Korábban a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem akarta kiadni ezt az adatot, az Átlátszó most mégis megszerezte. 

Hosszú idő után végre kiderült, hogy az elmúlt 3 hónapban hány oltott magyar fertőződött meg koronavírussal

Fotó: MTI/Kiss Dániel

A lap már korábban is próbálta megszerezni az Országos Kórházi Főigazgatóságtól az adatokat a kórházakban uralkodó állapotokról, és arról, hogy milyen arányban kerülnek kórházba az oltottak. 

Az Átlátszó Ki mit tud? oldalán megjelent levél szerint augusztus 1. és október 31. között eltelt 93 napban 65 015-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük

31 561-en azután, hogy legalább egy védőoltást megkaptak.

Az Átlátszó kikérte azt is, hogy mekkora azok aránya, akik kettő vagy három vakcinát kaptak, de ezeket az adatokat egyelőre még nem kapták meg. A látszólag nagyon riasztó adatok azonban arra az igazán fontos kérdésre nem adnak választ, hogy mennyi a súlyos fertőzött az oltottak közül. Nemzetközi tapasztalatok alapján ugyanis elmondható, hogy hiába fertőződnek meg az oltottak is a coviddal, a súlyos, netán halálos kimenetelű fertőzés lényegesen alacsonyabb az oltottak körében. Ebből a 31 561-es számból az sem derül ki, hogy közülük hányan kapták meg a második vagy akár harmadik dózisukat, illetve az sem, hogy hányan vannak, akikről akár néhány nappal az első oltás után derült ki, hogy fertőzöttek.

Emellett továbbra sincsenek adatok arról, hogy a legalább kétszer oltottak közül mekkora a kórházba került covidosok aránya, csak azt lehet tudni, hogy a napi új fertőzöttek száma most már magasabb, mint egy évvel ezelőtt, miközben a kórházban lévők száma alacsonyabb.

Forrás: Átlátszó, Blikk.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@kereső: " De, ez volt az utolsó részemről"
Én is mindig ezt mondom, aztán meg...:-)) Ugye nem tudjuk ki ez a pöcs, nem is ismerjük, egy virtuális lény, és mégis kihozza az emberből az állatot, miközben az is lehet, csak szórakozik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@kereső: Minden jót nekik! Pfizerre vagy Pfizert vegyél fel, vagy egy fél adag Modernát harmadiknak, ragaszkodj ezekhez.
division
@kereső: Egyébként Gazella is Pali, és most regelt be Miki55 névvel is. Egy szélhámos csak, vagy fizetnek neki érte, ne is foglalkozz vele.
Pálinkás Pál
@division: én faluban?..-szeretnél te ilyen faluban élni Frodó...
division
@Pálinkás Pál: Ne erőlködj, elbuktad:-))
kereső
@division: Köszönöm a nevükben is. Ki vagyok már okitva ! a gyermekem által ( molekuláris biológus, és fejlődés genetika kutató)
division
@kereső: Akkor nem csak nekem vannak rokonaim a tudomány terén:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.