Eseménydús az október a kínai vakcinák beszerzésében érintett cégeknél, a magyar állammal közvetlenül szerződő Danubia Pharma Kft.-nél és tulajdonosánál, a Syntonite Med Zrt.-nél számol be róla az mfor.

Lehull a lepel: milliárdokat kerestek a kínai vakcinán, most eltűnnek a cégek
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A legfrissebb információk szerint azonban nem csak a tulajdonosváltás volt az egyetlen napirendi pont ezen a közgyűlésen. A cégközlönyben megjelent hirdetmény szerint a magyar állammal közvetlenül szerződő Danubia Pharma Kft. beolvad a Syntonite Med Zrt.-be. A változás egyébként az egy héttel későbbi, október 13-ai közgyűlésen is téma volt, azt írják ugyanis:

a Syntonite Med Zrt. részvényesei 2021. október 6-ai első és 2021. október 13-ai második közgyűlési határozatukkal elhatározták a (...) beolvadás útján történő egyesülést.

A Danubia Pharma tehát mint önálló gazdasági társaság megszűnik létezni, jogutód cége pedig a Syntonite Med Zrt. lesz. A jogutód társaság létesítő okiratát október 13-án már alá is írták.

 3,1 millió forintnyi befektetett pénzügyi eszköz szerepel, melyből 3 millió forint a Danubia Pharma jegyzett tőkéje. Emellett van 4,1 millió forintnyi forgóeszköze, melyből 3,8 millió forint bankbetétben lévő pénzeszköz. 

Nyolc hónap leforgása alatt a közel 1,4 milliárd forint több mint a hatszorosára emelkedett, 8 milliárdra. Kiegészítő melléklet hiányában csak erős feltételezés, hogy ebben nagyon nagy szerepe van a vakcinabizniszből befolyt bevételeknek.

A cég saját tőkéje 1,3 milliárdról 5,3 milliárdra nőtt, melyben az eredménytartalék megugrásának van kiemelkedő szerepe. Ezen a soron ugyanis 1800 százalékos növekedés látszik.

Az adózott eredmény pedig 1,007 milliárd nyereség volt. Ez utóbbit a mostani beszámoló elkészítésekor áthelyezték szintén az eredménytartalékba, ahol így már 1,284 milliárd forint szerepel. A most elkészített mérlegben 5,331 milliárdot látni, mint az eltelt évek gazdálkodásának eredménye. 5,331 milliárd – 1,284 milliárd forint = 4,047 milliárd.

A bővebb anyagi részletekről, és az összeolvadásról az mfor-on olvashat bővebben!

Címlapkép: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
El kell mindent tüntetni még a választás előtt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kulabombaafityiszre: De én legalább jól érzem magam. És te?:-)
Dr. Proktor
@Málna: "Boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa..."
Málna
@Dr. Proktor: Ez nagyon nem illik ide. Pláne nem rám.
kulabombaafityiszre
@Málna: ma, 08:58
Akkor sok boldog fideszes seggnyalást kívánok neked.:)
Málna
@kulabombaafityiszre: Én meg szimplán csak boldogságot kívánok neked. Mindegy, hogyan. Csak legalább próbáld meg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.