A Telex.hu számolt be róla, hogy kiadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa azokat az új, korhatár-besoroláshoz tartozó ajánlásokat, amiket a melegellenessé eltérített pedofiltörvény miatt kellett meghatározniuk.

Elmondta a kormány mi számít homoszexuális tartalomnak – ezekre a műsorokra kell a 18-as karika
Fotó: Pixabay

Ezek alapján döntik el, hogy mikor kell 18-as karika a homoszexualitást ábrázoló tartalmakra.

A kiskorúak védelmében alkalmazott korhatár-besorolásra vonatkozó ajánlásokat tartalmazó dokumentumban a Médiatanács részletezi azokat a szempontokat, amelyek alapján az egyes műsorszámokat közzétételük előtt és közben el kell látni a megfelelő jelzésekkel, piktogramokkal.

A dokumentum általános érvényű, nem csak a homoszexualitásra vonatkozó szempontokat tartalmazza, de a nagy közfigyelmet kapó törvényi változás miatt a cikkben ezek kerültek kiemelésre.

A besorolás függhet attól, hogy vonzó vagy elítélendő példaként mutatják be a tartalmat.

A dokumentumban úgy fogalmaznak, a műsorszámok besorolásának célja, hogy a gyermek és az ifjúság védelmet élvezzen olyan műsorokkal szemben, amelyek az önmagáért felelős és a társadalmi együttélésre alkalmas személyiség kialakulását veszélyeztethetik.

Hangsúlyozzák ugyanakkor,

hogy a kiskorúak védelme „nem jelenti bizonyos témák tabusítását, hanem a teljes kontextust és az üzenetet a kiskorúak életkori szakaszokkal összefüggő értelmi és feldolgozási képességeire tekintettel értékeli”. És a „közvetített üzenet kapcsán fontos leszögezni, hogy a besorolás során a megítélés függhet attól, hogy egy adott műsor vonzó vagy elítélendő példaként mutatja be a kritikus tartalmat”.

Mint írták,

„az ajánlásnak nem célja az egyes kategóriákra vonatkozóan mereven értelmezett, szigorú szabályokat lefektetni”, de a kategória-rendszer bevezetése óta eltelt évek alatt már körvonalazódott a műsorszámok kategorizálása során alkalmazandó kritériumok egy csoportja, amelyek a tartalomszolgáltató számára a minősítés során támpontul szolgálhatnak. „Az egyes műsorszámok megítélése mindenekelőtt azzal a kérdéssel függ össze, hogy tartalmaz-e a kiskorúak fizikai, lelki vagy erkölcsi fejlődésének szempontjából ártalmas hatásokat.”

18 éven aluliak számára nem ajánlott műsorszámok

Ebben a kategóriába kerültek a homoszexualitást megjelenítő médiatartalmak, a kategória piktogramja piros körgyűrűben 18-as szám.

Azok a műsorszámok, „melyek a szexualitást öncélúan ábrázolják, a homoszexualitást vagy a születési nem megváltoztatást propagálják” – fogalmaz a dokumentum, ebbe a kategóriába sorolandók. „Ezeket a tartalmakat az életkorából adódóan a védett korosztály nem vagy csak korlátozottan lehet képes értelmezni, így az ilyen tartalomhoz való hozzáférése alkalmas lehet arra, hogy az önmagáról vagy a világról alkotott képét hátrányosan alakítsa.”

„A születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a megjelenítése nem tilalmazott általánosságban.”

A puszi nem problémás, ha a bemutatása nem öncélú

„Nem tekintendők problematikusnak a gyengédséget kifejező általános gesztusok, mint a puszi, ölelés, kézen fogva sétálás, csók, feltéve, ha azok bemutatása nem öncélú, nem a tartalom központi meghatározó eleme, nem képezi az adott műsorszám fő témáját, nem jelenik meg hangsúlyosan, hanem egyértelműen a gyengédség, a szeretet, az összetartozás vagy adott esetben az együttérzés szemléltetésére irányul”

- írták, de ez a rész nem csak a homoszexualitást bemutató tartalmakra vonatkozik.

A Médiatanács néhány példát is hoz, a következő tartalmak mindenképpen ebbe a 18 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába sorolandók. Ezek „Olyan alkotások, amelyek a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a részletező bemutatására vagy adott esetben annak népszerűsítésére irányulnak.” Például a következő filmek:

Adéle élete,

A fiúk a klubból,

Ez bűn,

Mindent anyámról,

X generáció,

Szólíts a neveden,

L (The L Word),

Lip Service,

Shameless – Szégyentelenek,

Skin I live in.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidesz műsoraira meg ki kell írni, hogy kizárólag szellemi fogyatékosok nézhetik, nehogy az épeszű ember kapjon tőle gutaütést illetve sztrókot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A fidesz műsoraira meg ki kell írni, hogy kizárólag szellemi fogyatékosok nézhetik, nehogy az épeszű ember kapjon tőle gutaütést illetve sztrókot.
RonaGyuri
Tudjuk Orbánék szeretnek saját jelentést adni a fogalmaknak. Lásd a papok által elkövetett abuzálások az nekik nem pedofília! =))
Emmersson71
A homofób törvényt a helyén kell kezelni, kb annyit érdemes vele foglalkozni, amennyit ér! Én programigazgatóként MINDEN műsorra 18-as karikát tetetnék. Ugyanis a kutya sem nézi ezeket a korhatár karikákat..talán néhány IQ 80-as "szülő" adagolja a csemetéjének ilyen alapon a megtekinthető tartalmakat...
Oszt jó napot ;)
Nessy
Vannak esetek, amikor a 16 éves tini világosítja fel az őseit szex témában. Esetleg bemutat nekik pár pornőfilmet, amit ők nem találnak a számítógépen, mert nem is tudják bekapcsolni se.
tudode
Köszönik a 18 éven aluliak a figyelemfelkeltést.
.
A munkából fáradtan hazérkező szülők odaültetik a gyerekeket a TV elé, aztán továbbképzik magukat HOMO tartalomból is!
.
----- Voks 2022 - 2021.09.14. 1. rész
m.atv.hu/videok/video-20210914-voks-2022-2021-09-14-1-resz
---------------------------------
.
... Lekommunistázta a kérdező Hír24-es újságírót Orbán Viktor
www.youtube.com/watch?v=Eb1ROH6XE_U
--------------------------------
.
------ .Döntött a Kúria: közpénz a tao-támogatás
24.hu/belfold/2017/10/25/dontott-a-kuria-kozpenz-a-tao-tamogatas/

.Oszt'
.
csak úgy....
még jó,hogy a kormány ott ücsörög az erotikus dolgok elött és válogat´, mint cigány gyerek a zabkörték között...
mert mi lenne nélkülük a magyarokkal,még megfertözné öket az a szemét,szakadék széllén álló nyugat! :)
Giovanni Alba
@tudode: ma, 20:04
Ezzel a TAO dumával, mármint hogy ez a vállalkozók pénze, ők döntenek róla, mindig fel tud bosszantani. Tőlem, mint munkavállalótól -aki pedig megtermeli a vállalkozó pénzét is- tétovázás nélkül levonják a jövedelmet terhelő adókat, és az 1+1%-ról nyilatkozhatok csak, a többihez -szerintük- semmi közöm. De mélységesen felháborodva utasítják el a kettős mérce alkalmazásának még a gyanúját is.
tudode
@Giovanni Alba: .
A legnagyobb probléma, Isten verése, hogy egy ilyen szellemi topRONGY lehet élet, halál ura, már 2013-ban is, amikor meghajolt ifjúság előtt:
.

--- Orbán: "Nem lesznek keretszámok!"
www.youtube.com/watch?v=SflMlDjq-W4
-----------------------------
.
Már 2013-ban is, az alárendeltségébe tartozók a szőnyeg alól kukucskáltak ki:
.
.----Keretszámok és liftajtó
www.youtube.com/watch?v=Z9SkvVFP0tI
.
Párthézat fabrikálva az államigazgatásból!
nezelodo
Miért ne hinnénk a kormány szakértelmében? Hiszen éppen az Orbán féle fészekaljában tülekednek azok a figurák, akik szaktanácsot tudnak adni arról, hogyan védjék meg a társadalmat a hozzájuk hasonló homoszexuálisoktól pedofiloktól leszbikusoktól és más aberrációban szenvedő társaiktól.
gina
Ezek a mocskos pedofil, kurvázó himringyók ezek mind a fidesz körei, az mind rendben van , aljas kétszinű szemetek, pimitiv prolik...vizet prédikálnak de ... ellenkezőjét teszik,,,, erkölcs az nem a fidesz és OV muzsikus erőssége /////

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.