Fideszes politikusok is megerősítették, hogy a volt igazságügyi miniszter és korábbi diplomata neve is felmerült új köztársasági elnökként.

A legfrissebb hírek szerint Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, jelenleg európai parlamenti képviselő tűnik a legesélyesebb jelöltnek arra, hogy 2022 márciusa után ő követhesse Áder Jánost a köztársasági elnöki székben – olvasható az Index cikkében. 

Index: Trócsányi László lehet Áder János utódja

Fotó: kormany.hu/Igazságügyi Minisztérium/Véssey Endre

Áder Jánosnak ugyanis 2022. március 13-án jár le a második ciklusa köztársasági elnökként, és a vonatkozó törvények szerint ő már nem indulhat újra ezért a posztért (viszont a Blikk egy korábbi összeállítása szerint volt államfőként elég szép apanázsra számíthat élete végéig). 

Az alaptörvény előírásai szerint az államfő utódjáról annak megbízatásának lejárta előtt legalább 30, de legfeljebb 60 nappal hamarabb kell döntést hoznia az országgyűlésnek. Eszerint akár már jövő január közepén megválaszthatják Áder utódját, aki a cikk szerint a Fidesz legbelsőbb köreiből kerülhet ki. Korábban Trócsányi mellett Maróth Miklós klasszika-filológus és Csák János üzletember neve is felmerült az összeállítás szerint, de egy ideje már Trócsányit emlegetik befutóként a jelöltségre, ezt az értesülést fideszes politikusok is megerősítették a cikk szerint.

Trócsányival ugyani egy kormányzati tapasztalatokkal rendelkező jogász kerülne be a Sándor-palotába, akinek nem mellesleg több éves diplomata-tapasztalata is van (200 és 2004 között Belgiumban volt nagykövet, utána 2010-2014 között Franciaorszában töltötte be ezt a posztot). Emellett 2007-2010 között alkotmánybíró is volt, illetve 1993-ban egyetlen szavazattal csúszott le arról, hogy ő legyen az első magyar ombudsman. 2000 óta egyetemi tanár (1985-ben lett a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja), 2014-2019 között volt igazságügyi miniszter.

Az ellenzék idén áprilisban teljes szélességben állt ki egy szocialista képviselői javaslat mellett, amely szerint a köztársasági lenök személyéről már az új összetételű országgyűlésnek kellene döntenie 2022 nyarán, ám a fideszes többség miatt még tárgysorozatba sem vették az indítványt. Egyébiránt korábban mindig az alakulú új országgyűlés utáni nyáron választották meg a képviselők a köztársasági elnököt a jelöltek közül, ám Schmitt Pál 2012 tavaszi lemondásával csúszott meg a hagyomány.

Forrás: index.hu, blikk.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Biztos szebben tudja leírni a nevét a Gazda által kiadott utasításokra.
justhpeter
Ilyen sorrendben kerültek szóba: Seggnyaló 1, Seggnyaló, jellemtelen 2, Seggnyaló, jellemtelen, tolvaj 3,
Mert a NER-ben ez a három kategória létezik.
tudode
Az ország szégyene, hogy 4+12 éve kitartja a politikai szélhámos, bármilyen beosztásban a hazafiatlan, megbízhatóságban, tisztességben vitatható megélhetési, őféle BARÁTI TÁRSASÁGÁT, azzal együtt, hogy a pecás államfő is bitorolja a KÖZTÁRSASÁGI ÁLLAMFŐ jogcimet, abban a helyzetben, hogy párttitKÁRA eltemette a demokráciát, amely élt, és porjaiba hullt 1989.10.23 12:00:00-től 2011.12.31 23:59:59-ig...
.
--- A III. Magyar Köztársaság kikiáltása (1989)
www.youtube.com/watch?v=ANvHmcbQ8EI&t=265s
---------------------------
.
Trócsányiról az EU-ban is papírja van arról, hogy , a politikai szélhámos csicsKÁJA:
.
----Trócsányi László
hu.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3cs%C3%A1nyi_L%C3%A1szl%C3%B3#%C3%89letp%C3%A1ly%C3%A1ja
(….) „””A 2019-ben megalakuló Ursula von der Leyen európai bizottsági biztosi kollégiumának magyarországi jelöltje volt.[7] Az Európai Parlament Jogi Bizottsága levélben értesítette az Európai Parlament elnökét, miszerint a biztosjelöltsége kapcsán "összeférhetetlenség lehetősége" ("potential conflict of interest")[8] állhat fenn a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodához fűződő kapcsolata, valamint korábbi minisztersége alatt két orosz fegyverkereskedő, bírósági döntésen alapuló[9] kiadatási ügye kapcsán,[10] ezzel kifejezve, hogy nem támogatta kinevezését””” (…)
----------------------------
.
És az óra körbejár, a politikai szélhámos bandája tartja egyben az átkosnál átkosabb diktatúrát!
.
Akkor amikor ezt a tisztséget csak népszavazással lehetne normális országban, az állampolgárok bizalmával elnyerni, nem úgy, hogy az alapítók selejtjei hozzák vissza azokat, akik már hazafiasságból kiállították a saját bizonyítványukat!!!
.
(Nyomdafestéket tűrő véleménynyilvánítással, megszólaltatva azokat, akiket csak a hatalom, az ország javainak elhárdálása, egytől egyig megélhetési, a tisztességes politikusokra szégyent hozva!
.
Közeleg az idő amikor eljön a ravasz róKÁKRA a dér!
namihami
@justhpeter: 12.35: Egyről elfeledkeztél: hollikok szintje 4. (és, mint a nyulak...)
simmering73
Egyik tizenkilenc másik egy híján húsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.