Kétnapos üléssel indul a munka hétfőn, kedden az egyik napirend a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról szól.

Az Országgyűlés ma kétnapos üléssel kezdi meg őszi ülésszakát.

A házelnök – a parlament honlapján olvasható – napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a közelmúltban elhunyt volt országgyűlési képviselőkre: Orosz Sándorra (MSZP), Ráday Mihályra (SZDSZ), Fogarasiné Deák Valériára (MSZP) és Vitányi Ivánra (MSZP, majd független) történő emlékezéssel.

Véget ért a nyári szünet a Parlamentben is, meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A napirend előtti felszólalások után a fideszes Vitályos Eszter teheti le képviselői esküjét, aki a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójának kinevezett L. Simon Lászlót váltja a kormánypárti padsorokban. A 42 éves, jogász végzettségű Vitályos Eszter 2013 óta foglalkozik uniós ügyekkel, jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Ezt követően interpellációk és azonnali kérdések hangoznak el egy-egy órában, a kérdésekre pedig további 30 perc áll rendelkezésre.

Kedd reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul az ülésnap, majd határozathozatalokat tartanak.

Akkor várható döntés Ander Balázs (Jobbik) két, valamint Stummer János (Jobbik) és Simonka György (Fidesz) egy-egy mentelmi ügyéről.

A szavazások után három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról is.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Érdekes,csak a parlamentben van veszélyhelyzet? Emelkedik a fertőzöttek,kórházban fekvők,és a halottak száma,de nálunk semmiféle szigorítás,maszk-használat elrendelése, semmi,ami a járványra utalna,és megelőző intézkedés lenne.Akkor orbánnak miért kell a különleges jogrend?Ezt is értjük,hogy a járványhelyzet leple alatt továbbfolytassák mindenféle kontroll nélkül a maradék megszerzését,ami még nem került a zsebükbe/nevükre/tulajdonukba. Azt is tudjuk,hogy a vadászati izééét meg kell várni,és talán majd utána lesz szigorítás.100 országból jönnek vendégek állítólag,(már amelyiknek csak ennyi esze van,hogy a járvány alatt külföldre koslat). Ha neadjisten újra sok halott lesz,vajon orbán vállalja érte a felelősséget?Biztos hogy nem. Orbán még soha egyik baklövéséért se vállalt felelősséget,ő bűnbakot keres,mint a többi jellemtelen ember, Brüsszel,Gyurcsány, és a szokásos rizsa
Eladott Ország
A legfőbb ok és tanulság: a tüntetéseken terjednek az új vírus mutációk, a focimeccseken meg nem. A veszélyhelyzet meghosszabbítása a teljhatalom meghosszabbítása. Tovább szeretnének az eddigiek szerint csendben, nyugalomban lopni. Nem mellesleg: ez az intézkedés nagyban nehezítheti az előválasztást. Ha meg még tovább nyújtják, akkor ugye sajnos a választást is.
A karantén alatt is szarrá lopom az országot. Aki egy tűt lop ökröt is próbál
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/165502306_286845776403471_1332209617994514118_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=KsTX7CuHhnQAX__6kcu&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=4023333f03bf7550ccd84407a1092c75&oe=616E3418
ómió
Pedig, hát, ugye, vírus "nincs is"! Pont, mint migráncs!
Eladott Ország
@ómió: " Miközben az identitáspolitikai vérgőzzel szédítik a híveket, miközben az ország brüsszeli megtámadtatásának, a fehér, keresztény, heteroszexuális identitás ostrom alatt állásának debilkretén történetével tartják harci készültségben a szavazóbázist és hosszabbítják, hosszabbítgatják Moszkváig a veszélyhelyzetet (jut eszembe: 2015 szeptembere óta permanens válság- és vészhelyzetben irányítják az országot, a tömeges bevándorlást a járvánnyal összekötő tengelyen) tegnap gigantikus adósságba verték az országot. Erről tudomásom szerint nem adott ki közleményt semmiféle tájékoztatási üzemegységük, sőt, ha jól emlékszem, nemzeti konzultációt sem tartottak róla. Naná. Ettől még tény: a regnáló fideszes állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátását hajtotta végre kedden. Mai árfolyamon 1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki (nem kell Brüsszel koszos, mocskos pénze, mi a saját lábunkon állunk), miközben ennek a tetemes összegnek csak egy része fogja pótolni az uniós helyreállítási forrásokat. Amelyeket azzal tett kockára a korrupció kormánya, hogy felcsúti trágyaszaros csizmával tiporja a jogállamot, az emberi jogokat és a Polt Péter fejétől bűzlő, állampárti érdekeket szolgáló igazságszolgáltatásban nem hajlandó reformokat végrehajtani. Teljesen érthető: a tőlük független igazságszolgáltatás rendeltetésszerű működése a hatalmukba kerülhet."
ómió
@Eladott Ország: Miközben proliszagú bolsi hazugságaidat "jó efftárs" módjára folyamatosan döntöd, efftársaid "hazafiasan kivívták", hogy csak állhatatos brüsszeli seggnyalás ellenében kaphassunk helyreállítási pénzeket, amiért ezt megoldandó - sőt, ennek olcsósága okán is (hogy korábbi, drágább hiteleket is kiválthassunk vele) - hitelfelvétel történt! Agy nélkül túl nehéz ezt vágnod? Pedig Böszme efftársadék 8 év alatt 14000 milliárddal növelték meg az államadósságot, aminek gigatömege évi 1000-1500 milliárdnyi kamattal azt évről-évre növeli! Ti arról milyen "konzultációt" tartottatok, idiótája!? Lopógaleriset? Azt oszlattuk fel 2010-ben!
Néro
2010-óta vészhelyzet van. Meglátok egy fityma Sikerest rögtön megnézem meg van e még a pénztárcám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.