A HVG.hu számolt be arról, hogy az Európai Bizottság vizsgálatot indít Magyarország ellen, mert felvetődik a gyanú, hogy a kormány jogszerűtlenül vétózta meg az Aegon biztosító osztrák felvásárlását.

Eljárás indul Magyarország ellen az Aegon-ügy miatt
Fotó: aegon.hu

2021. március 29-én jelentették be, hogy az az Aegon Magyarország a jövőben a régió legnagyobb biztosítótársasága, a bécsi központtal működő Vienna Insurance Group (VIG) tagjaként működik tovább.

Az üzletet azonban a Belügyminisztérium megakadályozta, mégpedig a veszélyhelyzet idején alkalmazandó gazdaságvédelmi intézkedésről szóló kormányrendeletre hivatkozva:

eszerint a külföldi befektetők veszélyhelyzet alatti üzleteit megvétózhatja az állam, ha az sérti Magyarország biztonsági érdekeit.

A HVG szerint a háttérben viszont valószínűbb, hogy az állhat:

Mészáros Lőrinc a biztosítási piacon is elkezdett terjeszkedni, és a kormány célja az volt, hogy a holland Aegon magyarországi része is „nemzeti” kézbe kerüljön. Orbán Viktor állítólag osztrák és holland diplomáciai körökből is kapott telefonokat, hogy ne tegyenek keresztbe az üzletnek.

- fogalmazott a lap.

Most, gyakorlatilag fél évvel később indít eljárást az Európai Bizottság.

az összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikke kizárólagos joghatóságot biztosít a Bizottságnak az uniós dimenziójú összefonódások tekintetében

- írja az EB közleménye.

Forrás: HVG.hu
Címlapkép: aegon.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Lölő már tönkretett egy biztosítót, kellett volna neki másik?...
Clavigo
@KisTehen: Nem hiszem ,hogy a Pegazussal dolgoznak... Az a Putris stílusa,hobbyja .
ómió
Brüsszelnek ez se volt elég efftársi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.