Az InfoRádióban beszélt arról a virológus, hogy az oltások "keverésének" a híve, részletesen kifejtette, hogy milyen oltásra melyik a legjobb – írja az InfoStart.hu.

Rusvai elárulta kinek, melyik vakcinát érdemes felvenni harmadikként – mutatjuk
Fotó: RTLKlub

Abban valóban van eltérés az orvosok között, hogy ki mire mit ajánl harmadik oltásnak, abban azonban teljes az egyetértés, hogy az oltást fel kell venni

- mondta el a kérdésükre Rusvai Miklós virológus, víruskutató.

Rusvai azt is hangsúlyozta, hogy minden intézkedés segíti a járvány lassulását.

A már Magyarországon megjelent delta+ vírusmutánsról szólva elmondta, "minimális változás történt a delta variánshoz képest".

Terjedőképesebb egy kicsit, azt még a felmérések nem igazolták, hogy azért okoz-e gyakrabban fertőzést fiataloknál, gyerekeknél, mert az idősebb korosztály átoltottsága magasabb, vagy pedig valóban erősebb a kórokozó-képessége.

A harmadik oltást felvenni készülőknek azt üzeni, ő személy szerint a "vakcinamixelés híve", tehát

mRNS-vakcinára vektort, vektorra lehetőleg mRNS-t kérjenek az oltakozók.

Hozzátette:

Az inaktivált vírust tartalmazó vakcina tulajdonképpen bármelyikre adható, annak a legkevesebb a mellékhatása is

- tette hozzá Rusvai Miklós.

Forrás: infostart.hu
Címlapkép: RTLKlub

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
"Magyarország egyetlen uniós tagállamként nem kíván részt venni az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, vagyis hazánk lemondott 19 millió adag, 2022-re és 2023-ra rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyagról. Meglepő lépés, mert a hurráoptimizmus ellenére a SARS-CoV2-t még korántsem győztük le, a Pfizer pedig bizonyítottan az egyik leghatásosabb vakcina, a gyártó pedig több más céggel szemben megbízhatóan szállít. Emellett a technológiából adódóan gyorsan, 2-3 hét alatt a potenciálisan megjelenő új vírusvariációkhoz lehet igazítani az oltóanyagot."
24.hu/tudomany/2021/05/31/pfizer-vakcina-koronavirus-europai-beszerzes/
kereső
@KisTehen: Ezért "búnös gondatlanság" a kormány részéről, hogy visszamondta az eu-s mRnese vakcinák beszerzését az elkövetkezendő évekre-, mert a tudomány nem áll meg ezen a szinten. A mutálódott virusokat a tudósok szekvenálják, megismerik a jellemzőit, és a vakcinákat ennek megfelelően tudják módositani. Az mRns vakcinák jellemzője ugyanis, hogy nagyon "rugalmasak"- tulajdonképpen nagyon "egyszerúen" tudják a hozzáértők alkalmazkodóvá tenni.
Lepényleső
Egy országot ha ki tudja mekkora nagy álmokat kergető orránál fogva vezethet,
ott igen könnyen az is megeshet,hogy a vektor- ban az "e","i"-re simán cserélődhet?
Emmersson71
Rusvaikám!

A "vakcinamixelés" mely gyártónál ajánlott a vakcinájuk leírásában? Melyik gyártó végzett ez irányú kutatást és kísérletet? Milyen NEMZETKÖZILEG is ELISMERT tudományos lap, kiadvány jelentetett meg a témában olyan cikket vagy tanulmányt, egyéb publikációt, amelyben kifejezetten ajánlják, hogy keverjék a vakcinákat?
Rövidebben: Mire alapozod a hitedet?!
Sámannus
Megmondom én Mikibá! A Petyának meg a nertársaknak kínait, meg oroszt mehet a békameneteseknek és aki krumplit ajándékoz, és aki rájuk szavaz.
A többinek sajnos csak Pfizert javaslom ne válogassonak érjék be véle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.