De a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottságot is felállítják, valamint Hadházy Ákos mentelmi ügyét is tárgyalják.

Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban megtárgyalja és el is fogadhatja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szövetkezeti hitelintézetek integrációját érintő törvénymódosító javaslatát.

Takarékszövetkezetek, választási törvény újabb módosítása – ezekről tárgyalnak kedden a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a magyar-bolgár baratság napjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A határozathozatalok ideje alatt elfogadhatják az alapvető jogok biztosának 2020-as beszámolóját, valamint Mager Andrea tárca nélküli miniszter takarékszövetkezetekről szóló indítványát.

A miniszter javaslatának indoklásában megállapította, a korábbi mintegy 120 takarékszövetkezetből 2019-ben egyetlen, országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bank jött létre Takarékbank Zrt. néven, amely alkalmas arra, hogy betöltse a vidék bankjának szerepét; e folyamat eredményeként pedig mára lebonthatóvá vált a 2013-ban törvényi szabályozással létrehozott "atipikus intézményrendszer".

A képviselők döntenek továbbá az NMHH Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság felállításáról, valamint Hadházy Ákos (független) mentelmi ügyéről és Szabó Tímea (Párbeszéd) tiszteletdíjának csökkentéséről.

A szavazások után kilenc általános vitát bonyolítanak le. Ekkor két ellenzéki javaslat is terítékre kerül: Szabó Tímea (Párbeszéd) javaslata az országos népszavazási eljárás módosítására, valamint Volner János (független) kezdeményezése a választási törvény megváltoztatására.

Az Országgyűlés szerdán folytatja és október 25-én, hétfőn fejezi be ülését.

Forrás: mti.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Tönkrebaszták a kis takarékokat, a tulajdonos-befektetőket meg leszarták. Első dolguk volt bezárni a falusi fiókokat, megszüntették az ATM-eket kevés kivétellel. Egy volt a lényeg, hogy a ner-es gecik harácsolhassanak. De, ehhez tapsoltak és erre szavaztak a polgártársaink. A választási tv. megváltoztatása már nem is meglepő, mert egy tisztességes választási rendszerben már 2014-ben mentek volna a trágyadombra, ahová valók is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Becarás. Már megint piszkálják a választási törvényt? Nyilván úgy változtatnának megint rajta,hogy a fidesznek legyen könnyű a pálya. Ez a Volner amúgy is benne van a top 5-ben,mint a fidesz legvisszataszítóbb figurája.Vajon mit találhatott ki?
tudode
Az egyeduralkodó állítólag ismeri a nép lelkét!
.
A fenéket ismeri, már azzal is, mellélőtt amikor 2006 őszén az öszödi igazságbeszéddel összecsődíette a tüntetőket, és a balhé legkellős közepén, és október 23-án hegyibeszédet mondott, aztán rögvest beugrott a bombabiztos járgányába, elhúzva a csikot.
.
Ebben az évben is, amikor már millióknak televan a fehérneműje a baromkodásának, amelyet kinyilvánítottak a miniszterelnök-jelöltekre adott voksokkal, ismét bedobja az "un. "békemenetét", a tűzzel játsztva.
.
Ismét megbuzeráltatja az egeduralkodó az. un. választási törvényét nem számolva azzal, hogy a magyar nép tűrőképessége határtalan, de aztán ha kicsordul a pohár akkor a történelem során ha beindul, akkor fel kell venni a méltóságos nagyuraknak a nyúlcsukát!
.
Petőfi Sándor 1848-ban megírta "Mig kér a nép addig adjatok neki
.
------ Petőfi Sándor -
(Pest, 1847. március.)
magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/petofi/anepnev.htm
--------------------------------
.
Nem volt kár amiatt, hogy bezárták az OPNI-t, mivel az egész ország olyan mint egy méhkas!
.
Rettenet azon a leejtőn már nincs megállás, ahonnan NER urak dirigálják az országot!
kereső
Mi az " a tipikus" egy pénzintézet "szövetkezeti formában" való működésében? Nyugat európában- osztrákoknál, franciáknál is van. Ezzel magyarázni, hogy a NER elit erre hivatkozva teszi magáévá a takarékszövetkezetek több milliárdos vagyonát- azaz ellopja a magántulajdont törvényekkel körülbástyázva? Az meg, hogy a "takarékbank" ott lesz továbbra a falvakban- egy nagy hazugság. Hiszen gyakorlatilag minden falvakban működő takszövöt felszámoltak- hetente egyszer van "mobilbank" 3 órára a falvakban- vagy még az sem. Ez a fideSS " modern falvak, és vidék" programja.Térkő már van ott is- és vannak járhatatlan utak, a kis hülye nyugdijas meg utazzon a megyeszékhelyre , ha kp-ra van szüksége, mert a postákon/már ahol van/ működő OTP fiók horribilis összeget számol fel . És mint, tudjuk éppen ezeknek a falvaknak a nyugdijasai azok, akik az alacsonyabb nyugdij kategóriákba tartoznak.Rohadj meg orbán- meg az egész telhetetlen NER lovag.
Maxipocak
Tönkrebaszták a kis takarékokat, a tulajdonos-befektetőket meg leszarták. Első dolguk volt bezárni a falusi fiókokat, megszüntették az ATM-eket kevés kivétellel. Egy volt a lényeg, hogy a ner-es gecik harácsolhassanak. De, ehhez tapsoltak és erre szavaztak a polgártársaink. A választási tv. megváltoztatása már nem is meglepő, mert egy tisztességes választási rendszerben már 2014-ben mentek volna a trágyadombra, ahová valók is.
Nessy
Amikor azt írtam, hogy a fidesz még változtat a választási törvényen, nem hittem, hogy valóban félévvel a választások előtt megteszik, hát megteszik! Volner és a "függetlenség"! Rosszabb a legvadabb fidesz imádónál! Mert amit "benyújtott", azt biztos, hogy ha nem is személyesen, de Orbán diktálta! Tanul a diktátor barátaitól.
kereső
@Nessy: Csak!!! annyi módositást kezdeményez a független és ellenzéki politikus Volner, hogy a választás napján lehessen népszavazást is tartani a kormány!!!gyermekvédelmi népszavazási kérdéséről. CSAK!!!
Néro
A választási törvény módosítása :
1 § .Nagy Orr Bán Viktort lehet csak megválasztani.
2 § Amennyiben valamilyen oknál fogva ez nem lenne lehetséges akkor az első pont lép érvénybe.
Alássan kézjegyével ellátja Káder Jani is a nemzeti egységért felelős horgász.
A népük meg boldogan gyerkestől integet a Béééééé-kemeneten az új Tűr-vény éljenzése közepette.
kereső
@Horizont: Irtam fentebb- itt nem "nyamvadt kis takarékszövetkezetekről" szól a történet. Ezeknek a kis pénzintézetkenek összességében több milliárdot érő a vagyona- amelyet ezek "törvényesitve" elloptak.
Lepényleső
Takarékszövetkezetek már nagyon régen nem is léteznek,- s vélhetően a választási törvény is ennek felel meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.