A kormány csütörtökön úgy döntött, hogy befagyasztja a 95-ös benzin és a gázolaj árát. Azok november 15-től három hónapon át nem lehetnek magasabbak 480 forintnál.

Így magyarázza Orbán a rekord közeli inflációt és az üzemanyagárakat – videó

A benzin jelenleg 506, a gázolaj pedig 512 forint és hétfőig is ezek lesznek az irányadó árak, 26 és 32 forintos árzuhanásról beszélhetünk jövő hét elejétől. 

A világpiacon a kőolaj ára erősen emelkedik. A kitermelést csak lassan növelik az ezzel foglalkozó országok, valamint a világon nőtt a kereslet a földgázra is, ami miatt az energiatermelést sok helyen kőolajjal biztosítják. A jelenlegi trend alapján nem látszik, hogy a Brent elmozdulna a 80-85 dolláros ársávból. Vagyis a lépés érthető.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este, egy a Facebook-oldalára feltöltött videóban bővebb magyarázatot is adott a miértekre.

Az üzemanyagárak oly mértékben nőttek meg és húzták magukkal az inflációt, hogy a kormány úgy döntött, hogy maximalizáljuk

- kezdte ismertetését.

Majd jelezte, hogy a döntést három hónap múlva majd újraértékelik, így az csak február elejéig fagyasztja be a benzin- és a gázolajárakat.

Annak érdekében, hogy a magyar gazdaság fejlődhessen és a magyar családok biztonságban legyenek, ezt a lépést meg kellett tennünk

- zárta tájékoztatását.

Ennek ellenére, az egekbe szökő euró árfolyammal kapcsolatban semmit nem mondott, pedig ma a reggeli 364-ről délre 366-ig esett az euróval szemben, így 1 százaléknyira megközelítette a mindenkori mélypontját a magyar fizetőeszközzel szemben.

A mélypont tavaly tavasszal volt, 369,8-nál.

Az infláció októberben 6,5 százalékra nőtt. Tavaly októberhez képest a járműüzemanyagok ára 30,7 százalékkal ugrott meg, ami önmagában közvetlenül hatást gyakorol a teljes inflációs képre, azonban mivel a gyártási, szállítási költségekre is hatással van

közvetetten is meglátszódhat a statisztikán.

Ám ahogy erről már mi is beszámoltunk, ez még tartogathat meglepetéseket, hiszen semmi sem garantálja azt, hogy nem zárnak be a kutak.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a gondoskodó orbáncsik megint másokkal fizetteti a számlát, hogy lophasson! =))
RonaGyuri
a gondoskodó orbáncsik megint másokkal fizetteti a számlát, hogy lophasson! =))
lusta
@RonaGyuri: Nem érdekes? Befagyasszák, de az adóbevételekről az állam nem mond le.
colibri
Olvastam, hallottam a híradóban, tudomásul vettem. Orbánt nem hallgatom meg, mert egyszerűen hallani sem bírom. A saját rádiójában sem hallgattam egyetlen agymenését sem.
tudode
Hogy mik vannak!!!
.
---- Orbán Viktor: A gyenge forinttal ellopják a pénzt az emberek zsebéből (((( 2018. július 2.,)))))
168.hu/itthon/orban-viktor-a-gyenge-forinttal-ellopjak-a-penzt-az-emberek-zsebebol-152365
..
""""Túl van-e a lélektani határon a 330 forintot elért euróárfolyam, vagy az Fidesz-kormány, illetve a kormányfő jobbkeze, Matolcsy György továbbra sem lép semmit? Cikkünkben a forintválság megoldására találtunk fideszes válaszokat.""""
/...)..
""""„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" – mondta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben, amit még 2014-ben, mikor tartósan 310 fölé emelkedett a forint-euró árfolyam, Zsiday Viktor befektetései szakértő talált meg."""
Annak idején a mai miniszterelnök hosszan fejtegette:
a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér."""

(...)
,
Hogy hol a lélektani határ és mi a megoldás?
.
Majd Orbán Viktor és Navracsics Tibor megmondják, hiszen például a mai miniszterelnök 2008. október 21-én úgy értékelte, hogy miközben akkoriban 274 forintba került egy euró: „A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani.""""
--------------------
.
Jól beszopta ezzel a politikai szélhámos bagázzal az ország!!!
.
Kiállítják a saját bizonyítványukat a rekord közeli inflációjukkal, az üzemanyag játékukkal, amelytől az egekbe szökik az infláció!
.
Ezt érdemli az ország, ha ötödszörre is belehelyezi bizalmát ...!!!
ómió
És? Efftársilag a magyarázat más, vagy a ráhazudnivaló?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.