A Pedagógusok Szakszervezete összesítése szerint az egészségügy után az oktatás területén hunytak el a legtöbben a járvány miatt, ám csak tavaly december végéig van hivatalos adatuk erről, a második hullám végének és a harmadik hullámnak az adataival nem rendelkeznek.

A Spirit FM Partvonal című adásának volt a vendége Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, aki arról beszélt a műsorban a hvg.hu szemléje szerint, hogy a hozzájuk érkező információk alapján egyre több iskolában jelenik meg újra a koronavírus-járvány. 

Szakszervezet: másfél év alatt több mint 140 pedagógus halt meg

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az alelnök elmondta, tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagy a diákok lemaradása, amit idén kell pótolnia a tanároknak. Hozzátette, a pedagógusok akár egyik napról a másikra is képesek átállni a digitális oktatásra újra. 

Gosztonyi a műsorban kitért arra is, hogy információjuk szerint az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben a járvány alatt. 

„Több mint 140 kollegát veszítettünk el másfél év alatt”

- mondta a PSZ alelnöke, de hozzátette, ebből hivatalos adat csak tavaly december 31-ig van, a második félév, azaz a második hullám végének és a harmadik hullám adataival még nem rendelkeznek.

Gosztonyi beszélt arról is, hogy az egészségügyi és szociális ágazat mellett a pedagógusi ágazat is "mélységesen alulfinanszírozott", ezért bérrendezést kérnek. Például azon állásokhoz, ahová felsőfokú végzettség kell, ott diplomás minimálbért szeretnének kiharcolni. Az alelnök szerint amíg a kormány szándékosan rombolja a tanárok "imidzsét", addig nehé lesz pedagógust találni. Ha lenne kiszámítható jövőképük – társadalmi megbecsüléssel párosítva –, akkor Gosztonyi szerint sokan visszatérnének a pályára.

Forrás: hvg.hu, atv.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
igen..meg kb meghalt mintegy 200 ezer más foglalkozású ember...undorító demagóg görények vagytok...
Gazella
Persze.. Az idös pedagogusok elmennek más világra..
Már uram bocsá'''''
Mindenki halandó e földön..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.