Gyakorlatilag ellehetetleníti a gyógyszerek távvásárlást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes parlamentnek benyújtott minapi törvénymódosítása – írja a Népszava. Ez ugyanis megtiltja, hogy az orvosságokat csomagküldő szolgálattal rendeljék házhoz. 

Semjén Zsolt háborút indít az online gyógyszervásárlás ellen

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ez ugyanis megtiltja, hogy az orvosságokat csomagküldő szolgálattal rendeljék házhoz, a javaslat szerint a jövő évtől bármilyen gyógyszert kizárólag a gyógyszertárak szakdolgozói (gyógyszerész vagy szakasszisztens) vihetnek házhoz. A Népszava cikke hozzáteszi, hogy a vényköteles készítményekre eddig is ez a szabály vonatkozott, de a vény nélküli termékeket a páciensek a gyógyszertári vállalkozások által üzemeltetett webshopokból is megrendelhették, amit aztán csomagküldő szolgáltatók vittek el a betegeknek.

Egy kutatás szerint a járvány alatt tíz patikai vásárlásból négyszer az interneten, míg hat alkalommal a gyógyszertárban vették meg az emberek a szükséges készítményeket. A vény nélküli szerek házhoz szállítását korlátozó javaslat indoklása szerint a módosítást a gyógyszerészek köztestülete betegbiztonsági okokból kérte.

Forrás: 24.hu, Népszava.hu

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És mi köze ennek a bárgyú, pedofilpofájú balfasznak mindehhez?
Tényleg, ez kitől kapott felhatalmazást bármire, hiszen szavazni nem is lehetett rá?
És milyen felkészültség, tehetség vagy tanulmány alapján??

,,Semjén teológus és szociológus végzettséggel rendelkezik, de 2012-ben kiderült, hogy teológiai és szociológiai szakdolgozatában is plagizált. 2018-ban kitudódott, hogy rendszeresen vesz részt skandináv luxusvadászatokon, amelyeket legalább egy esetben egy állami megrendelésekben érdekelt üzletember, vagy annak cége fizetett. Az ügyben Svédországban lopás miatt indult nyomozás, ami később holtpontra jutott. A korrupciógyanús ügyben Magyarországon eljárás nem indult."

Egyébként vadásznak is csapnivaló, mert olyan alapvető dolgokat nem tud, hogy a jegesmedve védett, nem vadászható állat.
De ez a buzeráns annyira ,,felkészült és okos", hogy kamerák előtt nyilatkozta, hogy ha meghívná valaki, jegesmedvére is vadászna.
Tehát ő vadász, erre el is költhet közpénz tízmilliárdokat, pedig szemlátomást ahhoz is hülye mint a segg.
Ezt szegény háziasított rénszarvas tudná igazolni, de azt meg kivégezte, hogy ne tudjon beszélni.
Szóval igazából mire is jó ez a pusztulat, miért tartjuk el súlyos milliókért???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: Két összeillő, gusztustalan ember.
telegdilaci
A helyében nem találnék ki mindenféle baromságokat,talán a világkiállításra elszórt 80-milliárd forintból megrendezett,vadászati világ kiállítás,sikertelenségéről kellene beszámolni neki,a propagandával ellentétben,sikertelen volt,úgy tornázták fel a látogatók számát,hogy Iskolásokat,köteleztek,arra hogy menjenek el a kiállításra,igaz nem került a szüleiknek semmibe,a belépőjegyért,és az utazásért akik vidékről utaztak fel a Fővárosba,ingyen volt,kíváncsi lennék mennyi ráfizetés volt az adófizetőknek ez az Őrület,a látogatók szerint,teljesen érdektelen volt az egész Semjén hóbort! amit közpénzből kellett megrendezni.
telegdilaci
@Aki Én: Rá is vadászhatna már valami vadkan,döngölné meg rendesen ezt az aljas gazembert!
sgl
Ennek a bélféregnek az évi jövedelméből hány család tudna jól megélni aki az ország hasznára van ezzel a gazemberrel szemben, aki hihetetlen károkat okoz???
ómió
Megelőzné a visszaélők "rászakosodását"?
simmering73
Semilyen azzal foglalkozzon ami hozzánőtt és vele egyidős. Egy körösztyénpofájú rénszarvasidomárnak [email protected] köze van ehhez? Hol a francban van kásler apó, csak nem valamelyik sírban turkál már megint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.