A kormányközeli MCC Feszt egy friss polgármesteri rendeletnek köszönhetően használhatta Esztergom belvárosát a rendezvény lebonyolítására – írja a hang.hu a Szabad Európa információi alapján. 

Egy forintot sem fizettek: ingyen használhatta Esztergom belvárosát a kormánybarát MCC fesztiválFotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Szabad Európa értesülései szerint Hernádi Ádám, Esztergom fideszes polgármestere egymaga hozott új rendeletet, melynek értelmében:

A polgármester kérelemre Esztergom város és a régió lakosságának széles körét érintő rendezvény esetén a [közterülethasználati] díjat elengedheti.

A rendeletét június 14-én írta alá, és egy hónappal később már be is futott egy kérelem, amely az esztergomi belváros jelentős részére kiterjedt. Ekkor már majd egy hónapja tudni lehetett, hogy a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) a városban rendezi meg első fesztiválját, ahol a koncertek és bulik mellett olyan konzervatív személyiségek is felléptek, mint a Donald Trump volt amerikai elnököt és Orbán Viktort is nagyra tartó Tucker Carlson amerikai tévésztár – írja a hang.hu.

Az MCC Fesztet szervező Moonlight Event Kft. hat–tíz napra kért engedélyt, nyolc helyszínen összesen tizenháromezer négyzetméternyi területre, ráadásul mindezt ingyen szerette volna megkapni „az esemény jellegére való tekintettel”. Hernádi Ádám a „kulturális rendezvényre” egy hét elteltével meg is adta a közterület-használati engedélyt, a díját pedig elengedte. Becslések szerint a lefoglalt területért mintegy 2,6 millió forintot kaphatott volna Esztergom. 

Forrás: Szabad Európa, hang.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mathias Corvinus Collegium (MCC) a fidesz elmebeteg torz politikai szüleménye, egy nagy rakás, szar közpénzből fenntartva! A maffiaállam agyhugyköve és szellemi hülyítője/butítója! Ingyenélő paraziták gerinc nélküli bandája/szektája!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Orbán rendes választáson maradt alul, Ferit meg kirúgták mert hazudott éjjel nappal...a kettő még véletlenül sem azonos.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...hát persze ...ez pont olyan mit a fidesz kipaterolása a néppártból, azt mondták ha ki akarják túrni előbb kilépnek...ilyen egyszerű.
csak úgy....
@Csizmás Kond: akkor most mi az igazság feri és fidesz ügyben? :)
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..hogy-hogy te nem tudod ? pedig folyton okosabbnak állítod be magadat nálam...
csak úgy....
@Csizmás Kond: most / pillanat a te csalhatatlan tudásodra szomjazom! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.