Május közepétől augusztus közepéig országos átlagban 3,5 százalékkal többen haltak mag Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban – írja a Napi.

Tragikusak a halálozási adatok – hét megyében borzasztó a helyzet
Kép: Pixabay

A tavaszi, kiugró emelkedést követően, 2021. május közepétől augusztus közepéig, azaz a 20–32. hét között országos átlagban 3,5 százalékkal többen hunytak el Magyarországon, mint egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban.

Hét megyében az átlag többszörösével nőtt a halálozás, akárcsak a 64-79 és a 70-74 év közötti férfiak körében

- derül ki a KSH friss adataiból.

Megyénként nézve az adatokat hatalmas különbségek láthatók a halálozásistatisztikában. A KSH adatai szerint 16 megyében és fővárosban nőtt a halálozás a tavalyi év azonos időszakához képest.

A halálozás növekedése kiugró Hajdú-Biharban, ahol csaknem az országos átlag négyszeresével (12,4 százalék) nőtt a halálesetek száma és Csongrád-Csanád megyében, ahol 11,5 százalékos volt az emelkedés tavalyhoz képest.

Tetemes volt a növekedés Bács-Kiskun megyében (9 százalék), Nógrádban (8,6 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplénben (7,8 százalék), Baranyában (7,4 százalék) és Vas megyében (7,2 százalék) is.

Korcsoportonként nézve a május közepétől augusztus közepéig (20–32. hét) tartó időszakot a 64 év felettiek körében 4,7 százalékos volt a növekedés 2020 azonos időszakához mérve, míg a 35–64 éveseknél 1,9 százalékkal csökkent az elhunytak száma az egy évvel korábbihoz képes.

Forrás: Napi 
Címlapkép: Pixabay

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
gyanus vagy nem gyanus ha az emereknek nincs kajára rezsire + a feltornásztatott GYógyszerárakra akkor ez a vonzata 1,5 milliót aki keres annak nem számottevő az áremelkedés mert igy vaagy ugy de havi 1,5 ből én kinai császár ként élnék itthon igy meg viszi a nejemtől a rezsit tőlem a benzinár + a gyógyszertár aztán + kaja, luxujra meg LUXORRA már csak gondolatok jutnak el akkor én dijazzam a vikit, hogy hajrá magyarország, meg a tátogva hazudozó tompika dajtsot.Nem kell ide manipulálás ez a sima élet zajlása ilyen iszonyok és viszonyok közt. ksh meg egy szánalmas számhalmaz lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Yoda69: Te viszont iszonyúan naiv és buta vagy. Nem elég, hogy hülyének néznek, de még világgá is kürtölöd.
division
@Gazella: Mindenre rá lehet fogni az öngyilkosságot, az a legkönnyebb, piálni meg nem muszáj. A természet ellen viszont nincs mit tenni, a covid ellen viszont van.
csak úgy....
@Málna: te egy tipikus ,bagoly mondja verébnek típus! :)
Yoda69
@Málna: :) fel van vágva a nyelved, de ettől meg primitív maradsz.
Lepényleső
"Na ugye!"? Előbb utóbb egészséges lesz az egész ország,- hiszen a betegeskedőket hagyják ellátás nélkül?
Csak addig kellettek amíg fizették a "TB-t"? Nincsen ennek közvetve népesség irtás gyanús mivolta?
Néro
Siker van Siker Siker és Siker Megmondhasssa a Fityma -Köpnömkő moslékoalició is meg az M1 és a teljes kesma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.