De a Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottságot is felállítják, valamint Hadházy Ákos mentelmi ügyét is tárgyalják.

Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban megtárgyalja és el is fogadhatja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szövetkezeti hitelintézetek integrációját érintő törvénymódosító javaslatát.

Takarékszövetkezetek, választási törvény újabb módosítása – ezekről tárgyalnak kedden a Parlamentben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Ház aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor a magyar-bolgár baratság napjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A határozathozatalok ideje alatt elfogadhatják az alapvető jogok biztosának 2020-as beszámolóját, valamint Mager Andrea tárca nélküli miniszter takarékszövetkezetekről szóló indítványát.

A miniszter javaslatának indoklásában megállapította, a korábbi mintegy 120 takarékszövetkezetből 2019-ben egyetlen, országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bank jött létre Takarékbank Zrt. néven, amely alkalmas arra, hogy betöltse a vidék bankjának szerepét; e folyamat eredményeként pedig mára lebonthatóvá vált a 2013-ban törvényi szabályozással létrehozott "atipikus intézményrendszer".

A képviselők döntenek továbbá az NMHH Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság felállításáról, valamint Hadházy Ákos (független) mentelmi ügyéről és Szabó Tímea (Párbeszéd) tiszteletdíjának csökkentéséről.

A szavazások után kilenc általános vitát bonyolítanak le. Ekkor két ellenzéki javaslat is terítékre kerül: Szabó Tímea (Párbeszéd) javaslata az országos népszavazási eljárás módosítására, valamint Volner János (független) kezdeményezése a választási törvény megváltoztatására.

Az Országgyűlés szerdán folytatja és október 25-én, hétfőn fejezi be ülését.

Forrás: mti.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Tönkrebaszták a kis takarékokat, a tulajdonos-befektetőket meg leszarták. Első dolguk volt bezárni a falusi fiókokat, megszüntették az ATM-eket kevés kivétellel. Egy volt a lényeg, hogy a ner-es gecik harácsolhassanak. De, ehhez tapsoltak és erre szavaztak a polgártársaink. A választási tv. megváltoztatása már nem is meglepő, mert egy tisztességes választási rendszerben már 2014-ben mentek volna a trágyadombra, ahová valók is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Maxipocak: sajnálom a falusi kisembereket, hogy még azt a nyamvadt kis takarékszövetkezetüket is elvették tőlük. Rohadékok. Semmi nem elég nekik.
Néro
A választási törvény módosítása :
1 § .Nagy Orr Bán Viktort lehet csak megválasztani.
2 § Amennyiben valamilyen oknál fogva ez nem lenne lehetséges akkor az első pont lép érvénybe.
Alássan kézjegyével ellátja Káder Jani is a nemzeti egységért felelős horgász.
A népük meg boldogan gyerkestől integet a Béééééé-kemeneten az új Tűr-vény éljenzése közepette.
kereső
@Horizont: Irtam fentebb- itt nem "nyamvadt kis takarékszövetkezetekről" szól a történet. Ezeknek a kis pénzintézetkenek összességében több milliárdot érő a vagyona- amelyet ezek "törvényesitve" elloptak.
Horizont
@kereső: A "nyamvadt kis szövetkezetet" arra írtam, hogy nekik ott fenn csak ennyi egyenként, az ott élőknek a kicsike falujukban meg nagyon fontos - lenne. Összesítve tudom milyen sok hiszen azért lopták el.
Lepényleső
Takarékszövetkezetek már nagyon régen nem is léteznek,- s vélhetően a választási törvény is ennek felel meg?
surdilloFUJT
@Lepényleső: Vas megyében még van!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.