Szentgyörgyvölgyi Péter bakonyi földjén áll egy panzió, ami nem az övé, hanem egy gyerekkori barátjáé, aki viszont csak jelképes földbérleti összeget fizet a polgármesternek. A panzióra állami pénz is érkezett tavaly, ugyanakkor a legtöbb szálláshely-kereső honlapon és az önkormányzat weboldalán nincs nyoma.

A 24.hu cikke szerint az V. kerületi fideszes polgármesternek, Szentgyörgyvölgyi Péternek az egyik bakonybéli földjén áll egy panzió, amelyre a paírok szerint a Kisfaludy-programon keresztül állami támogatást is kapott a tulajdonosa, aki azonban nem a polgármester, hanem a politikus egyik gyerekkori barátja. 

Állami pénzen nőtt ki egy panzió Rogán utódjának földjén, aki viszont a pajtában alszik

Fotó: Facebook/Szentgyörgyvölgyi Péter

A panzió nem szerepel a polgármester vagyonnyilatkozatában, aminek a cikk szerint az az oka, hogy a vonatkozó földhivatali bejegyzések szerint hiába a politikus földjén áll az épület, annak nem Szentgyörgyvölgyi Péter a tulajdonosa. 

Mint ismert, korábban kiderült, hogy az elmúlt években a polgármester – aki 2014-ben Rogán Antal után vette át az V. kerület vezetését – úgy vásárolt közel 30 hektárnyi földet (főképp erdőt, legelőt és szántót) a Bakonyban, hogy az erre szolgáló pénzügyi fedezet nem deríthető ki a vagyonnyilatkozataiból. 

A cikk szerint 2014-ben földhasználati jogot jegyeztek be Szentgyörgyvölgyi földterületének 222 négyzetméterére, majd a 01471/7/A helyrajzi számon ráépítettek egy "szálláshely szolgáltató épületet" (vagyis a panziót). Az épület tulajdonosa a földhivatali papír szerint pedig nem Szentgyörgyvölgyi, hanem egy bakonybéli férfi. A vendégházat csak úgy lehet megközelíteni, ha a politikus magánterületére lép az ember, ezt tábla is jelzi, vagyis senki nem mehet be megnézni a panziót. A 24.hu munkatársa ottjártakor semmi nem utalt arra, hogy a birtokon panzió is üzemelne, és több szálláskereső weboldalon, valamint az önkormányzat honlapján sem található meg a szálláshely. Mellette egy pajta van, lovakkal a cikk szerint. A Galagonyás vendégház a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjának 2020-as listája alapján 4 millió forintnyi állami támogatást kapott. 

A 24.hu megtalálta telefonon a panzió tulajdonosát, aki elmondta, azért építkezett Szentgyörgyvölgyi földjére, mert neki nem volt földterülete, a kialakult helyzetet földbérléssel oldották meg, a panzió alatti és körüli területet jelképes áron bérli, mivel Szentgyörgyvölgyi Péter a gyerekkori barátja. Állítása szerint a belvárosi polgármester nem is használja az igényesen kialakított szálláshelyet, hanem a pajtában kialakított lakrészén száll meg. A férfi a lapnak azt is elismerte, hogy tényleg segít a birtok körüli ügyekben a kerületi vezetőnek, valamint a lovakat is gondozza, de ezt teljesen ingyenesen teszi, a polgármester pedig minden szabadidejét a birtokon tülti. A szálláshelyet pedig azért nem hirdetik, mert korábban rossz tapasztalataik voltak egyes csapatokkal, de a vendégek egy része most már visszatérő, vagy olyan, akinek a helyet az ismerőse ajánlotta. 

A 24.hu több kérdést is feltett a fideszes politikusnak, ám az V. kerületi önkormányzat csak annyit reagált, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter a vagyonnyilatkozatát pontosan és szabályosan töltötte ki. A fideszes politikus vagyongyarapodása miatt a Momentum feljelentést tett, amit a rendőrség a NAV-nak továbbított, ám az adóhatóság gyorsan el is utasította az ügyet.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@ómió: Biztos rá lehetne hazudni, de eddig senki nem hazudta rá. Viszont adócsalásnak adócsalás, lásd fent @sgl: .
Azok a végtelenül kapzsi kormányzati, kormányközeli emberek élnek ezzel és hasonló módszerekkel, akik a legtöbb közpénzt és eu-s pénzt teszik zsebre valódi, értékteremtő munka nélkül. Neked még nem tűnt fel? Figyelj jobban! Téged is meglopnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
De legalább rá lehet hazudni, hogy ellopta?
fűre lépni szabad
Akárki is lesz felelős az elszámoltatásért, neki és a csapatának kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurva sok dolga lesz.
Az új főügyész... Nos, neki is.
nemkati
@ómió: Biztos rá lehetne hazudni, de eddig senki nem hazudta rá. Viszont adócsalásnak adócsalás, lásd fent @sgl: .
Azok a végtelenül kapzsi kormányzati, kormányközeli emberek élnek ezzel és hasonló módszerekkel, akik a legtöbb közpénzt és eu-s pénzt teszik zsebre valódi, értékteremtő munka nélkül. Neked még nem tűnt fel? Figyelj jobban! Téged is meglopnak.
Eladott Ország
Ha a vidéki nem szarik, a pesti nem eszik – gondolhatott a klasszikus gúnyolódásra Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester, amikor úgy döntött, ő egyszerre lesz Budapest belvárosának vezetője, és jelentős földterületet gondozó aranykalászos gazda. Abba biztosan nem lehet belekötni, hogy nem képes több lábon állni, de abba talán igen, hogy honnan voltak tízmilliói a folyamatos földvásárlásokra.A bakonybéli földterületek becsült ára, valamint a politikus ismert jövedelme között a lap szerint több tízmillió forintos különbség lehet. "Például azt írják, 2019-ben vásárolt 3,43 hektár erdőt, 1,6 hektár legelőt, 8,65 hektár legelőt, 9,78 hektár legelőt, 0,5 hektár rétet és 0,28 hektár vízmosást, aztán 2020-ban egy 2,62 hektáros és 2,4 hektáros szántót, valamint az utóbbival összekapcsolva egy 0,428 hektáros rétet, de a cikk szerint ezeknek a becsült vételára egyszerűen nem jön ki a vagyonnyilatkozatok alapján."
Aki Én
@ómió: Képzeld te idióta, még hazudni sem kell.
Te tényleg ennyire buta, aljas faszkalap vagy?
Tényleg ennyi és után sem érted mit művelnek ezek?
ómió
@nemkati: Ne tarts itt beszámolót a kispesti önkormányzati efftársaitokról!
ómió
@Aki Én: Bolsiék agyfogyatkozottja, persze, hogy nem kell! Nálatok a hazudozás de genere jön! Ott a vigyorgóban ennyit se látsz?
nemkati
@ómió: Ne mérd a bolhához az elefántot. Az elvtársaid ezeket a csalásokat összehasonlíthatatlanul nagyobb mértékben űzik.
Aki Én
@ómió: ...mondom, kibaszott buta balfasz vagy.
ómió
@Aki Én: Szedáltasd magad, bolsiék fajkreténje!? Vagy már az ápolóid is lemondtak rólad?
ómió
@nemkati: És, ugye, majd az lesz az elefánt, amit te annak hazudsz? Az efftársaidat meg ne hazudd másra, pláne, ha már elénekelted velük a mai internacionálé-kvótádat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.