A kormány azt szeretné, ha a minimálbér 200 ezer forintra emelése már jövő év január elsejével megvalósulna, és ha ez megtörténik, akkor 2022-től több lesz Magyarországon a minimálbér, mint Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt az átlagbér volt – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten, a Kormányinfón.

Gulyás: ekkor jöhet a 200 ezer forintos minimálbérFotó: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Gergely elmondta: a kormány meghallgatta a pénzügyminiszter tájékoztatását a minimálbér-tárgyalásokról, amelyeket a munkáltatókkal és munkavállalókkal folytatnak.

Jelezte, ez ügyben világos feladatot jelölt ki a nemzeti konzultáció, amelyben a válaszadók 94 százaléka a 200 ezer forintos minimálbér mellett foglalt állást. A minimálbér 2010-ben 73 500 forint volt, így nagy eredmény lenne, ha 2022. január elsejével elérhetnék a 200 ezer forintot – értékelt.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@nemkati: @archive: valami határt is emlegetett akkoriban orbán,hogy az fölött egy miniszterelnöknek kutya kötelessége lemondani...
azóta -
"Új arcok, új szemek kacagnak az égre.

Új szelek nyögetik az ős, magyar fákat,"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Ja kerem szepen, igy kell atverni az egybites 300 forintos budiforradalmarokat. Kezdjuk az elejen a heyreigazitast. A minimálbér 2010-ben 73 500 forint volt, A bruttó es a nettó is, miutan a minimalber adómentes volt. Valóban igy nagy eredmény lenne, ha 2022. január elsejével elérne a Soros-berenc fold-trafik tolvaj artunk es qurmanyunk a 200 ezer forintot. Igen am, de ez bruttó, aminek a nettó ja mar csak 133 ezer forint. 12 ev alatt, amikor ugyi szaguldott a gazdasag es mindenki minket irigyelt. Menjunk akkor egy kicsit tovabb ls nezzunk szejjel a mi kornyekunkon. A lengyeleknel 2022. január elsejével a bruttó minimálbér 3010 złoty lesz, ami 231 200 forint. Kozben a lengyel kormany a minimálbért adómentesse akarja tenni. Persze a lengyelek messzebb vannak, mint a romanok. Na ott is magasabbak a berek.
Akkor megis mirol beszel ez a szerencsetlen?
archive
@lusta: + még foglalkozzunk egy kicsit azzal is, hogy 11 évvel ezelőtt milyen vásárlóértéke volt az akkori minimálbérnek, és mi most a nettó 133 ezer forintnak (11 év alatti infláció..)
nemkati
@archive: Nem beszélve az akkori CHF és EUR árfolyamokról!
archive
@nemkati: bizony.. 2010-ben EUR: 275 Ft (MNB hivatalos éves közép), a mai 349,90 Ft
csak úgy....
@nemkati: @archive: valami határt is emlegetett akkoriban orbán,hogy az fölött egy miniszterelnöknek kutya kötelessége lemondani...
azóta -
"Új arcok, új szemek kacagnak az égre.

Új szelek nyögetik az ős, magyar fákat,"
Lepényleső
...ha majd fagy,vagy akkor ha a mostani felét éri,- amiből 61% az ő zsebüket tömi?
Nessy
Na, akkor februártól készülhetünk az áremelkedésre! Mert ez beépül a termék, szolgáltatás árába! És ez további csoportoknál indukál béremelést, mert a bérfeszültség miatt elhagyhatják a régi dolgozók a céget, máshol keresve munkát.
fűre lépni szabad
De jó lesz, ha ezek eltűnnek végre.

Ez őrület !!!
Amit ezek a beteg állatok, ezek a büdös parasztok nap, mint nap az arcunkba tolnak, az őrület !!!
Most már tudod, hogy milyen, amikor diliházba és/vagy börtönbe való parasztok uralkodnak rajtad és nem hagynak élni - mert őrületben égnek.

Mondj nemet az őrületre 2022 tavaszán!

ELÉG VOLT AZ ŐRÜLETBŐL !!!

"Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni..."
lusta
@archive: Ne álljunk meg. Tudom a lehetetlennel próbálkozom, ezzel nem vagyok egyedül, de az egybites 300 forintos budiforradalmároknak mindezt a számok nyelvére is lefordítanám.
2010-ben a nettó minimálbér 272 euró
2022-ben a nettó minimálbér 380 euró
G.G. janárban volt szíves a minimálbérrel kapcsolatban elregölni a pórnépnek, hogy szerinte ezeket a folyamatokat kell folytatni, tehát ez a helyes irány, aminek a végén a magyarok életszínvonala sokkal közelebb kerülhet a sokszor példaként felhozott osztrákokhoz.
Na ez már döfi. Legyünk egy kicsit szerényebbek.
A szlovákok közelebb vannak hozzánk.
2010-ben a nettó minimálbér 307 euró
2022-ben a nettó minimálbér 524 euró
Ezzel kapcsolatban szeretném felhívni a Soros-béren föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk figyelmét arra az apróságra, ha már a szlovák példát hoztam fel, hogy a minimálbérnek el kell érnie a két évvel korábbi országos átlagbér 57 százalékát.
Közben a román minimálbér is megelőzte a magyart.
Ez lenne a siker?
ómió
12 év alatt háromszorosára emelkedő minimálbér? Nem rossz!
telegdilaci
Ez igen viszont nagyon fontos volt Gyurcsányt ebbe is belekeverni,Pubi nem visszafele kellene már mutogatni hanem előre tekinteni,van más programja a Fidesznek Gyurcsány,Soros,Migránsok? vagy csak folytatjuk!
telegdilaci
@csak úgy...: Ezek annyit hazudnak az sem igaz amit kérdeznek! azt hiszik mindenki idióta az Országban,nem csak a Fidesz rajongók!
fűre lépni szabad
Képaláírás:

Gulyás Gergely, aki szeret szopni férfiakat és szereti ha seggbe dugják férfiak.

Szentkirályi Alexandra, aki strap-on egy felcsatolható dildóval dugja segbe az apja korú pénzes fószert.

Ezek az erkölcsi nullák mondják meg neked, hogy mit csinálsz rosszul...
fűre lépni szabad
Ha polgárháború lesz...

Lesz ott minden!
Én egyedül magamra vállalom a fradista szutyok B-közepet.
Persze nem egyszerre nyírom ki őket (hülye azért nem vagyok!), hanem egyenként - békés családi körben - kapom el és iktatom ki őket.
Ezzel lehet, hogy traumát okozok a gyerekeknek, de ezt köszönjétek a náci ku-klux-klan apunak és anyunak - gyerekek!
fűre lépni szabad
Gyerekek, ne legyetek nácik, fasiszták, antiszemiták, rasszisták, homofóbok és... és akkor könnyebben másztok fel a bordásfalra.
fűre lépni szabad
Gyerekek, ne nézzétek és ne hallgassatok meg egymás után sokszor ezt a számot - akkor talán nem lesztek alkoholisták... talán!

www.youtube.com/watch?v=fp23nhnNQsA
kereső
És mennyit romlott a forint 2010-hez képest, és a minimálbér emelésből mennyit vitt el az infláció , meg az áfa emelés, meg az szja?? Talán kielemezhette volna, hogy vásárló értékben mennyi a változás- mi került 2010-ben a fogyasztói kosárba a 73500.-Ft-ból, és most ??
Nem szerencsés ám egy jelen idejű számértéket összehasonlitani egy nominális mult beli értékkel.
kereső
@csak úgy...: 13:59. Voltak akkor más mondások IS!
Szijjártó Péter 2007:" addig ne emelkedjen a képviselői fizetés, amig nem az euro a fizetőeszköz Magyarországon".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.