A mai interjúból kiderült, hogy nem tervez további lezárásokat a kormány, pedig már Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt péntek reggeli interjújában, hogy lesz negyedik hullám.

Orbán akár korlátozná is az oltatlanokat – szerinte velük van a baj
Kép: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő ezért üzent az oltatlanoknak is:

védjék meg a saját és mások életét is. Akár az oltatlanokra korlátozó szabályokat is bevezethetnek.

Negyedik hullám lesz, lezárások nem

Orbán Viktor ezután arról beszélt, hogy biztosan lesz negyedik hullám.

A baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat – tette hozzá, kifejtve, hogy szerintük ezek az emberek nincsenek biztonságban és mások életét is kockáztatják. Viszont ettől még nem lesz kötelező oltás,

mert a magyar nem tűri, hogy beleszóljanak az életébe

Orbán Viktor szerint a kormány nem tud ebben a kérdésben tovább menni, mert azt a társadalom nem fogadná el. Így csak kérni tudja, hogy vegyék fel az emberek az oltásokat.

Azt is elmondta, hogy további járványügyi lezárások sem várhatók.

Azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat, és azokat viszont védeni, akik felelősségteljesen viselkedtek, és beoltatták magukat

- tette hozzá, így korlátozó szabályokra készülhetnek az oltatlanok.

A nemzetközi helyzet hasonló ugyanis Olaszországban október 15-től minden szakmai kategóriában ugyanaz lesz érvényes: az állami és magánszektorban 23 millió dolgozó csak akkor léphet be munkahelyére, legyen szó gyárról vagy irodahelyiségről, ha legalább egy oltással bír, átesett a betegségen vagy negatív tesztje van.

Bukarestben pedig a kormány múlt heti határozata értelmében csak az uniós digitális védettségi igazolással lehet belépni a vendéglátóhelyekre, mozikba, színházakba és sportlétesítményekre, de a nagyobb létszámú magánrendezvényeken is csak azok vehetnek részt, akik felvették az oltást, legalább fél éve kigyógyultak a fertőzésből, vagy friss teszttel igazolják, hogy nem fertőzöttek.

Orbán Viktor ma reggeli interjújáról további részleteket ITT írtunk.

Forrás: Napi
Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor


 

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Korlátozás majd egy hónap múlva, ha minden tömegrendezvény lezajlik! Addig meg? Addig meg a vírus nem fertőzhet, ameddig Orbán nem ad rá engedélyt! Járvány veszély csak a politikában van, a rendeleti "kormányzás" érdekében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
olaszoknál fog kezdődni a pofára esés...megbénítják az országot, ha a kormányuk nem vonja vissza a marhaságot...gondolom a román cigány kivárja,mi lesz...remélem nálunk is valami hasonló...jó lenne felhagynátok az egészségügyi terrorral...
Nessy
Korlátozás majd egy hónap múlva, ha minden tömegrendezvény lezajlik! Addig meg? Addig meg a vírus nem fertőzhet, ameddig Orbán nem ad rá engedélyt! Járvány veszély csak a politikában van, a rendeleti "kormányzás" érdekében.
Pálinkás Pál
egyébként nem fogja drasztikusan, az 4 millió ellenszavazatot jelentene tavasszal, nem arról híres ,hogy kockáztat..
nezelodo
Na szegény First Lady, végleg házi őrizetbe kerül!
tudode
Nem az oltatlanokkal van baj, hanem azzal, aki átvette a parancsnokságot!
.
Csak azt nem tudni, hogy a kormánytagok, és a járványügyisek mit tesznek azzal, akire ráférne már egy gráci elemfeltöltés!
dr. prédikátor
mert a magyar nem tűri, hogy beleszóljanak az életébe" akko te és a csürhéd miért ugat bele a mi életünkbe??? te törpe szarzsák!!!
Magnezit Egon
Kezdem azt hinni, ez a hátrányos meg különböztetés az oltatlanokkal szemben egy agyrém semmi köze a járványhoz.
A Covidot megkaphatja bárki akár be van oltva /egyszer, kétszer vagy többször /, akár nincs. A vírust terjeszti oltott, oltatlan egyaránt. A különbség a megbetegedés súlyosságában lehet, a védőoltás tehát az amúgy is romokban lévő egészség ügyet védi a súlyosabb betegektől.
Qqberci
Én meg korlátoznám Orbánt. Szerintem vele van a baj...
Eladott Ország
Jövőre lesz a nagy gond, mert Orbán lemondta az EMA által jóváhagyott, EU- beszerzésű vakcinákat. A keleti vakcinák beoltását a többség nem vállalja, nem beszélve arról, hogy továbbra sem lehet beutazni, Nyugat-Európába, kivéve Kelet Európa, Ázsia és Afrika. Orbán egyre többen kívánnak utazni Afrikába és környékére. Ez normális? Térj már vissza a valóságba te zavarodott elméjű pálinkaimádó pocakpogácsa! Magyarországon kb 10 millió ember él, hányan terveznek most utazást szerinted?! Van neked minimális fogalmad arról, hogy hogyan él a többség?! Ne keverd már a hétköznapi embereket a maldívozó Mészárossal, a szuperjachtozó Szíjjártóval, a falukat vásárló Rogán földesúrral! Te tényleg nem érted, hogy a többség egyszer sem fog Afrikában nyaralni?! Se idén, se jövőre, se azután. Az is kérdés, hogy idén több millió ember egyáltalán fog-e nyaralni. Ugyanis képzeld, gazdasági válság (is) van. Nem mindenkinek szórja a milliókat a kormány, nem mindenki mutyis haver. Nem tudni, hogy az ilyen kijelentéseidnek az arrogáns cinizmusosod vagy a realitástól elszakadt elméd az oka.
scontent-sof1-2.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154493589_464438641587528_2044436226502330643_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=_bANEYqgYhYAX-Emk5Z&_nc_ht=scontent-sof1-2.xx&oh=1f707c25c7b7a39920e18b5098905661&oe=6172AC3F
lusta
Egy valamit nem értek. Itt hónapokig ment a parasztvakítás, hogy a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár intézkedései nyomán kis hazánk élenjáró az oltások beadásában. Rövidesen 5 millió, majd május végére 6 millió és a nyárra már 7 millió beoltott lesz. Akkor ki hazudott? Hol van az oltási, védekezési terv? Ki nem hajtotta végre? Ki a felelőse? Na persze azok, akik nem oltatták be magukat. Minek is oltatták volna be magukat, amikor a napnál is világosabb, hogy a vírus a focimeccseken, a katolikus összeröffenésen, a vadászati dzemborin nem fertőz. Akkor miért fertőzne máskor is?
Aki Én
Minden szakember véleményével szemben, látványosan beleszarnak a 4. hullámba.
Csak nem tényleg a tavaszi választásokkal függ össze???
ómió
Tudjuk! Efftársilag a baj az oltottakkal van! Nem álltak az "efftársi oltáspártiság" mögé!
kissé felnőttem
inkább veled. buli, meccsek, olimpia, piknik itt ott éjjel nappal ? vadászkodás, papkongresszus, és akkor ne másra mutogass , valós dolgokról nem kéne mellédumálni.laza lazább leglazább, igy fokozható kezdve augusztus 20- al ha tudsz követni onnan mert egyszemélyben döntesz és akkor a felelősöket ne másokba keresd ,Magad vagy az úr és a szolga, csak az alázat hiányzik. mégis Ki van Kiért . válaszra sem méltatod az ország népét 10,000 KÉRDÉSRE nincs válasz adva akkor az mi . a mi pénzünkből szolgálatra vállalkoztál illene megtartani nem csak a felére, a többit meg kizárásos alapon, fidesz kerület fideszes település? Ja a tőbbi akkor már eladott országrész tán? vagy nálad már ők kegyvesztettek? Gondolkodni kéne nem igérgetve, Racionálisan következetesen. OLtatlanok egy kérdésem szputnyikkal lehet csak neked szabad külhonokba menni?másokat kitiltanak? akkor téged mivel oltottak? JA? diplomaci mentesség hahaha?
CsipkeRózsa
Úgy látszik, rájuk rohad a sok keleti vakcina. Mivel Orbán nem tud meglenni uszítás, ellenségkeresés nélkül, most az oltatlanokra akar fogni minden fertőzést?
Talán nem kellett volna megrendeznie a sok sportmérkőzést, az
Eucharisztikus Kongresszust, talán be kellett volna vezetnie a maszkhasználatot, megkezdeni a napi beszámolókat Cecília csapatának.

Arra persze volt esze kiváló miniszterének, hogy kitalálja, hogyan ne járjunk fogorvoshoz.
kissé felnőttem
mennél Grázba de már ott sem fogadnak? az agyaddal van baj a bulijaitokkal, ha nem akarod tudomásul venni akkor majd másképp jút el a tudatodig dugulj el unalmas amit mondasz telitve valótlansággal azaz hazugság gyár lettél
lusta
Az, hogy a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár korlátozná az oltatlanokat egy dolog. Na de mi van akkor az amerikai hősükkel, akit szinte a tenyerükön hordoztak körbe ahová az itt tartózkodása idején lehetett, mert Tucker Carlson egy nagy oltásellenes muksó.
És egyébként nyugodtan tudnak a tükörba nézni?
simmering73
Leginkább veletek van a baj és minden további baj ebből ered.
Istenakinincsen
Orbánt és bandáját kellene korlátozni,mert vele van a legnagyobb baj.
Istenakinincsen
@Magnezit Egon:szeptember 24., 10:43
Én is így látom,de nekem nem hisznek!Beidézem amit írtál mert nagyon jó!
"Kezdem azt hinni, ez a hátrányos meg különböztetés az oltatlanokkal szemben egy agyrém semmi köze a járványhoz.
A Covidot megkaphatja bárki akár be van oltva /egyszer, kétszer vagy többször /, akár nincs. A vírust terjeszti oltott, oltatlan egyaránt. A különbség a megbetegedés súlyosságában lehet, a védőoltás tehát az amúgy is romokban lévő egészség ügyet védi a súlyosabb betegektől."
Istenakinincsen
@ómió: téged úgy látom beoltottak,még a kisz táborban.Hogy haladsz a ranglétrán?
Kisdobos,úttörő,kisz tag megvolt?
magyar1
Én még mindig csak azt nem értem mi a f@sztól félnek az oltottak? Egy rendezvényre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de ha be vannak oltva miért félnek az oltatlanoktól? Akik ugye bármikor elkaphatják tőlük a vírust, azok igen, azok félhetnek elmenni egy rendezvényre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.