A Portfolio gazdasági portál pótlólagos adatokat szerzett a Központi Statisztikai Hivataltól, és ezek alapján állította össze az áremelkedési toplistát.

Ezek a termékek drágultak a leginkább, van olyan, amely 34 százalékkal kerül többe

Fotó: pixabay.com

A KSH által közölt 180 tételből a legnagyobb áremelkedés idén augusztusban a napraforgó-étolajnál volt (34,3%), amelyet a 95-ös benzin követett 23,3%-os drágulással, a harmadik helyen pedig a digitális vérnyomásmérő van 22,2%-os emelkedéssel – írja a gazdasági portál.

A cigaretták 18% feletti mértékben drágultak, ebben a jövedéki adóemelés is szerepet játszik és érdekes módon a nyolcadik legnagyobb áremelkedés a digitális lázmérőnél volt tapasztalható (16%), így a jelek szerint a koronavírus-járvány egészségügyi hatásai a láz- és vérnyomásmérő piaci árakon is komoly nyomot hagyott.

Érdemes kiemelni még a csirkemellfilé 15%-os, illetve a szárny és a comb 12%-os drágulását, amely termékeket sokan fogyasztanak.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
@Nessy: Még hozzátenném a digitális lázmértőt, azt is hetente veszünk!:DDD
Sajnos a Családunkban 3-an is glutén és laktóz érzékenyek, teljesen elszállt az áruk, pedig ezeknek kellene olcsóbbnak lenni, ugyanúgy mint a diabéteszes termékeknek!
Nagyon fals számok ezek a statisztikai számok, mert amit írnak, annál sokkal többe kerül sok minden!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Az auchanos étolaj 64%-kal drágult. És ami a döbbenetes, nem akartam hinni a szememnek, mikor a párom mutatta, a hús sütésénél úgy habzott, mint a nem fékezett habzású mosópor. Az egész gáztűzhelyet beborította. Én még ilyet nem láttam. Amíg 339ft volt, nem volt vele baj. Most 549ft és használhatatlan. Köszönjük.
rokker33
@simmering73: Annyira emelték a teszkos olajat is 339 ről 549 re és a minősége szar. A Vénusz még drágább lassan az olivaolaj olcsóbb lesz vagy a kókusz olaj azok legalább egészségesek mondjuk én disznózsírral sütök főzök 800 forintért veszem a házizsírt 1 kg=ot a piacon és mindent azzal készítek el isteni finom:)
division
@rokker33: Hidegen sajtolt olíva olaj mindenek felett. Kicsit szokni kell az ízvilágát, de utána az ember már nem akar újra hagyományos napraforgóolajat használni. Naponta egy kanállal natúr formában is beviszem magamba reggelente. A házi zsír is használatban van azért olykor, mert kell a szervezetnek bárki bármit is mond.
rokker33
@division: Ez a kapitalista rendszer szoktatta rá az embert a kényelmes életmódra és most fogjuk ennek a levét meginni. Kifejtem hogy mire gondolok. Régen gengszterváltás előtt még virágzott a mezőgazdaság és az emberek maguknak termelték meg a zsírt húst szalonnát, még multikat se engedték be ,de szerintem ezzel Te is tisztában vagy. Mostanában már szinte mindenki a boltból szerez be mindent húst ,gyümölcsöt, terményt stb és most jön a jó része! Akik ezeket a vackokat eladják nekünk ,azok olyan árat mondanak amilyet akarnak. Na ezért drága minden és érdekes minden évben szar a gyümölcs termés szar a búza/kukorica szárazság van, rovatok, fagykát árvíz már mindent kitaláltak, csak hogy drágábban adjanak mindent!Ezért volt jó az igazi "régi " öregek akik maguknak termelték meg a cuccot. Nem is volt ez olyan régen 30=40 éve kb még mi is magunknak vágjuk a disznót!
rokker33
@rokker33: #Vágtuk a disznót kb 15=20 évvel ezelőtt #
namihami
@kissé felnőttem: Igen. És eddig szerettük is, csak most kicsit elment tőle a gusztusunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.