A kormány felkészült arra, hogy ki lesz akkor ha elbukják a választást, hiszen a jövő év tavaszán lejáró kormányzati ciklust átívelve hozza helyzetbe Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és társaikat – számol be róla a HVG360.

Orbánék felkészültek – ha megbuknak, akkor is a zsebükben az ország
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A fővárosi déli körvasút munkálatai előreláthatóan 2027 végéig húzódnak, és nem ez az egyetlen, a közelmúltban indított távlatos, nagyszabású projekt. Az ehhez kapcsolódó hihetetlen és szinte már-már mesébe illő drágulásról korábban beszámoltunk már.

A kormánypárt alaposan felkészült, hiába a bukás, a zsebükben van az ország, hiszen a járvány alatt alig észrevehetően, salátatörvényekbe és miniszteri rendeletekbe dugva, alaposan átszabták az állami koncessziók szabályozását.

Szemét

A hulladékgazdálkodás központosításába és reformjába korábban beletört a bicskája, most egy magánszereplő próbálkozhat. És mivel a koncesszióba az értékes vállalati szemetet is bevonják, az kompenzálhatja a lakossági szolgáltatáson keletkező tetemes mínuszokat. Akárhogy is, a pályázat nyertese élet és halál ura lesz az iparágban, minden más szereplő legfeljebb a hűbérese lehet.

Kaszinók

Ennek a biznisznek két tulajdonosa van: az Orbán Viktort olykor magángépén furikázó Garancsi István, valamint a kormányközeli Századvég-csoportot birtokló Szalay-Bobroniczky Kristóf. Már nem a korábban a játékbarlangokra alkalmazott korlátozott időtávra szerződtek, hanem a Magyarországon általános 35 évre.

A vonatkozó hirdetmény szerint a kedvezményezett LVC Diamond Kft. egységenként és évente bő egymilliárd forint koncessziós díjat fizet, összesen 5 milliárd és 71 millió forintot. A társaság ezzel együtt aranytojást tojó tyúk:

még az egyébként válságos 2020-as évben is 7,6 milliárd forint tiszta nyereséget termelt.

Atomerőmű

Nagyobb talán legnagyobb falat azonban a paksi bővítés, a projekt tervezett költsége 12 milliárd euró, a kivitelezéssel az orosz Roszatomot bízták meg, verseny nélkül, de elvileg 40 százalékos magyar beszállítói arányt kikötve.

Az orosz állami energetikai cégek hagyományosan Moszkva külpolitikájának eszközei is, és ha az orosz vezetés úgy ítéli meg, hogy érdemes támogatnia és ezzel magához kötnie az ellenzékbe szorult Fideszt és gazdasági holdudvarát, akkor

ez az óriásberuházás ennek kiváló eszköze lehet.

Útépítőbizniszről és a vasútépítő-bizniszről és arról, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségeiről és arról, hogy az előre megnevezett alvállalkozók között pedig egyéb, a felcsúti milliárdos családjához köthető cégek is feltűnnek a HVG fizetős cikkében lehet bővebben továbbolvasni.

Forrás: HVG360
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még isteni szerencséje a fityesznek, meg a csüngőhasúnak, hogy Mészáros Lölönek csak minimális töredék esze van Simicskához képest. Ő nem tud/képes meglépni a kasszával. De azért remélem, egyszer, majd, talán csak kiborul az a monumentális bili.Amikor ez a két régi cimbora összeveszett, egy ország tartotta vissza a levegőt, hogy majd most mi lesz? Ki üt, mekkorát, hová és az kinek fog fájni? Eltelt egy kis idő és többen Simicskában egy modern Robin Hoodot kezdtek látni, aki borsot tör a vezér orra alá, kifosztja a gazdagokat és a rablott kincset széthinti a nélkülözők között. Minimum. De, ha azt nem is, mindenképpen leveri a király koronáját, mert ő ezt megteheti és tudja, hová kell ütni. Mivel a világon semmi nem történt azon kívül, hogy az erősebb kutya jutott szexuális szolgáltatásokhoz – ahogy az lenni szokott. Az oligarchák ugyanúgy leépíthetők és lecserélhetők.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Pálinkás Pál: Nem fognak nyerni ezt Orbán nem fogja hagyni Van annyi kapcsolata a keleti régióban hogy simán nyerni fog. Kína és Oroszország is Orbán mellett lesz, hisz azért vette fel az 1000 milliárdos hiteleket! 500 milliárd Paks 2 és 500 milliárd a Fudan meg kitudja mennyi lesz Belgrád Budapest vasút!Ezt a keleti sem hagyja elbukni...
Pálinkás Pál
@rokker33: no...azért...orbánnak belülről törik ki a nyakát...ami pénzeket emlegetsz..az kínának aprópénz...bukni nem fogják ,legfeljebb elveszik a külföldön pihenő NER vagyonból..
rokker33
@Pálinkás Pál: Kínának nem az 500 milliárd kell hanem az ország!Ha nem tudjuk kifizetni és az unió sem segít, miért is segitene?? akkor bizony könnyedén elveszíthetünk értékes tulajdonokat az országból ami viszont nem történik meg ha nem vesszük fel a hitelt,de ahhoza Fidesznek elkell takarodni ami jelenleg elképzelhetetlen! Nekik Kínának nem sok nekünk viszont rengeteg pénz!
Pálinkás Pál
@rokker33: 1000 milliárd forint, még Magyarország költségvetésében is kis tétel...
kissé felnőttem
ki lesz a zsebetek rázva ne hidd hogy simán loptok tovább.
kissé felnőttem
@rokker33: amikor felébredsz már senki sem lesz körülötted ne hidd hogy kimaradsz vagy lemaradsz a sárgák megesznek 1920 tájékán már erről regéltek csak tudd aztán i mádkózz hogy messze kerülj innen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.