A klímaváltozás, a teremtett világ és a magyar családok védelme is szóba került Áder János köztársasági elnök és Ferenc pápa múlt vasárnapi találkozóján.

Áder János elárulta, hogy miről beszélt Ferenc pápával!

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában zajlott beszélgetésről elmondta, ez volt az ötödik alkalom, hogy találkozott a szentatyával, és a harmadik olyan találkozó, ahol hosszabb tárgyalást tudtak folytatni.

Felidézte: 2013-ban találkoztak először, és már akkor is a teremtett világ védelméről beszélgettek, amikor ez a téma "még nem volt divatos". Akkor Ferenc pápa azt mondta, hogy egy pápai enciklikát készül kiadni a témában, ami két évvel később megjelent, magyarul is elérhető – mondta Áder János.

A köztársasági elnök elmondása szerint tájékoztatta a szentatyát arról, hogy Magyarország milyen eredményeket ért el és milyen vállalásokat tett a környezetvédelem területén. Áder János – példákat hozva fel a területről – elmondta, hogy a Magyarországról kilépő folyók tisztább állapotban hagyják el az ország területét, mint ahogy beléptek hozzánk, és hogy az elmúlt száz évben a magyarországi erdőterületek kétszeresésükre nőttek.

Áder János arról is tájékoztatta Ferenc pápát, hogy Magyarország – elsőként az Európai Unióban – törvénybe foglalta, hogy 2050-re klímasemleges lesz, 2030-ra pedig a magyarországi áramterelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ő legalább tényleg beszélgetett Őszentségével! =))
Rockxy
nem a szentatyával találkozott, csak egy furkó vénemberrel, aki a globalisták seggét nyalja.
human
Még a Pápa előtt is képmutató volt a delegáció. Volt pofája Ádernek a sikeres környezetvédelmükről beszélni? Miközben tele a sajtó az újabb és újabb hírekkel, hogy védett területekre építenek luxuslakásokat, hogy kiirtják a nádast a Balatonon? Orbánék direkt olyan törvényt hoztak, ami olyan feltételekhez köti a szélerőművek építését, hogy alig van az országban ennek megfelelő terület.
ómió
Utólag derül ki, hogy efftársilag még a pápavizitet se sikerült széthazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.