Egyre több egyetemen rendelik el a kötelező maszkviselést van olyan intézmény, ahol újra mérik a belépők testhőmérsékletét is, és az egyetemi rendezvényekre csak védettségi igazolvánnyal lehet menni.

Kötelező maszkviselés: egyre több helyen rendelik el hazánkban
Kép: Pixabay

Egyre szigorúbbak a járványügyi szabályok a felsőoktatási intézményekben:

a debreceni és a pécsi egyetem, valamint az ELTE és a Pázmány mellett már az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is kötelező maszkot viselni

- írja az Eduline.hu.

De van olyan intézmény is, ahol további szigorításokat is bevezettek:

mérik a belépők testhőmérsékletét vagy az egyetemi rendezvényekre csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be.

A Kodolányi János Egyetem például arról tájékoztatta a portált, hogy "a közelmúltban megjelent a COVID vírus a budapesti campusunkon. Szerencsére az érintett nagyon fegyelmezett együttműködése miatt, úgy tűnik, sikerült izolálni, de a ránk vonatkozó szabályoknak megfelelően ahhoz, hogy hallgatóink rendes egyetemi életet élhessenek, az oktatás normálisan folytatódjon, a mai naptól mindenkinek, a beoltottaknak is maszkot kell viselnie mindenhol, a közösségi tereken és az órákon is".

A kecskeméti Neumann János Egyetemen kötelező lett a maszkviselés a folyosókon, az előadótermekben, a büfében és más közösségi helyiségekben. Az egyetem dolgozóira más szabályok vonatkoznak. Az oltottak egyes helyeken levehetik a maszkot, míg a nem oltottaknak egész nap viselniük kell.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is kötelező maszkot viselni, csak a kollégiumi szobákban és sportolás közben vehetik le, vagy olyan rendezvényen, ahol csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be. Az épületekbe belépők testhőmérsékletét is újra mérik.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a maszk az énekesek és a fúvós hangszereken játszók kivételével mindenki számára kötelező.

Több egyetemen már korábban is szigorítottak, így a debreceni egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is bevezette a maszkviselést, bár itt is vannak kivételes esetek, amikor nem szükséges az arc elfedése

- írja a portál.

Forrás: SzeretlekMagyarország
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
gyengeelméjűek...az égadta világon semmi haszna...
division
Ideje már nagyon, csak meg kell nézni a románokat. 28% - os az átoltottságuk mindössze, dőlnek is ki mint a zsákok, a kórházak tele.
division
@Pálinkás Pál: Akkor ne vedd fel, úgyis csak azokra vagy veszélyes aki nincs beoltva, azok meg senkit nem érdekelnek.
Pálinkás Pál
nem is veszem ahogy eddig sem tettem...és hogy kikre is veszélyes?...elárulom neked..a vénekre meg a gyengékre...az oltásnak semmi köze hozzá...
division
@Pálinkás Pál: Maximum védi őket a súlyosabb lefolyástól, bár tudom, neked mit sem számít aki már elmúlt 70 meg krónikus (fiatal) beteg, hiszen te vagy hős kapitány, aki hallhatatlan, a többi meg nem számít. Az érzéketlenség mintapéldája vagy.
Pálinkás Pál
@division: aha...akkor a logikátok szerint ha cukrot eszek, az is érzéketlenség,mert egy csomó ember meghalhat tőle..okádok tőletek...ahelyett hogy a rászorulókat óvnátok, mindenkit baszogattok...
division
@Pálinkás Pál: Azzal, hogy cukrot eszel, csak a saját egészségednek ártasz, az meg csak rád tartozik. A rászorulókat, betegeket pont te nem véded, ráadásul nem egyszer hangoztattad már, hogy úgyis csak a betegek meg az idősek halnak főként vele a covidba. Akkor ki is az érzéketlen? Pont én és a többi oltott védünk másokat azzal, hogy be vagyunk oltva, plusz a maszkot is feltesszük.
Pálinkás Pál
@division: mivel véded te barom, ugyanúgy fertőzhetsz..még a kamu dumátok szerint is csak a " súlyosabb kimenettől " véd..a maszkot meg a seggedbe is tolhatod, annyit ér...
division
@Pálinkás Pál: Próbáltam, de aranyérre nem hat:-)))) Maszkban nem fogok senkit megfertőzni, pont ez az elsődleges funkciója, azaz ha mindenki feltenné zárt térben, sokkal jobb lenne a helyzet. Egy idős, vagy krónikus beteg esetében meg nem az a legfontosabb hogy könnyebben vészelje át a vírust? Sajnos vannak olyan vírusok, amelyeket elkap az ember oltás nélkül is, ezzel nincs mit tenni, itt a legfontosabb az, hogy a szervezet könnyen legyűrje.
Pálinkás Pál
@division: " Pont én és a többi oltott védünk másokat azzal, hogy be vagyunk oltva," kérdés továbbra is...hogy véded ha ugyanúgy fertőzöl?...ja..talán elsők között mondtam tavaly..rászorulókat oltani,..de nem mindenkit...
division
@Pálinkás Pál: Oltás és maszk együtt, így értettem.
Pálinkás Pál
@division: én is...egyik sem ér semmit...sehol a világon nem javult a helyzet ahol maszkoltak...ezt fényesen igazolják az adatok...és mint mondtam, neked az oltás maximum azt nyújtja, mint nekem a természet.
division
@Pálinkás Pál: Nekem meg a kettő együtt. Az oltás megléte végett kimegyek a természetbe szabadon, a maszkot nyilván csak zárt térben teszem fel. A románoknál eléggé romlott a helyzet a 28% - os átoltottság mellett, mondhatni egyre nagyobb sz@rban vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.