Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Szentgotthárdon hangoztatta, hogy úgy gondolja, Magyarország felértékelődött azzal, hogy méltó módon sikerült megrendeznie olyan világeseményt, mint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.

Soltész: "Az Eucharisztikus Kongresszus rámutatott, hogy Magyarországon mekkora ereje van a hitnek, az egyháznak"
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára előadást tart a szentgotthárdi Keresztény szerda esték című rendezvénysorozaton 2021. október 27-én. Fotó: MTI/Varga György

Soltész Miklós a Keresztény szerda esték című rendezvénysorozaton tartott előadásában úgy fogalmazott:

felemelő és életre szóló élmény volt részt venni a többnapos eseményen.

Véleménye szerint a kongresszus rámutatott arra, hogy

Magyarországon mekkora ereje van a hitnek, az egyháznak és a világi – kormányzati, önkormányzati és civil – összefogásnak.

Emlékeztetett: a tanácskozás legkiemelkedőbb és legjobban várt eseménye természetesen a pápalátogatás és a Ferenc pápa által bemutatott szentmise volt.

Kiemelte:

Ferenc pápa a látogatását követően és azóta többször is elismerően szólt a magyarokról, arról, amit tapasztalt Magyarországon.

Megjegyezte:

a katolikusok, más felekezetekhez tartozók, ortodox keresztények is részt vettek az eucharisztikus kongresszus eseményein, istentiszteleteket tartottak, ezzel is mutatva, hogy Magyarországon harmonikus az együttélésük.

Szólt arról is, hogy

meg kell őrizni és tovább kell vinni azt az erőt, amelyet a magyarországi keresztény hívek az eucharisztikus kongresszusból merítettek. Újra meg kell mutatni az értékeket, és másokkal is meg kell osztani azt az az erőt, amelyet a hit és az ima adhat.

Soltész Miklós kitért arra, hogy

az elmúlt tíz évben 3000 templom újult meg Kárpát-medencében a magyar kormány segítségével és 150 templomot építettek. Megemlítette, hogy Magyarországon több mint 80 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, míg a válásoké 36 százalékkal, az abortuszoké 40 százalékkal csökkent.

Kiemelte:

Magyarország megpróbál segíteni másokon is, a Hungary Helps program keretében 30 országban több mint százezer embernek nyújtottak segítséget. Ha a Magyarországnál nagyobb országok is hasonló módon vállalnák a segítségnyújtást, ott lehetne enyhíteni a bajokon, ahol azok keletkeztek

- mondta az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Varga György

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inhuman
Magyarországon semmi foganatja a hitnek - te büdös geci, mert szétbarmoltátok ezt is!!!
Hazudsz Soltész "sátánista" KDNP-s.
human
Én mintha arról olvastam volna, hogy egy egyházi lapban arról írt valaki, hogy elszomorító milyen kevesen jelentkeztek a rendezvényre. Aztán a cikket levették később, ha jól emlékszem.
Gazella
Nekem bőven elég volt a főcím elolvasása, hogy hangosan felnyeritsek hajnalban :D
RonaGyuri
sok mindenre rámutatott, ráerősített; legfőképp arra, hogy mocskos hazug tolvajok vagytok! =))
134.bátor
Hát igen. Sokan hiszünk benne,hogy jövőre eltakaródtok vègre a p...ba.
ómió
Még az internacionalista "eszméknél" is nagyobb?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.