A mai interjúból kiderült, hogy nem tervez további lezárásokat a kormány, pedig már Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt péntek reggeli interjújában, hogy lesz negyedik hullám.

Orbán akár korlátozná is az oltatlanokat – szerinte velük van a baj
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő ezért üzent az oltatlanoknak is:

védjék meg a saját és mások életét is. Akár az oltatlanokra korlátozó szabályokat is bevezethetnek.

Negyedik hullám lesz, lezárások nem

Orbán Viktor ezután arról beszélt, hogy biztosan lesz negyedik hullám.

A baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat – tette hozzá, kifejtve, hogy szerintük ezek az emberek nincsenek biztonságban és mások életét is kockáztatják. Viszont ettől még nem lesz kötelező oltás,

mert a magyar nem tűri, hogy beleszóljanak az életébe

Orbán Viktor szerint a kormány nem tud ebben a kérdésben tovább menni, mert azt a társadalom nem fogadná el. Így csak kérni tudja, hogy vegyék fel az emberek az oltásokat.

Azt is elmondta, hogy további járványügyi lezárások sem várhatók.

Azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat, és azokat viszont védeni, akik felelősségteljesen viselkedtek, és beoltatták magukat

- tette hozzá, így korlátozó szabályokra készülhetnek az oltatlanok.

A nemzetközi helyzet hasonló ugyanis Olaszországban október 15-től minden szakmai kategóriában ugyanaz lesz érvényes: az állami és magánszektorban 23 millió dolgozó csak akkor léphet be munkahelyére, legyen szó gyárról vagy irodahelyiségről, ha legalább egy oltással bír, átesett a betegségen vagy negatív tesztje van.

Bukarestben pedig a kormány múlt heti határozata értelmében csak az uniós digitális védettségi igazolással lehet belépni a vendéglátóhelyekre, mozikba, színházakba és sportlétesítményekre, de a nagyobb létszámú magánrendezvényeken is csak azok vehetnek részt, akik felvették az oltást, legalább fél éve kigyógyultak a fertőzésből, vagy friss teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek.

Orbán Viktor ma reggeli interjújáról további részleteket ITT írtunk.

Forrás: Napi
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor


 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Korlátozás majd egy hónap múlva, ha minden tömegrendezvény lezajlik! Addig meg? Addig meg a vírus nem fertőzhet, ameddig Orbán nem ad rá engedélyt! Járvány veszély csak a politikában van, a rendeleti "kormányzás" érdekében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Az, hogy a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár korlátozná az oltatlanokat egy dolog. Na de mi van akkor az amerikai hősükkel, akit szinte a tenyerükön hordoztak körbe ahová az itt tartózkodása idején lehetett, mert Tucker Carlson egy nagy oltásellenes muksó.
És egyébként nyugodtan tudnak a tükörba nézni?
simmering73
Leginkább veletek van a baj és minden további baj ebből ered.
Istenakinincsen
Orbánt és bandáját kellene korlátozni,mert vele van a legnagyobb baj.
Istenakinincsen
@Magnezit Egon:szeptember 24., 10:43
Én is így látom,de nekem nem hisznek!Beidézem amit írtál mert nagyon jó!
"Kezdem azt hinni, ez a hátrányos meg különböztetés az oltatlanokkal szemben egy agyrém semmi köze a járványhoz.
A Covidot megkaphatja bárki akár be van oltva /egyszer, kétszer vagy többször /, akár nincs. A vírust terjeszti oltott, oltatlan egyaránt. A különbség a megbetegedés súlyosságában lehet, a védőoltás tehát az amúgy is romokban lévő egészség ügyet védi a súlyosabb betegektől."
Istenakinincsen
@ómió: téged úgy látom beoltottak,még a kisz táborban.Hogy haladsz a ranglétrán?
Kisdobos,úttörő,kisz tag megvolt?
magyar1
Én még mindig csak azt nem értem mi a f@sztól félnek az oltottak? Egy rendezvényre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de ha be vannak oltva miért félnek az oltatlanoktól? Akik ugye bármikor elkaphatják tőlük a vírust, azok igen, azok félhetnek elmenni egy rendezvényre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.