A Párbeszéd Magyarország egy közleményt adott ki, melyben Magyarország elmúlt 30 évének legsúlyosabb lehallgatási botrányaként aposztrofálják a Pegasus-ügyet.

Párbeszéd: a kormány azonnal mondjon le Kósa Pegasus-ügyben tett beismerése utánFotó: Párbeszéd Magyarországért/Facebook

Ahogy arról mi is írtunk, Kósa Lajos a mai nap folyamán beismerte, hogy a Belügyminisztréium valóban megvásárolta a Pegasus-szoftvert, amit utána emberek – köztük újságírók és ellenzéki politikusok – lehallgatására használtak. Erre most megérkezett a PM válasza, ami ezzel a tételmondattal indul:

Párbeszéd: a kormány azonnal mondjon le a Pegasus-ügyben tett beismerés után

Majd azt írják, hogy a kormány immár ki kell, hogy lépjen a tagadásból, amelyben eddig volt. 

Felháborító, hogy Magyarországon ez megtörténhetett, és az ügy közvetlen szereplői még hivatalban vannak, ködösítenek az igazság tisztázását firtató kérdésekre

– véleményezik az ügyet. Majd felsorolják a követeléseiket:

Követeljük, hogy azonnal oldják fel az ügy 2050-ig tartó titkosítását, és hozzák nyilvánosságra, kik és milyen célból adtak utasítást arra, hogy lehallgassanak – ahogyan az az ügyet feltáró nemzetközi újságírócsapat tényekkel alátámasztott cikksorozatából kiderül – civileket, jogvédőket, újságírókat, üzletembereket, médiatulajdonosokat, ellenzéki politikusokat, továbbá a kormányt szolgáló, ám hirtelen kegyvesztetté vált szakembereket. Követeljük továbbá, hogy adjanak egyenes választ arra a kérdésre is, napjainkban is folytatódnak-e még a lehallgatások.

Ezután arról írnak, hogy Magyarország elmúlt 30 évének legsúlyosabb lehallgatási botrányáról van szó, ezért követelik a kormányt, hogy Orbán Viktorral az élen mondjon le.

Orbán és elnyomó hatalma helyett olyan kormányra van szükség, amely nem a kommunista titkosszolgálatok nyomvonalán, hanem demokratikus, jogállami keretek között végzi a munkáját. A kormányváltás után az egységes ellenzék kivizsgál minden ilyen és hasonló súlyú ügyet, és elszámoltatja Orbánt és társait

– zárják a sorokat.

Fotó: Párbeszéd Magyarországért/Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pipás
@KisTehen: A lehallgatottak köre megcáfolja az általad leírt idézetet. Egy takonygerincű fidesznyik vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@KisTehen: segítek megérteni.
Képzeld el ezt a történetet a Gyurcsány kormány alatt.
szaboria1
@KisTehen: Ezt a szoftvert a terrorizmus megfigyelésére adták ell azzal a kikötéssel másra nem használhatják fel.
ómió
Legalább konzekvensen hazudozzatok, efftársak!
Sámannus
A kormány lemondatása jó lehetőség lenne egy előrehozott választás elérésére. Ezzel két legyet üthetnénk egycsapásra. Áder utódát nem a fidesz nevezné ki. A sok fidesz mocsokból másképpen nehéz lesz kimászni.
ómió
@Horizont: Minden szavatok nem férne ide!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.