Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat – mondta Kósa Lajos (Fidesz), a bizottság csütörtöki, zárt ülése után újságíróknak.

A bizottsági elnök a kétórás zárt ülést követően azt mondta, a tanácskozáson felmerült kérdésként, hogy a bizottság tagjai betekinthetnek-e a program beszerzése kapcsán keletkezett szerződéscsomagba.

Kósa: a Belügyminisztérium szerezte be a Pegasus-szoftvert, de ebben nincs semmi kivetnivaló

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja – így az ellenzékiek is – betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba. Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai csak akkor tehetnék ezt meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt ad.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki képviselők szerint a meghallgatás sikertelen volt, mert egyetlen konkrét személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét válaszokat, Kósa Lajos elmondta: természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban "senki nem fog konkrét választ kapni", mert ezzel személyiségi jogaik sérültek volna. Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium a szoftver beszerzésekor vállalta, hogy annak használatakor senkinek nem sérti az emberi jogait.

Kósa Lajos hozzátette: ezek az adatok csak akkor lennének kiadhatók, ha a nemzetbiztonsági bizottság felállítana egy vizsgálóbizottságot az ügyben, de ilyen kezdeményezés nem volt.

Hangsúlyozta: a zárt ülésen kiderült, hogy minden esetben törvényesen jártak el az érintett szolgálatok, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Megnyugodtam hogy szakmailag elkötelezett, de politikailag nem kötődő Jucus adta ki az engedélyeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Istenakinincsen
Kósánál élesebb kés csak egy van a bányafiókban!Ugye durbincs@:iq bajnok.
kereső
Megnyugodtam. Olajszőke Belügyminiszterünk "becsületszavát" adta, hogy nem használják törvénytelenül az eszközt. Ezt csak megerősitette , hogy csak az (i)gazságügyminiszter adhat engedélyt a célszemély megfigyelésére.
simmering73
A Viktor meg az Olajos. Ők ketten, akik sosem hazudtak.
csapnivalo
Kósa Lajos elmondta: természetes, hogy a konkrét megfigyelt személyekkel kapcsolatban "senki nem fog konkrét választ kapni", mert ezzel személyiségi jogaik sérültek volna.

Bocsánat, de csak nekem tűnik úgy, hogy ellentmondás van a mondatban? Vagy ez már a Kósánál annyira megszokott, hogy fel se tűnik? A konkrét megfigyeltek személyiségi jogai eleve sérültek, nem? Főleg, ha újságírók és ellenzéki politikusok voltak a megfigyeltek. (na meg nem beszélve a fideszes "megbízható" emberek megfigyeléséről)

Nem tudom szavakkal leírni, hogy mekkora szégyen ez a banda az ország élén. Vajon tényleg elég ennyi ezeknek, hogy pénzt kapnak a lelkiismeretük zokogásának elfojtására? Hogy néznek az apjuk szemébe ezek? Vagy az anyjukéba? A gyerekkori barátaik szemébe? A testvérük, és egyáltalán a gyermekük szemébe?
Yoda69
Ha maganszemelyeket hallgattak le, akkor az torveny ellenes. Ilyen csak a kommunistaknal vagy a fasisztaknal csinalnak. orbannak azonnali hatallyal le kellene mondania, ha meg nem teszi, akkor bukasa utan torvenyszek ele allitani ez ugyben is. Lehet hogy tevedek, de ezert akar eletfogytot is kaphat.
ómió
Vadai efftársnő szerint meg nem a BM.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.