A kormányfő szerint az legfontosabb, hogy akinek gyereke van, az jobban éljen és a célja az, hogy előnybe kerüljenek a családok, a gyermeket vállalók. Orbán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, azért nem híve az újabb lezárásoknak, mert azzal a beoltottakat sújtanák. Szerinte azokat kell korlátozni, akik nem vállalták az oltást.

Orbán: Én nem veszek el semmit azoktól, akik nem vállalnak gyereket

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Budapesten nemcsak a közutakon, hanem a politikában is „nagy a forgalom”, hiszen a csütörtökön kezdődött Demográfiai Csúcson tudósok és politikusok adták egymásnak a kilincset. Az EU-ban megindult egy gondolkodás az unió jövőjéről, és mi lehet fontosabb Európa jövője szempontjából, mint hogy lesz-e elegendő gyermek – tette fel a kérdést Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a közszolgálati hirado.hu szerint.

"Az volna a legigazságosabb, ha a gyermeket nevelők visszakapnák a befizetett adójukat"

A kormányfő szerint Európa jövője a gyermekekben van, ezért nem szabad elfogadni, hogy az EU migránsokkal pótolja a gyerekhiányt. Mindenkit érdekel, hogy mit lehet tenni azért, hogy Európa képes legyen fenntartani magát és a csúcson azért vettek részt olyan sokan, mert Magyarország egy eltérő modellt alkalmaz és mindenki kíváncsi, hogy ez mennyire működik.

Orbán Viktor szerint haladunk előre az úton, az abortuszok száma 41 százalékkal csökkent, a házasságok száma, a korábban katasztrofálisan alacsony szinten lévő termékenységi mutató 1,25-ről 1,5 környékére ment fel. – Ennek 2,1 körül kellene lennie, ezért mondom, hogy még csak félúton vagyunk, de a jelek biztatóak.

A miniszterelnök elmondta: megérti és elfogadja az LMBTQ-életformát választó embereket, de ők a kivételek, és nem lehet hozzájuk igazítani a szabályozásokat.

„Továbbra sem fogadjuk el, hogy megmondják nekünk, hogyan neveljük gyermekinket. Elégedjenek meg azzal, hogy elfogadó és őket semmiben nem hátráltató politika mellett élnek”

– mondta.

A kormányfő szerint az legfontosabb, hogy akinek gyereke van, az jobban éljen és a célja az, hogy előnybe kerüljenek a családok, a gyermeket vállalók.

A magyar családtámogatási rendszer működtetéséhez elég az öt pillér, de a legfontosabb az a gondolat, hogy akinek gyereke van, az jobban éljen. Az állam átvette a biztonságos élet megteremtésének számos részét. Régen ez nem így volt, régen azok a családok éltek jobban, ahol sok volt a gyermek. Sajnos sokan gondolják még most is úgy, hogy a gyermek nem épít, hanem elvesz – idézte a kormányfőt a hirado.hu.

Nehéz a munkát és a gyereknevelést összehangolni. Ha nem hozunk létre egy olyan adórendszert, ami segíti a gyereknevelést, akkor elveszik a gazdasági motiváció – mutatott rá Orbán Viktor.

A gyermeket nevelő kisvállalkozók is kapnak adóvisszatérítést, mivel

„nagyon fontos munkát végeznek”

az ország számára.

Mindenki számára nehéz volt a pandémia, de a legnehezebb azoknak volt, akik gyereket neveltek. Ők nagyon nagy terheket viseltek, és most, hogy az ország újraindítása

„minden várakozást felülmúlóan sikerült”,

döntést kell hozni arról, mi legyen a többletbevétellel.

„Az volna a legigazságosabb, ha a gyermeket nevelők visszakapnák a befizetett adójukat. A kisvállalkozók is gyakran kimaradnak ebből”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Én nem veszek el semmit azoktól, akik nem vállalnak gyereket, de a kormány célja egyértelműen az, hogy a gyermekvállalás gondolata nemcsak a család szentségéből, hanem gazdasági előnyökből is fakadhasson, magyarán a családot alapítók tudják, hogy ehhez minden támogatást megkapnak Magyarországon

– mondta Orbán, ám azt szerinte is be kell látni, hogy ennek feltételei még nem biztosítottak, és a kormánynak éppen azért kell segítséget és támogatást adnia, hogy a gyerekvállalás célja és érdeke legyen a fiataloknak.

Orbán: azokat kell korlátozni, aki nem oltatták be magukat

Hozzátette, hogy végre sikerült egy olyan gazdasági-pénzügyi modellt találnunk, amely szerint ők is visszakaphatnak a befizetett adójukból.

Meglátása szerint a kormánynak két nagy adóssága van.

„Mások csődbe vitték az országot 2010-ben, elvették a fizetéseket és a tizenharmadik havi nyugdíjat. Világossá kell tennünk az emberek számára, hogy ez már elmúlt, és mi jóvátesszük ezt”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Elmondta, hogy 20 százalékot megközelítő minimálbér-emelés a cél, ehhez azonban segítségre van szükség a kormány részéről. „Ha rosszul emelünk minimálbért, akkor abból munkanélküliség lesz” – mondta Orbán Viktor.

Magasabb lesz a minimálbér 2022 elejére, mint az átlagbér volt a Gyurcsány–Bajnai kormány alatt. A kormány igyekezni fog 2022-ben visszaadni a harmadik, illetve a negyedik heti nyugdíjat is a nyugdíjasoknak, „hogy úgy állhassak a választók elé, hogy a Gyurcsány–Bajnai korszakot végleg meghaladtuk” – fogalmazott a Orbán Viktor.

A koronavírus közelgő negyedik hullámával kapcsolatban ismételten felhívta a figyelmet, hogy aki még nem olttatta még be magát, az tegye meg.

„Csak az oltás segít, de aki ezt nem hiszi el, az nem olttatja be magát”

– mutatott rá.

A döntés az emberek kezében van, nekünk annyi felelősségünk volt, hogy legyen elég vakcina.

„Azért nem vagyok híve a lezárásoknak, mert egy lezárás azokat érintené elsősorban, akik mindent megtettek, hogy ne így legyen. Nem igazságos, hogy azok viseljék ezt el, akik vállalták a felelősséget és beolttatták magukat. Azokat kell elsősorban korlátozni, akik nem vállalták ezt”

– tette hozzá.

Forrás: hirado.hu

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Ez az ember tényleg elmebeteg.

Azt hiszi övé az ország, egyszemélyben tulajdonos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@ómió: Egészen addig...sőt, sokkal tovább sem reagáltak a rendőrök, amíg nem mentek le primitív csürhébe és nem kezdtek autókat felborítani, szemeteseket felgyújtani, kirakatokat bezúzni és a rendőröket - többek között - kockakővel dobálni!
EZ NEM FÉR BELE A GYÜLEKEZÉSI- és SZÓLÁSSZABADSÁGBA!!!
ómió
@Emmersson71: Ugye nagy kár, hogy a TV mást mutatott? A Rákóczi uton állt a tömeg, zászlókat lobogtatva, előtte-mögötte rendőrruhába bújt smasszersereg lőtte gumilövedékkel szemmagasságban! Az "efftársi gyülekezési és szólásszabadság" jegyében!
Emmersson71
@ómió: Hazudsz, de tőled nem várunk mást :)
Clavigo
Hogy fordulnál már fel te szarházi..!
ómió
@Emmersson71: Ha hazudnék, akkor azt kamuznám, amit te!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.