Büntetőeljárás indult egy korrupt szolnoki ügyvéd ellen, aki azt állította, hogy kétmillió forintért cserébe, a bírót lefizetve elintézi, hogy ne vegyék el egy közlekedési balesetet okozó lány jogosítványát.

Tragikomédia Magyarországon – kétmillió forint és egy fazék birkapörkölt volt a korrupt ügyvéd ára
Kép: Pixabay

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult. Az apa 2011 májusában, a vádirat bíróságra történő benyújtása után azzal kereste meg az általa már korábban ismert szolnoki ügyvédet, hogy lássa el lánya védelmét a büntetőeljárásban.

A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért cserébe, az ügyben meghatalmazott védőként eljárva, a bírón keresztül elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és pénzbüntetést kapjon.

Az ügyvéd a pénzen túl azt állítva, hogy azt az eljáró bírónak fogja elvinni kért egy fazék birkapörköltet is, amit a férfi még az ítélethirdetést megelőzően átadott az ügyvédnek.

Az ügyvéd második alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy ezen ügyben is elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. A férfi az ügyvéd által kért kettő millió forintot kifizette.

Forrás: ügyészség
Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A kétmillió kellett a köretre és a savanyúságra.
namihami
A kétmillió kellett a köretre és a savanyúságra.
Pálinkás Pál
hellóka...sikerült elintéznie?..." Az ügyvéd második alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy ezen ügyben is elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. A férfi az ügyvéd által kért kettő millió forintot kifizette."...ebből úgy tűnik hogy igen...nem látom az első ügy bíráját a vádlottak között...
Toller Béla
No, és elintézte ? Úgy értem, sikerült a bírót is korrumpálni ? Erről gyanús a hallgatás ...
simmering73
Nem semmi egy család. Gondolom a jogsikat is pénzért vették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.