A kormány irreálisan sok kínai vakcinát vett, ebből elajándékoztunk már 4,5 milliárd forintért, 30 milliárdnyi pedig a raktárakban áll.

30 millárd forintnyi kínai vakcina áll a magyar raktárakban

Fotó: Roslan Rahman / AFP

Még augusztusban kezdett a kormány ajándékozni a kínai vakcinából olyan országoknak, ahol szintén használják, 200-200 ezer adagot kapott Bosznia-Hercegovina és Montenegró, de azóta nincs hír arról, hogy másnak is adtunk volna.

A 400 ezer adagos balkáni ajándék egy 4,5 milliárd forintos gesztus volt. Ettől függetlenül még így is van 30 milliárd forintnyi kínai vakcina a magyar raktárakban. 

Tehát az eddig beérkezett oltóanyagoknak csak a felét használtuk fel, és a mostani oltási tempóban a raktárkészletek csak nőni fognak, egy idő után egyszerűen lejár a szavatosságuk. 

Forrás: 444.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@CsipkeRózsa: 14:37 Az államnak?De hiszen orbán maga az állam..Ő Magyarország.Legalábbis ezt képzeli magáról,azért nyilatkozik folyton a magyarok nevében, és úgy kezeli a közpénzt,mintha a sajátja lenne. Ezesetben elsz@rt néhánymilliárdot haszontalan kínai izéére. Nagyon remélem,hogy ezekért a genyó dolgokért felelni fog.,és még ott a lélegeztetőgép biznisz is.Bezzeg Ivány Gáborra meg küldi a NAV-ot,fegyveresekkel.Mert senkinek ne legyenek illúziói,hogy emögött nem orbán áll
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
TASzSz
Tessék menni oltakozni, aki még nem volt!
Málna
@CsipkeRózsa: De nagy a szátok. Amikor meg nem volt elég vakcina, akkor az volt a bajotok. Ezt a kárt azok okozták, akik nem oltatták be magukat.
CsipkeRózsa
@Málna: Nem nagy a szám, a tied sokkal nagyobb, ez a hozzászólásod, ráadásul nem is igaz.
Nem az oltást nem kérők tehetnek erről, hiszen tudott dolog, hogy a kínait vette Szíjjártó ész nélkül, nem csak az elején, hanem már itt volt a többi gyártmányú vakcina, és még mindig a kínaival büszkélkedtek. Persze, a jobb vakcina féleséget nem igazán akarták beszerezni sem.
Málna
@CsipkeRózsa: Az elején vettek egy nagyobb adagot, az jött meg szakaszosan. Az utolsó adag májusban. El is fogyhatott volna, ha nincs az oltásellenesség és a válogatás a vakcinák között.
A "jobb vakcinaféleség" beszerzése pedig nem rajtuk múlt, mivel közös EU-s rendelés volt.
Néro
Majd kidobják nem számít futja a közpénzből. Egy ilyen aljas moslék utolsó rabló kormánya sosem volt még ennek az Országnak. Meg ennyi vak hülye idióta lakója se aki még éljenzi is , hogy minden nap kirabolják.
ómió
Szóval, nem a kormányon múlik, hogy még mindig milliószámra van oltatlan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.