A sötétvörös a lehető legsúlyosabb minősítés.

Aggasztó a helyzet: Magyarország átkerült a legrosszabb besorolásba az európai járványügyi térképenFotó: MTI/Rosta Tibor

Magyarország minden régiója átkerült a sötétvörös szektorba az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtökön frissített térképén – írja a hang.hu. Múlt héten még az észak-nyugati térség nem volt sötétvörös,

az elmúlt egy hétben viszont annyival romlott a helyzet, hogy ezt a térséget is a lehető legveszélyesebb kategóriába sorolták.

A térkép a regisztrált új fertőzések, illetve a tesztek pozitivitási aránya (vagyis a felderítési hatékonyság) alapján sorolja kategóriákba az egyes országokat, régiókat. A zöld szín enyhébb, a vörös súlyosabb járványterjedési dinamikát jelöl. Sötétvörös kategóriába akkor kerül egy régió, ha a 14 napos kumulált fertőzésgyakorisági mutatója 500 vagy a felett van.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Napi 10-11 ezer új fertőzöttel nem csoda. Nemsokára vihetjük Romániába a súlyos eseteket. Ott már napi 3-4 ezerre csökkent az új esetszám-
Pálinkás Pál
@KisTehen: mert már nem köti őket az unió...jó nekik
Istenakinincsen
Taktikázik a geczi mint ha ez egy focimeccs lenne.A játékosok nem számítanak.Az egész pályát arra dönti amerre akarja és láss csodát arra gurul a labda!
Járványkezelés pont ugyanilyen.A vírus mint főellenség ami ellen most megvéd O1G,az neki fontos!Sikeresen gerjeszti és terjeszti a hullámokat,azután el kell laposítani ugye?Ki kell tartaniuk a választásokig,hogy a "veszélyhezet" és az ehhez tartozó intézkedések érvényben maradjanak.Bevált gyakorlat,de biztos ami biztos a határon túli szavazatokat is legálissá tették.
(lakcím...)
division
@Rockxy: Egy időjárás előjelzésnél sem a térképtől sz@rsz be, hanem a várható eseményektől...
division
@Pálinkás Pál: Neked kellene már bekötni a szádat...Ja nem, inkább tálib módra bevezetni a kézlevágást, hogy ne tudj ennyi marhaságot írni, veszélyeztetve a többi embert, leszarozni a tudós embereket. Gődény nem ad fizetett szabadságot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.