Ahogy arról korábban beszámoltunk, csütörtök reggel Budapest vezetése eladná a Városháza épületét címmel jelent meg egy anyag az Indexen, melyben azt írták, hogy a Főváros vezetése értékesítené a Városháza hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesét. 

Karácsony kiakadt: Feljelentést tesz, hogy kiderüljön, "keltette-e valaki azt a látszatot alaptalanul, hogy árulhatja a Városházát"
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miután Karácsony Gergely elmondta, hogy a megjelent hírekkel ellentétben a Fővárosi Önkormányzat nem keres vevőt a Városháza épületére, az Index a témában megjelent újabb cikkében azt írja,

egy birtokukba jutott szerződés bizonyítja, hogy negyven milliárd forintért kínálnák az ingatlant

- írja a 444.hu.

Az újabb cikkre a főpolgármester ismét Facebookon reagált,

Láthatóan folytatja a fake news terjesztését az Index, a sajtóetikára ismét fittyet hányva, meg sem várva a Fővárosi Önkormányzat válaszát

- kezdte bejegyzését.

Posztjában azt írta, a Fővárosi Önkormányzat nem alkalmaz ingatlanközvetítőt ingatlanok értékesítésénél, „azokat a saját, 100 százalékos tulajdonú vagyonkezelője bonyolítja le”.

Karácsony úgy fogalmaz, "szánalmas dolog, hogy az Index főszerkesztője minden ténybeli alap nélkül a Fővárosi Önkormányzatnak tudja be egy kényszertörlés alatt álló cég papírfecnijét".

Hozzátette:

sem döntés nem született a Városháza értékesítéséről, de annak érdekében lépéseket sem tett a Fővárosi Önkormányzat, így arra megbízást sem adott. Minden más hazugság. Azért pedig feljelentést teszek, hogy kiderüljön: keltette-e valaki alaptalanul azt a látszatot, hogy árulhatja a Városházát.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Rizikó: Még most is belefutok 2010 előttről származó index-es cikkekbe amik nagyon alaposan elemezték az MSZP-s korrupciókat visszaéléseket. Ezt persze Orbán soha nem mondja el. Igyekszik minden őt kritizáló médiumot balliberálisként feltüntetni. Még a civil szervezetekkel is ezt csinálja. Például a TASZ-al is, ami Orbánt védte a kordonbontás ügyben és meg is nyerték neki a pert. Erről is hallgat Orbán. Vagy ott van a Transparency International, amit szintén az ellenzékhez sorol, holott mikor ő volt ellenzékben még a TI tanulmányaira hivatkozva dicsérte a munkájukat.

Röviden Orbán mindenre rányomja a balliberális bélyeget ami kritizálni merészeli az hatalmi ténykedéseit.
Rizikó
@human: Emlékeim szerint az Indexben belviszályok voltak, amit azért nem foghatunk Orbánra. Nem okolhatjuk a Népszabadságért sem, mert a baloldalnak felajánlották megvételre, de az inkább hagyta veszni. Magam már régen nem látok független médiát csak kormánypártit, vagy ellenzékit.

Jó is, hogy említetted a TASZ-t. Kinek tartozik elszámolással? Ki választotta meg, hogy lehet a működését kontrollálni?
human
@Rizikó: 1. Belviszály? Nem volt belviszály. Fidesz kézbe került a finanszírozási háttere.
2. A népszabadságot azért vette meg a NER, hogy bezárja, mert útban volt, mint kritikus hang. Ezen nincs mit nem érteni. Vagy szerinted miért vennének meg egy veszteséges céget? Vagy mikor megvették mégsem volt veszteséges?
3. A TASZ törvényesen és átláthatóan működik. Miért kérdőjelezed meg az Orbán kormány kompetenciáját a civil szervezetek felügyelet terén?
4. Nem vagy te véletlenül fideszes?

Hmmm. Milyen érdekes, hogy szinte szóról szóra mondod fel a fideszes mantrát.
Rizikó
@human: Nem érdekelnek a pártpreferenciák.
1. Úgy tudom, hogy az Index vezetése a vezetésben fellépő hatalmi viszályoknak esett áldozatul.
2.A Népszabit Pecina bezárta, mert veszteséges volt. Felajánlották a szociknak, de ők nem akarták megvenni.
3.Civilnek mondott társaságot ki választja meg, ki ellenőrzi és hogyan választják a vezetőit? Ott hol marad a demokrácia?
4. Ha fárasztanád magad a logikusan felsorolt tények értékelésével, többet érnél el. Amit felsoroltam tények. Cáfold meg, ha ez szerinted nem így van?
human
@Rizikó: Mindenre válaszoltam a kommentemben. Fogadd el a válaszom.
Rizikó
@human: Ahogyan te is a kérdéseim és a kételyeim.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.