A hálapénz elfogadását tiltó táblát kifüggesztették a kórházba, de a rendelkezést már nem tartották be. A pénzből egyikük asszisztense is részesült.

Bilincsben vittek el két budapesti főorvosnőt, mert hálapénzt fogadtak el, 200 üres borítékot találtak rendelőjükben a nyomozók – videó

Fotó: Police.hu

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya – írja a police.hu, ahol egy videót is közzétettek a doktornők elfogásáról. 

A megalapozott gyanú szerint egy fővárosi kórház két főorvosa 2021. júniusa és augusztusa között több alkalommal pénzt vett át a rendelésen megjelenő betegektől.

A pénzből egyikük asszisztense is részesült.

A nyomozók 2021. szeptember 8-án kutatást tartottak a két főorvos rendelőjében, ahol

az íróasztal fiókokban közel 200 olyan üres borítékot találtak, amelyekben a gyanú szerint a páciensek a hálapénzt adták át.

A két orvosnőt és az asszisztenst a rendőrök elfogták és előállították, akiket összesen 14 rendbeli vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Vallomást nem tettek, az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Forrás: police.hu, 444.hu

Címlapkép: Police.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ez undorító dolog..nekem ne a köcsög orbán szabja meg kinek adhatok pénzt..amelyik orvos ehhez köti az " ellátást " azt lecskni, de ha magamtól adok az adózott pénzemből, ahhoz orbán féregéknek semmi köze...aki felnyomta őket, az kötelet érdemel...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez undorító dolog..nekem ne a köcsög orbán szabja meg kinek adhatok pénzt..amelyik orvos ehhez köti az " ellátást " azt lecskni, de ha magamtól adok az adózott pénzemből, ahhoz orbán féregéknek semmi köze...aki felnyomta őket, az kötelet érdemel...
kissé felnőttem
de az üres boríték nem bizonyit ám semmit ? útba volt a két doktornő, vádaskodni meg lehet ja majd orvosok helyett katonák jönnek kérdés mivel? ott szerteágazó a kellék tár,
vacsi
@Pálinkás Pál: Nincs igazad! Ha Te adsz, akkor a többiek kárára - akik nem tudnak, vagy nem akarnak adni - előnyökhöz jutsz!
Klubtag
Tehát 200 üres boríték, melyben hálapénz lehetett, de csak 14 rendbeli megalapozott gyanú...
Ezek szerint 186 beteg alaposan megviccelhette a doktornőket az üres borítékokkal...:o)))
lusta
@vacsi: Milyen előnyhöz? Elégedett voltam, adtam.
rokker33
@Pálinkás Pál: Ezzel az a baj, hogy az orvosok többsége, már megköveteli a hálapénzt és ha nem adsz nekik, akkor nem hogy előnyre nem jutsz ,de inkább hátrányos helyzetbe kerülhetsz! Ez orvostól függ, de ideje volt már, hogy valaki véget vessen ennek!Az orvosok is a munkájukat végzik mint a boltosok vagy a darukezelők.Nekik nem jár a hálapénz az orvosok is dolgozzanak meg a pénzükért!
Pálinkás Pál
@vacsi: miért jutnék előnyökhöz ,ha utólag adom...amit utólag adsz az hálapénz, amit előre, az korrupció...ne keverd a kettőt...
Eladott Ország
Ez az üres boríték tárolás teljesen megdöbbentett. Van ilyen? Ez, meg a bilincsbe verés teljesen Örkényi magasság.
Valahogy nekem nem kerek. És mi jár azoknak, akiket luxus tengeri utazással fizetnek le? Szíjjártó Pétert luxusüdülésre vitte Szijj László aki most 8,6 milliárdos tender befutója...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143482308_1808308142666520_692514345850912458_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Xp4JtV01iUsAX9xxCQ-&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c79ac7ef9eaa328341d11c98058402d4&oe=6162390D
Pálinkás Pál
@rokker33: ugyan már...ne légy nevetséges...a pizzafutár, a pincér ,meg a taxisofőr is a munkáját végzi...náluk miért nem bűncselekmény?...nekik is normális esetben adsz, csak borravalónak hívod...
justhpeter
A történet abszolút életszerűtlen. Vagy csak etetés és hamis vagy nagyon hiányos. Nyilvánosságra hozatala bármiféle okból kontraproduktív.
jesz
hölgyeim...térdre szopáshoz...következik a Zsanett pozíció.
rokker33
@Pálinkás Pál: Én is kapok borravalót a munkám miatt, de sose tartom a markomat és nem követelőzök,hogy adjanak már!Az orvosok kicsit túlmentek a megengedett határon. Nem egy olyan ismerősöm van, aki elment szülni és a szülészeten megkellett fizetni az orvost ! 60 80 120 ezer forintos költségek is szóba jöhetnek ,pedig rendszeresen fizetve van a TB de valamiért a szülészeten ez nem érvényes...Nem mindenki tud hálapénzt adni, ha te adsz és az orvos elfogadja az a ti dolgotok, de már bűncselekménynek számít.Nem baj legalább a pofátlan orvosok is visszább vesznek. Semmi rossz nincs ebben a törvényben!
ágimami
@Eladott Ország: 16:06
Egyetértek, de a videóban már látszanak a kiterített pénzek, amit állítólag kaptak!
Gondolom van pár jóakarójuk, akik figyelték őket és fel is jelentették az NVSZ-nél!
Az üres boriték nem bizonyít szerintem semmit, számomra is érthetetlen!
A megbilincselés azért "enyhe" túlzás!!!
Pálinkás Pál
@rokker33: de bizony van...majd meglátjátok hová vezet ez...ez semmi másról nem szól, mint az állami eü további rombolásáról..az orvosok, ápolók sorban mondanak fel...és akkor börtönnel fenyegetitek ha elfogad olyan pénzt, amit valaki saját megfontolásból ,köszönetként ad???nem tudom melyik része nem volt világos a hsz-nek...írtam ,aki előre kialkudik összeget, azt sittre vágni...csak itt megint összemosták a törvényben a korrupciót.../ előre kért összeg / a valóban utólag adott köszönet pénzzel!!! mint a pedofil homokos törvényt...fidesz szokás... mellesleg ha a csuhásoknak adsz ,az nem bűncselekmény...ha alapítványnak ,még az adódból is leírhatod...de ha olyannak adsz,akinek esetleg az életedet köszönheted, lecsukhatnak...hányok ettől...pont az ilyenek miatt kell véglegesen eltűnni az orbáni agymenésnek a világból!!!
Nessy
@ágimami: nekem az a kétszáz egyforma kisboríték nem életszerű. Miért gyűjtötte volna a fiókjába? A pincértől a taxisofőrig természetes a 10 - 15% borravaló! Az étteremben hozzá is írják eleve a számlához. Ez biztos vagy egy jóakaró kollega, vagy valami más van a háttérben. Az üres boríték "gyűjtemény" nem stimmel. Pláne, hogy még egyforma is!
Eladott Ország
@durbincs: ma, 16:09 ☻ fideszesnek lenni = az eszme diadala a józan ész fölött. A pénz diadala a becsület felett. A hatalomvágy diadala az emberség felett. fideszesnek lenni azt jelenti : támogatom a tolvajokat, a haza árulókat, le- szarom az állampolgárokat. Csak ezt jeleni semmi mást!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/126465678_874165069994582_3923287376784045137_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_Hse7U_-vsUAX9Yv-x9&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=246e0e984704c445af1c9aceac5b43a1&oe=615F6D8E
Nessy
@ágimami: Még egy kérdés nem hagy nyugodni. Honnan tudják, hogy melyik asszisztens kapott az orvostól? Mi rá a bizonyíték? Nála is volt boríték gyűjtemény?
rokker33
@Pálinkás Pál: #összemosták a törvényben a korrupciót.../ előre kért összeg / a valóban utólag adott köszönet pénzzel!!! mint # És hogyan ellenőrzik hogy ez a valóságban is így fog működni. Ha nincs rá törvény akkor az orvosok utólag is kikövetelhetik maguknak a hálapénzt ezért is szüntették/ tiltották be,mert vagy 20 éve hogy nem működik megfelelően és az orvosok is egyre pofátlanabbak !Ja és az orvosok a hálapénz miatt nem fognak leszámolni csak lesz egy jelentős bevétel kiesés, amúgy a kormánynak ebben semmi érdeke sincs nincs haszna belőle,ha van hálapénz vagy éppen nincs azt nem lehet sehová se besorolni!
Pálinkás Pál
@rokker33: látod..nem gondolkodsz...ok, nem áll fel az orvos...sem az ápoló, csak majd nem fogja törni magát..ami eddig x idő alatt megvolt, az majd ezután 2-3 x idő alatt lesz kész...
ágimami
@Nessy: Nekem sem stimmel ez a boríték ügy, ahogy írtam is, mint ahogy azt is, hogy valaki figyelte őket és úgy lettek feljelentve.
Nagyon sok szakma van, - ahogy írod is - kapnak borravalót, ill. már eleve beépítik a számlába (lásd pl. éttermek)
azért sem tartom ez az egészet életszerűnek amit most csináltak!

@Nessy: Az asszisztenssel kapcsolatban én sem tudom, honnan tudják, hogy kapott, de biztos hogy bizonyiték szerintem nincs rá!

Egyszóval: TÖBB SEBBŐL VÉRZIK EZ AZ EGÉSZ ÜGY!!!
kissé felnőttem
@rokker33: rokker mehetsz darukezelőnek van vizsgád? gyakorlatod 180,000 tán ja nem euróba hé 28 méter magasba vasár és ünnepnapokon is nos?
kissé felnőttem
Áder 4,4 millás nyugdijához képest 200 boriték ugyan? eddig kapottt lakhatást rezsimentesen autókat benzinkártyával pecabérletet botokkal végtelen szabadidővel akkor hol itt a megértés megbecsülés ja minden csak egyeseknek. Arisztid hátán van egy kettes szám miért van a kettes a hátadon ja itt a csatatéren tudod egyeseket agyonlőnek.
CsipkeRózsa
Honnan lehet tudni a pontos dátumot, talán megfigyelték őket kamerával? Így még azt sem mondhatják, hogy ez még a törvény elfogadása előtt volt.
ómió
Rákosi efftárs "regulái", bizony, "máig hatnak"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.