Egyre több egyetemen rendelik el a kötelező maszkviselést van olyan intézmény, ahol újra mérik a belépők testhőmérsékletét is, és az egyetemi rendezvényekre csak védettségi igazolvánnyal lehet menni.

Kötelező maszkviselés: egyre több helyen rendelik el hazánkban
Kép: Pixabay

Egyre szigorúbbak a járványügyi szabályok a felsőoktatási intézményekben:

a debreceni és a pécsi egyetem, valamint az ELTE és a Pázmány mellett már az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, a kecskeméti Neumann János Egyetemen, a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is kötelező maszkot viselni

- írja az Eduline.hu.

De van olyan intézmény is, ahol további szigorításokat is bevezettek:

mérik a belépők testhőmérsékletét vagy az egyetemi rendezvényekre csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be.

A Kodolányi János Egyetem például arról tájékoztatta a portált, hogy "a közelmúltban megjelent a COVID vírus a budapesti campusunkon. Szerencsére az érintett nagyon fegyelmezett együttműködése miatt, úgy tűnik, sikerült izolálni, de a ránk vonatkozó szabályoknak megfelelően ahhoz, hogy hallgatóink rendes egyetemi életet élhessenek, az oktatás normálisan folytatódjon, a mai naptól mindenkinek, a beoltottaknak is maszkot kell viselnie mindenhol, a közösségi tereken és az órákon is".

A kecskeméti Neumann János Egyetemen kötelező lett a maszkviselés a folyosókon, az előadótermekben, a büfében és más közösségi helyiségekben. Az egyetem dolgozóira más szabályok vonatkoznak. Az oltottak egyes helyeken levehetik a maszkot, míg a nem oltottaknak egész nap viselniük kell.

Az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen is kötelező maszkot viselni, csak a kollégiumi szobákban és sportolás közben vehetik le, vagy olyan rendezvényen, ahol csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be. Az épületekbe belépők testhőmérsékletét is újra mérik.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a maszk az énekesek és a fúvós hangszereken játszók kivételével mindenki számára kötelező.

Több egyetemen már korábban is szigorítottak, így a debreceni egyetem, az ELTE, a Pécsi Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem is bevezette a maszkviselést, bár itt is vannak kivételes esetek, amikor nem szükséges az arc elfedése

- írja a portál.

Forrás: SzeretlekMagyarország
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Próbáltam, de aranyérre nem hat:-)))) Maszkban nem fogok senkit megfertőzni, pont ez az elsődleges funkciója, azaz ha mindenki feltenné zárt térben, sokkal jobb lenne a helyzet. Egy idős, vagy krónikus beteg esetében meg nem az a legfontosabb hogy könnyebben vészelje át a vírust? Sajnos vannak olyan vírusok, amelyeket elkap az ember oltás nélkül is, ezzel nincs mit tenni, itt a legfontosabb az, hogy a szervezet könnyen legyűrje.
Pálinkás Pál
@division: " Pont én és a többi oltott védünk másokat azzal, hogy be vagyunk oltva," kérdés továbbra is...hogy véded ha ugyanúgy fertőzöl?...ja..talán elsők között mondtam tavaly..rászorulókat oltani,..de nem mindenkit...
division
@Pálinkás Pál: Oltás és maszk együtt, így értettem.
Pálinkás Pál
@division: én is...egyik sem ér semmit...sehol a világon nem javult a helyzet ahol maszkoltak...ezt fényesen igazolják az adatok...és mint mondtam, neked az oltás maximum azt nyújtja, mint nekem a természet.
division
@Pálinkás Pál: Nekem meg a kettő együtt. Az oltás megléte végett kimegyek a természetbe szabadon, a maszkot nyilván csak zárt térben teszem fel. A románoknál eléggé romlott a helyzet a 28% - os átoltottság mellett, mondhatni egyre nagyobb [email protected] vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.