200 üres borítékot találtak rendelőjükben a nyomozók – videó

Fotó: Police.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya – írja a police.hu, ahol egy videót is közzétettek a doktornők elfogásáról. 

A megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021. júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől.

A pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók 2021. szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol

az íróasztal fiókokban közel 200 olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök elfogták és előállították, akiket összesen 14 rendbeli vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Vallomást nem tettek, az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Forrás: police.hu, 444.hu

Címlapkép: Police.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez undorító dolog..nekem ne a köcsög orbán szabja meg kinek adhatok pénzt..amelyik orvos ehhez köti az " ellátást " azt lecskni, de ha magamtól adok az adózott pénzemből, ahhoz orbán féregéknek semmi köze...aki felnyomta őket, az kötelet érdemel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@rokker33: rokker mehetsz darukezelőnek van vizsgád? gyakorlatod 180,000 tán ja nem euróba hé 28 méter magasba vasár és ünnepnapokon is nos?
kissé felnőttem
Áder 4,4 millás nyugdijához képest 200 boriték ugyan? eddig kapottt lakhatást rezsimentesen autókat benzinkártyával pecabérletet botokkal végtelen szabadidővel akkor hol itt a megértés megbecsülés ja minden csak egyeseknek. Arisztid hátán van egy kettes szám miért van a kettes a hátadon ja itt a csatatéren tudod egyeseket agyonlőnek.
CsipkeRózsa
Honnan lehet tudni a pontos dátumot, talán megfigyelték őket kamerával? Így még azt sem mondhatják, hogy ez még a törvény elfogadása előtt volt.
ómió
Rákosi efftárs "regulái", bizony, "máig hatnak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.