A kormány felkészült arra, hogy ki lesz akkor ha elbukják a választást, hiszen a jövő év tavaszán lejáró kormányzati ciklust átívelve hozza helyzetbe Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és társaikat – számol be róla a HVG360.

Orbánék felkészültek – ha megbuknak, akkor is a zsebükben az ország
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A fővárosi déli körvasút munkálatai előreláthatóan 2027 végéig húzódnak, és nem ez az egyetlen, a közelmúltban indított távlatos, nagyszabású projekt. Az ehhez kapcsolódó hihetetlen és szinte már-már mesébe illő drágulásról korábban beszámoltunk már.

A kormánypárt alaposan felkészült, hiába a bukás, a zsebükben van az ország, hiszen a járvány alatt alig észrevehetően, salátatörvényekbe és miniszteri rendeletekbe dugva, alaposan átszabták az állami koncessziók szabályozását.

Szemét

A hulladékgazdálkodás központosításába és reformjába korábban beletört a bicskája, most egy magánszereplő próbálkozhat. És mivel a koncesszióba az értékes vállalati szemetet is bevonják, az kompenzálhatja a lakossági szolgáltatáson keletkező tetemes mínuszokat. Akárhogy is, a pályázat nyertese élet és halál ura lesz az iparágban, minden más szereplő legfeljebb a hűbérese lehet.

Kaszinók

Ennek a biznisznek két tulajdonosa van: az Orbán Viktort olykor magángépén furikázó Garancsi István, valamint a kormányközeli Századvég-csoportot birtokló Szalay-Bobroniczky Kristóf. Már nem a korábban a játékbarlangokra alkalmazott korlátozott időtávra szerződtek, hanem a Magyarországon általános 35 évre.

A vonatkozó hirdetmény szerint a kedvezményezett LVC Diamond Kft. egységenként és évente bő egymilliárd forint koncessziós díjat fizet, összesen 5 milliárd és 71 millió forintot. A társaság ezzel együtt aranytojást tojó tyúk:

még az egyébként válságos 2020-as évben is 7,6 milliárd forint tiszta nyereséget termelt.

Atomerőmű

Nagyobb talán legnagyobb falat azonban a paksi bővítés, a projekt tervezett költsége 12 milliárd euró, a kivitelezéssel az orosz Roszatomot bízták meg, verseny nélkül, de elvileg 40 százalékos magyar beszállítói arányt kikötve.

Az orosz állami energetikai cégek hagyományosan Moszkva külpolitikájának eszközei is, és ha az orosz vezetés úgy ítéli meg, hogy érdemes támogatnia és ezzel magához kötnie az ellenzékbe szorult Fideszt és gazdasági holdudvarát, akkor

ez az óriásberuházás ennek kiváló eszköze lehet.

Útépítőbizniszről és a vasútépítő-bizniszről és arról, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségeiről és arról, hogy az előre megnevezett alvállalkozók között pedig egyéb, a felcsúti milliárdos családjához köthető cégek is feltűnnek a HVG fizetős cikkében lehet bővebben továbbolvasni.

Forrás: HVG360
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Még isteni szerencséje a fityesznek, meg a csüngőhasúnak, hogy Mészáros Lölönek csak minimális töredék esze van Simicskához képest. Ő nem tud/képes meglépni a kasszával. De azért remélem, egyszer, majd, talán csak kiborul az a monumentális bili.Amikor ez a két régi cimbora összeveszett, egy ország tartotta vissza a levegőt, hogy majd most mi lesz? Ki üt, mekkorát, hová és az kinek fog fájni? Eltelt egy kis idő és többen Simicskában egy modern Robin Hoodot kezdtek látni, aki borsot tör a vezér orra alá, kifosztja a gazdagokat és a rablott kincset széthinti a nélkülözők között. Minimum. De, ha azt nem is, mindenképpen leveri a király koronáját, mert ő ezt megteheti és tudja, hová kell ütni. Mivel a világon semmi nem történt azon kívül, hogy az erősebb kutya jutott szexuális szolgáltatásokhoz – ahogy az lenni szokott. Az oligarchák ugyanúgy leépíthetők és lecserélhetők.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Még isteni szerencséje a fityesznek, meg a csüngőhasúnak, hogy Mészáros Lölönek csak minimális töredék esze van Simicskához képest. Ő nem tud/képes meglépni a kasszával. De azért remélem, egyszer, majd, talán csak kiborul az a monumentális bili.Amikor ez a két régi cimbora összeveszett, egy ország tartotta vissza a levegőt, hogy majd most mi lesz? Ki üt, mekkorát, hová és az kinek fog fájni? Eltelt egy kis idő és többen Simicskában egy modern Robin Hoodot kezdtek látni, aki borsot tör a vezér orra alá, kifosztja a gazdagokat és a rablott kincset széthinti a nélkülözők között. Minimum. De, ha azt nem is, mindenképpen leveri a király koronáját, mert ő ezt megteheti és tudja, hová kell ütni. Mivel a világon semmi nem történt azon kívül, hogy az erősebb kutya jutott szexuális szolgáltatásokhoz – ahogy az lenni szokott. Az oligarchák ugyanúgy leépíthetők és lecserélhetők.
csipetke
@Eladott Ország: 19:25 Nem véletlenül van orbán malacperselye ennél a félanalfabéta lölőnél. Pont ezért választotta orbán,mert ha egy okos fickó lenne,már a világ másik felén lenne megplasztikázva,és új személyazonossággal, a zsák pénzzel.
Sokmindent kiszerveztek,haverok az ilyen-olyan kuratóriumokban száz évre,ésa sok genyóság,amit elkövettek. Azt mondta valamelyik ellenzéki,hogy a jogászok már dolgoznak rajta,hogy az elrablott vagyonokat hogy lehet visszaszerezni.
csak úgy....
akik a hatalmuk vesztése miatt ártanak a hazájuknak,azok hazaárulók !
rokker33
@Eladott Ország: ##Mészáros Lölönek csak minimális töredék esze van Simicskához képest## Szerinted a 400 milliárdot rá bízzák, ne legyél már hülye! Annyira azért mészaros sem ostoba, hogy nem tudna lelépni ennyi pénzzel, de a töredékéhez sem fér hozzá!!Orbán bebiztositotta magát a vagyon amit úgy emlegetnek már vagy egy Svájci vagy egy orosz bankban kamatozik!!Az embereket is 10 20 50 évre nevezi ki a 2/3 os törvényeket nem módosíthatja az ellenzék,szóval nem lesz itt semmilyen kormányváltás max csak más fog ülni a miniszterelnöki székben, de érdemi változás nem lesz legalább 2 ciklusig!!!
Istenakinincsen
Mindent megszerzett már az orbánmaffia.Hogy lehetne bármit is visszavenni?Náluk van minden pénz,még az is amit majd az unokáinknak kell visszafizetni.
Csak egy egyszerű példa:A majorság(24.hu/belfold/2021/09/02/orban-hatvanpuszta-erod-elzart/)
Kié lesz ha visszaveszik?Kinek lehet eladni?Mire és ki fogja használni?
Azoknak kellene ingyen odaadni akiket hajléktalanná tett a maffiakormány a haszonleső befektetők a bankok és az álkeresztények láthatatlan szövetsége.
Ilyen luxuslakóparkot érdemelnének az orbánmaffiarenszer vesztesei.
Vagy legyen belőle luxusbörtön,de onnan ne jöhessenek ki soha azok akik ezt a moslék rendszert felépítették.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Pedig elrettentő példaként nagyon nem ártana

Newsweek: „Mitt Romney Slams Tucker Carlson Over Viktor Orbán Trip: 'Hungary, Model for America?'”

Mint arról a neves portál beszámolt ezt a kérdést (Magyarország, modell Amerikának?) Mitt Romney, republikánus szenátor pénteken az amerikai alkotmány napján Brigham Young University's Wheatley Institution in Utah –on tartott ünnepi beszédében. Anélkül, hogy kimondta volna a nevét Tucker Carlson-ra reagált: „nemrég Magyarországra utazott, hogy Orbán Viktort méltassa, mint követni való példát (extol Viktor Orbán as a model for us to emulate)”. Rögzítette, hogy álláspontja szerint: „Orbán censors the media in his country, ignores the will of the people in elections, amasses wealth for himself and his cronies. Hungary is ranked as one of the least free, least democratic countries in the developed world, Hungary, model for America?”!
A szenátor nagyon jól látja a helyzetet, sőt ha lehet még ennél is rosszabb, de abban nincs igaza, hogy nem szolgál példaként országa számára. Pedig – tegyük hozzá újabb – igencsak tanulságos ELRETTENTŐ PÉLDA-ként szolgálhat. Ha már sajnálatos módon – csak Európánál maradva - Hitler és Sztálin, valamint a kontinens keleti felét elborító szocializmus rémálma tanulságai kezdenek elhalványodni! =))
Pálinkás Pál
mindezt egy tollvonással...ha nem tetszik nekik, akkor erővel vissza lehet venni...a fidesz elszámoltatásnál felejtsük el a jogállamot, azt leépítették...majd miután eltakarították a szemetet, jöhet ismét a jogállam...
jesz
..."hihetetlen és szinte már-már mesébe illő drágulásról korábban beszámoltunk már"...

Oszt nem történt semmi...miért? Hámmer... hihetetlen, tehát a másik oldalunkra fordulunk, és alszunk tovább...megaztán amúgyis mese az egész...és a mesét szeressük...ugye? naugye.

(tegnap hallottam először a tévéből, hogy már trilliós nagyságról kell újabban beszélnük...aszongya szokjunk hozzá...fasza, akkor mi marad a kasszában? trilliós negatív szám? és az hány nulla az első pozitív szám után?)
simmering73
A bevonuló parancs lesz meg nektek a Csillagba.
Béla333
Nem bosszút kell állni, de el kell számoltatni őket. Az egész országot ellopták, ez nem maradhat így!
kereső
Néhány stratégiai ágazat kimaradt: viz, gáz, elektromos áram. Ezek azok az ágazatok, amelyek valós veszélyt jelentenek a lakosság szempontjából- zsarolási potenciált a fideSS számára.
Eladott Ország
Orbán bevonul a megérdemelt helyére a börtönbe, a fidesz oligarcháktól meg el kell vonni az állami csöcsöket. Ugyanúgy ahogy a fidesz kiemelte Simicskát, majd leépítette és felemelte a féleszű Mészáros Lölöt. "Az ember, aki nem oly régen 3 millió forint árbevételt kapart össze egy év alatt, most több 400 milliárdnál tart ( meg amiről nem tudunk) . Nem egy átlagember, az egészen biztos. Minden szava aranyat ér, szinte aranyköpetek sorozata, csiszolatlan gyémántok elénk hányt füzére, a harmadikos diák szellemi szintjén megrekedt, kétszámjegyű szavas szótárát büszkén lobogtató, öntudatlan nemzeti tőkés. Az a pengeéles logika, azok a mélyenszántó, magvas gondolatok, az a sztoikus bölcselőket megszégyenítő mélysége az elmének, a nemzeti felső-középosztály megtestesítője, a NER jobbágya, a 21. századi magyar feudalizmusba oltott kleptokrácia arca. Már-már fizikai fájdalommal járt végighallgatni a sehonnan sehova nem vezető, végtelenül kínos gagyogást, a milliárdos lábtörlőnek használt téeszelnök primitív, mélysötét és öntudatlan küzdelmét a magyar nyelvvel."
Eladott Ország
Európában lényegében példátlan amit Orbán művelt. Soha más országban nem történt meg, hogy egy család hatalomra kerülve lényegében nevére íratta az ország javainak jó részét!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/145176700_257578012540543_609355853282010485_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=AmIw9bdcr08AX-lfBIx&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=91a3601ed70d5ac38ed77dae30d95856&oe=616D88A1
Nincsenek itt saját lábak, sem önmagától működő gazdaság, melyet olyannyira szeretnénk. Egy lélegeztetőgépre kötött, élet és halál között lévő Magyarország van, melynek életben maradását Brüsszel finanszírozza. A kérdés már csak az, meddig. A számla ugyanis egyre magasabb, a betegség pedig egyre jobban elhatalmasodik.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/12/Orban-suly.jpg
A nevem Orbán Viktor és egy szemét tolvaj geci vagyok, egy aljas gátlástalan és pszichopata diktátor aki kirabolta a szerencsétlen ostoba magyar népet,...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/69529314_1661095004020802_6378025906279022592_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=AmAEEfMjn4IAX-cZzNA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=43ee737f62991964e64d63bfc6208d59&oe=616C8C2A
human
Sokan fanyalognak a radikális kormányváltás hallatán. Azok vajon mit válaszolnak arra amit Márki-Zay Mondott?
Ha az Orbán kormány most törvénybe iktatná, hogy 4 év helyett 50 évente vannak választások, akkor az ellenzék finnyás része azt is elfogadná? Hisz ezt is törvényesen tudná átverni a parlamenten Orbán.
Na pont ilyen minden egyeduralmi törekvésük amiket jogszabályokkal bástyáztak körbe. Ha ezeket nem romboljuk le, akkor nincs rendszerváltás.
rokker33
@Eladott Ország: Te büdösbogár hiába vergődsz ha Orbán veszít akkor is nyer és nem lesz itt semmilyen börtönbe vonulás mert a ti karigeriteknek pina van a fasza helyén! Még kitüntetést is kap Orbán, amiért ellopott mindent a gyurcsótány meg a maradékot is ellopja majd,hisz már csak arra fáj a zsidó foga! Nem lesz itt változás ezek egymás keze alá dolgoznak. Most Orbán megütötte a jackpotot az uniós milliárdokkal élete végéig kiskirályként fog élni!!2014 ben kellett volna cselekedni te birka nem most mikor már elloptak mindent !!Ostobák vagytok Gyurcsány imádók!!!
rokker33
@Eladott Ország: MINDEN Orbán kezében van! ÁSZ ,NAV NER , POLT PÉTER 2028 IG VAN HIVATALBAN AZ ALKOTMÁNY BÍRÓSÁG MINDEN TAGJA FIDESZ KÖZELI A KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE FIDESZES A MNB ELNÖKE MATOLCSY FIDESZES MÉSZÁROS LŐRINCNÉL 400.000.000.000 FORINT ÖSZVAGYON DE ELÉRHETI AZ 1000 MILLIÁRDOT IS! Melyik párt fogja ezt megdönteni???Ébresztő Orbán Viktor a nyertes MINDEN szempontból!!!Gyurcsány csak akkor kerekedhet felé, ha királlyá koronázzák de arra 0% az esély!
rokker33
@Horizont: Nem a Mi Hazánk Mozgalomnak! Ők legalább nem árulók!!
rokker33
@Horizont: Meg Dórikát megdugnám azért :) ;)
verőce21
Ez is dr. Miniszterelnök Úr zsenialitását bizonyítja. :)
Yoda69
Egy nagy szart. Érvényteleníteni kell a tákolmányt, es népszavazással új Alkotmányt életbe leptetni, amivel azonnal rekvirálni kell a NER lopott vagyonát.
Néro
Akkor majd ki kell rakni belőle mindent egy motozásnál. Oszt jónapot.
rokker33
@Eladott Ország: csak ennyi :D ??? Ugye tudod hogy igazam van, de azért ezt nem mondod ki soha mert Gyurcsány az istenetek és már tele beszélte a kommunista agyatokat a változásról, de még ők maguk sem tudják hogyan kezdenek majd neki :)
rokker33
@Yoda69: Persze mert szerinted ez ilyen egyszerű! A 2/3 os törvényeket nem fogják átírni a NER t sem szüntethetik meg és Orbánt sem zárhatják csak úgy börtönbe ez nem olyan egyszerű mint az ellenzék mondja! Minimum 1 ciklus vagyis 4 évig szinte érdemi változás nem fog történni !De Gyurcsányék nem fogják megnyerni ez 100% ezt Orbán nem hagyja!
Pálinkás Pál
@rokker33: igazad is lenne,ha karácsony nyerne...de nagy a gyanúm, az utcán fog eldőlni a választás,.akkor meg föltolhatod a 2/3-os törvényeket..
rokker33
@Horizont: 08:56 Gyurcsányt se tudták börtönbe zárni pedig volt bizonyíték, de nem elég. Hiába a hatalom a 2/3 ad, de ez fordítva is igaz.Ha nyer az ellenzék itt óriási botrány lesz ha a Fidesz nyer akkor meg szinte semmi!!@majd meglátjuk ketyeg az óra lassan kiderül ki lesz Orbán ellenfele csak ne Karácsony mert akkor bukta lesz!
rokker33
@Pálinkás Pál: Nem fognak nyerni ezt Orbán nem fogja hagyni Van annyi kapcsolata a keleti régióban hogy simán nyerni fog. Kína és Oroszország is Orbán mellett lesz, hisz azért vette fel az 1000 milliárdos hiteleket! 500 milliárd Paks 2 és 500 milliárd a Fudan meg kitudja mennyi lesz Belgrád Budapest vasút!Ezt a keleti sem hagyja elbukni...
Pálinkás Pál
@rokker33: no...azért...orbánnak belülről törik ki a nyakát...ami pénzeket emlegetsz..az kínának aprópénz...bukni nem fogják ,legfeljebb elveszik a külföldön pihenő NER vagyonból..
rokker33
@Pálinkás Pál: Kínának nem az 500 milliárd kell hanem az ország!Ha nem tudjuk kifizetni és az unió sem segít, miért is segitene?? akkor bizony könnyedén elveszíthetünk értékes tulajdonokat az országból ami viszont nem történik meg ha nem vesszük fel a hitelt,de ahhoza Fidesznek elkell takarodni ami jelenleg elképzelhetetlen! Nekik Kínának nem sok nekünk viszont rengeteg pénz!
Pálinkás Pál
@rokker33: 1000 milliárd forint, még Magyarország költségvetésében is kis tétel...
kissé felnőttem
ki lesz a zsebetek rázva ne hidd hogy simán loptok tovább.
kissé felnőttem
@rokker33: amikor felébredsz már senki sem lesz körülötted ne hidd hogy kimaradsz vagy lemaradsz a sárgák megesznek 1920 tájékán már erről regéltek csak tudd aztán i mádkózz hogy messze kerülj innen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.